NLB podražitev

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisi še dojel. Razen pri avtu. Kjer si lahko privoščim samo omejen znesek na kilo pleha, plastike in gume. In je zame (subjektivno) znesek med vplačanim in dobljenim + osebni faktor price/performance.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Sem dojel, sem, n'č bat, sam mal se (oz. te) zezam
grin1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še tebi... In kaj bo drugače oz. bolje če bi jo prodali? BK je ena izmed najdražjih in najmanj ugodnih bank. In ja, mama banka ima v zadnjem letu precejšnji dobiček, ampak mi (kot država in njeni prebivalci) nimam absolutno NIČ od tega.
Klinc, in tuji lastniki potem.Vzameš vse kar se da, nazaj ne vrneš nič.
Kar je veliko boljše od "vsako leto zahtevaš milijonske dokapitalizacije".

Pa da preštejemo:
trenutno stanje:
- neki dobički kao
- redne dokapitalizacije

prodaja:
- kup denarja od prodaje

Hmm, hmm...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ze iz same zavesti in samospostovanja ne bi mogel imeti racuna na tej lopovski izkoriscevalski banki in zelodec mi obraca da jo ta poldrzava dokapitalizira tudi z mojim denarjem ceprav tam nikdar nisem imel ne racuna ne knizice.... Drzava me prisiljuje podpirati barabinstvo na drzavnih bankah brez da me uprasa ce dovolim moj davkoplacevalski denar metati v ta brezna brez dna. S tem da lahko regres samo sanjam medtem ko ga njim prisiljeno castim....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Banke so korito slovenskih politikov.
Po drugi strani pa, banke v tuji lasti lahko spokajo iz danes na jutri iz države, z vlogami komintentov pa se bomo ukvarjali vsi. A veš kako izgleda zaprtje banke? BS razdeli komintente med ostale banke, če je to nasedla banka bomo za zajamčene vloge plačevali vsi. Jo bomo dokapitalizirali v slovo. Isti šmoren... Problem je potrebno reševati pri koreninah...

Sigma pa je bila politična odločitev. Sem bil priča še kakšni taki odločitvi v zadnjem času...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tuje banke imajo politiko države lastnice. Na primer Hrvaška je prodala vse banke in te imajo ukaz, da se hrvaško gospodarstvo minimalno kreditira. Bolje je, da našo banko enkrat ozdravimo in izženemo ven politiko. Zato bom ostal komintent NLB in kljub dražjim storitvam (če so res dražje) minimalno prispeval k njeni ozdravitvi.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.

Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:

http://www.zps.si/osebnefinance-3.html

Hvala za info.
Delavska hranilnica je po izračunu za mene daleč najcenejša.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.

Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:

http://www.zps.si/osebnefinance-3.html

Hvala za info.
Delavska hranilnica je po izračunu za mene daleč najcenejša.

Pa tudi najbolj TVEGANA
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je. In kreditirati gospdarstvo/prebivalstvo. In ob predpostavki, da ni več politike zraven, so tudi slabi krediti malo verjetni. Pač če ne gre plačevati pa prodati. Če ni dovolj pa stečaj. Samo en odmeven primer bi bil potreben, pa bi bil red.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj imam? že pol leta zagotovljeno delo in vsaj 30 nadur mesečno na ta račun. Od ostalih banka pa nič, ker ne investirajo popolnoma nič ali pa minimum in še to z lokalci tipa Tine&Tone s.p. Na koncu pa jok, ko je vse zajeb, palčati pa nočejo/ne morejo odpravo napak.

Drugače pa konkretno nič od NLB, niti od BK, UC, KSK, AB, GB... Večina nih bi neki počela, če bi jim plačali za to, ker so v precejšnji buli.
Ampak tuji lastniki načeloma še dobiček pozaugajo (mora bit) in razen ljudi z nizkimi plačami, socialnimi transferji in podobno nimamo nič (vse gre v tujino k lastniku, problemi pa ostanejo doma). Od domačih bank si vsaj dobiček država izplača.
Kako ga porabi pa je že drugo, fakt je, da ga vsaj pobere.
Enako !
nahrung002.gif

Pa še pivo, ko končamo !!

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
In zakaj bi bila najbolj tvegana?

