Nokia E71 in njene male skrivnosti

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Kako pa kaj pišete po telefonu? Ta postopek je enak pri vseh vnosih teksta...
confused-1.gif

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Pozdravljeni! Nedavno sem posal lastnik nokie e71 in sem zdaj prebral celotno temo. Vidim, da nekateri pišete o ful zmogljivi bateriji (da vam ob zelo veliki aktivnosti zdrži po 3-4 ali pa celo več dni - tudi, če je telefon v 3g omrežju oz Dual načinu). Pri meni se dogaja ravno nasprotno.

Telefon sem napolnil v nedeljo (ob 10ih) - izpraznil se mi je danes okrog 13. ure. To je le 51 ur delovanja. Pri tem moram omenit, da s telefonom nisem delal praktično nič. V teh dveh dneh sem odgovoril na par klicev ter poklical par številk (vse skupaj verjetno krepko pod 20 min) , morda vse skupaj poslal kake 3 SMS-e. To pa je tudi vse kar sem s telefonom delal.
Iskanje wlanov sem imel ves čas izklopljeno, na internetu nisem bil čisto nič...

Naj omenim, da je telefon star 2 tedna. Prvič sem telefon napolnil do konca (mislim, da celo malo več kot 4 ure), potem sem ga vklopil in malo brskal, medtem pa je bil ves čas na polnilcu, do naslednjega dne. Do danes sem ga polnil verjetno kakih 5x.

Glede na to, da nekateri pišete da vam ob DOSTI večji aktivnosti baterija zdrži celo 2x več, me zanima, če mislite, da je problem v moji bateriji?

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Si morda kje na meji 3G signala in telefon nenehno preklaplja med baznimi postajami?

Imaš inštaliran kak program, ki je stalno aktiven (npr. Garminov Mobile XT)?

Sicer je to precej slab rezultat... Servis in menjava baterije?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Bo kar normalno, baterija dobi pravo moč po desetem polnjenju( to ti bodo omenili tudi na servisu ). Meni je na začetku zdržala slaba dva dni, zdaj pa nekje 3-4dni.

lp

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Večinoma se gibljem med Mariborom in Slovensko Bistrico...

Drugače pa mam inštaliran Garmin mobile XT ja... sem pa tudi nekje bral da požre nekaj baterije, ker neki procesi stalno laufajo.
Sicer ga toliko ne uporabljam, ampak vseeno ga je ok met inštaliranega, če greš kam tudi neplanirano... Vsakič se mi ga ne bi dalo na novo inštalirat
smile-1.gif

Drugače bom pa počakal na več polnjenj, pa bomo vidli kak bo.

Hvala
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik moteey pravi:

Drugače pa mam inštaliran Garmin mobile XT ja... sem pa tudi nekje bral da požre nekaj baterije, ker neki procesi stalno laufajo.
Sicer ga toliko ne uporabljam, ampak vseeno ga je ok met inštaliranega, če greš kam tudi neplanirano... Vsakič se mi ga ne bi dalo na novo inštalirat
smile-1.gif

Hvala
smile-1.gif

Tole temo preberi:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/509690/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik moteey pravi:

smile-1.gif

Hvala
smile-1.gif

si si odgovoril na vprašanje. zbriši garmin pa poročaj. boš čas trajanja baterije več kot podvojil.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
hvala vsem za odgovore
wink-1.gif
bom zbrisal pa poročam po prvi uporabi brez garmina.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Preberi raje tisto temo.

Nova verzija XT-ja je odpravilo to pomanjkljivost. Sicer pa ja, verjetno bo kar to krivo za baterijo.

snuz

Zelenc'
3. mar 2009
1
0
1
Pozdravljeni!

Zanima me, če morda kdo pozna kak app za e71, da bi lahko uporabljal tipkovnico na nokiji in preko BT upravljal PCja? To bi mi zelo prav prišlo pri gledanju filmov itd, ko se mi ne da vstati iz kavča da bi dal pavzo in podobno v naprimer BS playerju ali Winampu itd.. vem..sem len
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik snuz pravi:
Pozdravljeni!

Zanima me, če morda kdo pozna kak app za e71, da bi lahko uporabljal tipkovnico na nokiji in preko BT upravljal PCja? To bi mi zelo prav prišlo pri gledanju filmov itd, ko se mi ne da vstati iz kavča da bi dal pavzo in podobno v naprimer BS playerju ali Winampu itd.. vem..sem len
smile-1.gif

Lenoba, zvest ji boš do groba?

Evo, malo pomoči: www.symbian-freak.com poglej med aplikacijami, men se zdi, da sem nekaj ztakega tu zasledil.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Preberi raje tisto temo.

Nova verzija XT-ja je odpravilo to pomanjkljivost. Sicer pa ja, verjetno bo kar to krivo za baterijo.

Bo kar držalo, resnično je poraba drastično padla, odkar imam tanovo verzijo gor. Sem pa staro povsem zbrisal in vse skupaj naložil na novo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik moteey pravi:
hvala vsem za odgovore
wink-1.gif
bom zbrisal pa poročam po prvi uporabi brez garmina.

Zakaj bi ga pa izbrisal? Samo izklopi ga (pazi, da na ikoni od garmina ni desno gori pikice), potem pa nič ne bo žrl. To je tak kot da bi rekel, da je najboljše disk spraznit na laptopu, da bo potem bolj dolgo baterija zdržala
hysterical-1.gif

Drugače pa je meni prvič zdržala 3 dni, sem se sicer kar precej igral z namestitvami, gps-om itd. No se mi je 3 dni vseeno zdelo malo, ker nisem nič telefoniral (nisem še imel prenešene cifre) in ugotovil, da je za porabo bil kriv bluetooth, ki sem ga imel 2 dni vžganega, pa nisem opazil simbola (velikega 2x2mm
tongue-1.gif
).

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Če malo boljše prebereš zadnjih par postov boš vido, da sem ga zbrisal zato, ker kljub temu da je Garmin izklopljen, na mobitelu še vedno teče en proces, ki prazni baterijo (govorim o verziji 5.00.20 in starejših). Na najnovejši (5.00.30) je ta proces v nastavitvah možno izklopit. V linku, ki so mi ga zgoraj dali si lahko o tem malo podrobneje prebereš.

edit: Ravnokar sem opravil meritve z energy profilerom. Meril sem vsakič po 10 min(pred in po odstranitvi Garmina XT 5.00.20)

Pred odstranitvijo:

Max 0.45
90% 0.16
75% 0.15
50% 0.15
25% 0.03
10% 0.02
Min 0.01

Po odstranitvi:

Max 0.44
90% 0.05
75% 0.04
50% 0.03
25% 0.02
10% 0.02
Min 0.01

Očitno je tisti proces res kar požrešen ja
smile-1.gif
upam, da nisem preveč offtopic. Meritve so vseeno opravljene na Nokii e71, pa mogoče tudi komu prav pride če bo tu kaj prebiral, ko smo že pri tej temi. So pa rezultati verjetno podobni na vseh telefonih.

Zdaj si bom naložil novi FW in Garmin 5.00.30 in poročam po prvi uporabi, kak dolgo mi je zdržala baterija.

LP

Nazadnje urejeno:

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Jaz sem danes zamenjal Garmin verzijo 4.20 za 5.30 in lahko potrdim, da po izklopitvi procesa v nastavitvah samega programa v ozadju le-ta ne teče več (preverjeno s programom PhoneNetInfo pri pregledu tekočih procesov).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No to pa nisem vedel, se opravičujem (in hvala za info). Sem bil prepričan, da če daš izhod, da se nič več ne dogaja v ozadju.

Imam pa 5.00.30.

Kak je ''Strežniško podprti GPS''? Omrežno pa pomeni, da se orientira tudi glede na oddajnike ne?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ne, to pomeni da se bo povezal na server, ki ti bo poslal priblizne koordinate kjer se nahajas, tako da se ne bo telefon mucil kalkulirati tocno pozicijo tako dolgo. to je obicajen prenos podatkov (isto kot da gres na net, mms, itd.), tako da to te neko malenkost stane