Nokia 5800 Navigation Edition

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Nameravam kupiti Nokio 5800 Navigation Edition, pa me zanima kako deluje navigacija Nokia Maps ali preko mobilnega omrežja (Simobil, Mobitel) ali po sistemu Garmin. Prav tako me zanima ali je možno instalirati na omenjeno Nokio Adriaroute aplikacijo.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Deluje oboje..Lahko prenašaš s spleta(google mas,nokia maps ipd) ali pa si omisliš Garmin xt.
Kar se pa tiče Adriaroute.. je pa to samo zemljevid in ne aplikacija , kateri deluje v garminovih napravah in programih.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Aha.. garmin ne deluje preko spleta(nalaganje zemljevida). Enostavno naložiš xt, preko mapsource naložiš še karte(adriaroute,itd) in zadeva deluje brez da ti pretaka karte ker jih imaš že na kartici.
Je pa možnost v samem programu da ti nalaga npr promet, vreme.. samo to možnost lahko izklopiš(te takon ko instaliraš vpraša)

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Ja to vem kako deluje Garmin ali deluje po istem principu tudi Nokia Maps ali deluje slednji preko omrežja Simobil ali Mobitel.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
nokia mape si potegneš dol iz interneta in naložiš na telefon preko programa Nokia map loader. Potem ne boš, ko boš navigiral rabil nobenega prenosa podatkov, ker boš tak imel vse mape že na telefonu.

lp

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Točno tako.....
razen, če želiš, da ti najte satelite čimhitreje, potem se uporabi funkcija A-GPS (Assistent GPS), katera pa porabi par bytov podatkov, da te najde čimbljižje oddajniku omrežja in potem ti najde satelite takoj. drugače pa traja "hladen" zagon gps-a cca. 3-4 min.....ampak se da preživet
smile-1.gif

vse te natavitve imaš pod nastavitve-telefon-nastav.aplikacij-določanje položaja.

lp

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Hm, zakaj pa potem recimo meni v avtu v integriranem GPS (ki verjetno nima A-GPS) zagon tudi traja le trnutek, po kakšni sekundi me najde?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sicer ne vem kake so razlike med Nokio 5800 ExpressMusic in Navigation ... imam pa 5800 ExpressMusic kupljeno v Italiji in nima slovenskih menijev.