Ne boj se, ni tvegana, ker je veliko bolj imuna na recesijo. Poleg tega dela z dobičkom.
Če pa misliš delati z velikimi denarji, imeti na računu 100.000 EUR itd, se boš pa že prej lahko pozanimal pri strokovnjakih, kje je najmanj tvegano. Skratka za prejemanje mesečne plače in najetje kredita se ne sekiraj...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj imam? že pol leta zagotovljeno delo in vsaj 30 nadur mesečno na ta račun. Od ostalih banka pa nič, ker ne investirajo popolnoma nič ali pa minimum in še to z lokalci tipa Tine&Tone s.p. Na koncu pa jok, ko je vse zajeb, palčati pa nočejo/ne morejo odpravo napak.

Drugače pa konkretno nič od NLB, niti od BK, UC, KSK, AB, GB... Večina nih bi neki počela, če bi jim plačali za to, ker so v precejšnji buli.
Ampak tuji lastniki načeloma še dobiček pozaugajo (mora bit) in razen ljudi z nizkimi plačami, socialnimi transferji in podobno nimamo nič (vse gre v tujino k lastniku, problemi pa ostanejo doma). Od domačih bank si vsaj dobiček država izplača.
Kako ga porabi pa je že drugo, fakt je, da ga vsaj pobere.

1. ni naloga države, da je največji kapitalist
2. država mora svoje usluge zaračunavati prek davkov
3.
hysterical-1.gif
Kateri dobiček, lepo prosim? Neto bilanca zadnjih 23 let pri NLB je kakšne 1,8mrdEUR minusa

Za časa krize so bile dokapitalizirane SKB, Unikredit, Koprska banka... pa me to kot davkoplačevalca ni stalo prav ničesar.. In pravljice o tem, kako tuji lastniki siromaši pojdi pravit na Verovškovo, zaposlenim v Leku... Se že dolgo niso dobro nasmejali.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zlato...
Ampak nimam nekih problemov s tem. Kje mi vodijo TRR in minus na njem mi je skoraj vseeno...
evil.gif
no, ni. Morajo imeti solidno spletno banko, limit kartičnega poslovanja v okviru limitov na TRR (ne pa kar nekaj), pa osebni svetovalec na voljo... Zaradi tistik 2 jurjev depozita se pa tudi ne tresem.
Se mi pa zdi da se večina Alter populacije srečuje z isto situacijo, tako da somtake razprave bolj ali manj zgolj akademske.
Nekateri bi pa radi demonstrirali neoliberalno teorijo direkt iz faksa...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
A niste nekoč jambrali kako visoki so stroški če želiš odditi iz DH (predčasno?).
Preberite cele SP. Poleg boldanega tiska , tudi drobnega.
Ps: me zagovarjam nlb.
Če bi nlb se prodala v preteklosti, najbrž danes ne bi bili v taki godlji kot smo. (tajkunski krediti in nepremičninski in drugi baloni....)

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako je. In kreditirati gospdarstvo/prebivalstvo. I n ob predpostavki, da ni več politike zraven, so tudi slabi krediti malo verjetni. Pač če ne gre plačevati pa prodati. Če ni dovolj pa stečaj. Samo en odmeven primer bi bil potreben, pa bi bil red.
Eno vprašanje. Kakšna je verjetnost, da ne bo politika prisesana zraven, če je država večinski lastnik?
grims-1.gif

-100%?
grin1.gif

To ti vse odgovori: žal slovenci očitno nimamo akumuliranega dovolj kapitala, da bi NLB bila v slovenski lasti. Pa ne govorim o tem, da bi bila v lasti Šrota, Bavčarja in ostalih tajkunov, ker potem ni nič narejeno. Govorim o normalnemu lastniku, kateremu cilj je dolgoročna dobičkonostnost. Ta cilj prinese potem za seboj vse: odgovornost zaposlenih in vodstva, ustrezno kreditiranje z ustreznii zavarovanji, itd.
Žal je edina možnost za takega lastnika tujec. Jeb.iga, raje to kot pa da vsakega pol leta primaknemo pol miljarde davkoplačevalskega denarja zraven.
Mi je pa jasno zakaj NLB še vedno mirno ruži svoje komitent, zato ker so oni zavedni Slovenci in s svojim ravnanjem pomagajo k dobremu poslovanju (beri izsesovanju izbranih)
hysterical-1.gif
?

Nazadnje urejeno: