NLB podražitev

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Zakaj toliko tarnanja - a je danes res tako težko banko zamenjat?

Banko je zamenjati enostavneje kot sem si mislil. Greš 1x na novo banko in to je vse. Ves denar s stare ti oni prenesejo in javijo delodajalcu nov TRR

Ampak to je še vedno teæje, kot po forumu jokat
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ne da bi vedel. Pa zaradi dodatnih 60c letno tudi ne bom bankrotiral.

hysterical-1.gif

Točno na taka mišljenja tudi računajo.....Zato pa tudi izplačila regresov pa vse skupaj, češ "pa kaj, če delamo miljardne minuse, pa kaj, če nas je treba stalno dokapitalizirat...saj se to razdeli na vse državljane, zaradi tistega malega "doplačila" pa ja ne bo nihče bankrotiral, so what"
hysterical-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

hysterical-1.gif

Točno na taka mišljenja tudi računajo.....Zato pa tudi izplači laregresov pa vse skupaj, češ "pa kaj, če delamo miljardne minuse, pa kaj, če nas je treba stalno dokapitalizirat...saj se to razdeli na vse državljane, zaradi tistega malega "doplačila" pa ja ne bo nihče bankrotiral, so what"
hysterical-1.gif

Saj to je ravno problem, banko je res najlažje zamenjati, pa ne gre se tukaj za to. Dražijo vse po vrsti, računajo ti vse 3x...itd...itd.. stalno jih dokapitaliziramo in zaradi takšnih ki jim je vseno za 1-2€ dodatnega na leto nas še veselo naprej
10.gif
.

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Potem pa še v službi reči, da naj ti za 8€ znižajo plačo, saj je to samo cca 100€ na leto, kaj pa je to....

Računaj x število uporabnikov, ki tako govorijo in se ne čudim da je tako kot je, če razmišljajo pri vsaki stvari enako.
stupid-1.gif

Olajšaš jim delo, da ni več pošiljanja položnic na dom, znižujejo stroške, banke ob 5h ne dela, bančnih storitev med vikendom ne moreš uporabljati (ker se vse realizira v ponedeljek....itd..itd) in oni veselo dražijo

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Tisto z realizacijo plačila v ponedeljek je res bolano. Zadnjič ko je v petek bil praznik, mi je v četrtek KLIK označil, da bo realizirano v ponedeljek. Kot da internet ne dela čez vikend.
Pomalem bodo napisali, da bo realizacija po preteku dopustov.
bonk.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.

Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:

http://www.zps.si/osebnefinance-3.html

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ksz

Pa ne kritizirat NLB, to je nacionalni interes, naša nacionalna srebrnina, ki nosi zlata jajca. Pa hvala SD, da so že leta 2002 preprečili veleizdajo, prodajo tega našega nacionalnega bogastva.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dajte preverit, koliko in za koliko so podražile ostale banke... Tule dejansko cmizdrite samo čez eno banko, v isti buli so še vsaj 3, katere ste še do pred kratkim opevali in kovali v zvezde...
Tudi tuji lastniki niso samarijani in njih konec koncev še bolj boli patka kaj in kako je z malimi komintenti. Dober zgled za to je Reifessen banka... Tudi Sparkasse in Unicredit se lahko zelo hitro spokata iz države, ko ugotovita da se jima ne splača več... Ali pa začneta "nagrajevati" migrante in ob enem dražiti svoje storitve...
danes je ena banka in, jutri druga. Hranilnicam pa jaz ne bi zaupal... Kaj hitro lahko izgubijo dovoljenje BS za opravljanje bančnih poslov, glede na to da vlagajo nič ali minimalno v stvari, za katere je samoumnevno da so tipi-topi...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še tebi... In kaj bo drugače oz. bolje če bi jo prodali? BK je ena izmed najdražjih in najmanj ugodnih bank. In ja, mama banka ima v zadnjem letu precejšnji dobiček, ampak mi (kot država in njeni prebivalci) nimam absolutno NIČ od tega.
Klinc, in tuji lastniki potem.Vzameš vse kar se da, nazaj ne vrneš nič.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A misliš, da stanje ne bi bilo boljše, če bi bil lastnik nekdo drug kot država? Sem prepričan, da ne bi bilo take zmede. In kaj imaš od NLB?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj imam? že pol leta zagotovljeno delo in vsaj 30 nadur mesečno na ta račun. Od ostalih banka pa nič, ker ne investirajo popolnoma nič ali pa minimum in še to z lokalci tipa Tine&Tone s.p. Na koncu pa jok, ko je vse zajeb, palčati pa nočejo/ne morejo odpravo napak.

Drugače pa konkretno nič od NLB, niti od BK, UC, KSK, AB, GB... Večina nih bi neki počela, če bi jim plačali za to, ker so v precejšnji buli.
Ampak tuji lastniki načeloma še dobiček pozaugajo (mora bit) in razen ljudi z nizkimi plačami, socialnimi transferji in podobno nimamo nič (vse gre v tujino k lastniku, problemi pa ostanejo doma). Od domačih bank si vsaj dobiček država izplača.
Kako ga porabi pa je že drugo, fakt je, da ga vsaj pobere.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja seveda tujci vzamejo najboljšo ponudbo, NLB se pa je** pa vzamejo neracionalno ponudbo MS, IBM ali iz kje si. Kako veliki izpeljejo zadeve sem bral v temi od DURSa.
wink-1.gif

Dobički tujih bank so pa sigurno nižji od NLB dokapitalizacij...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
O teh stvareh pa raje ne sodi, če nisi 101% prepričan kako in kaj. Ker se je že neštetokrat dokazal pregovor 'nisem tako bogat da bi kupoval poceni' v takih prilikah.
Žal (ali na svojo srečo) vseprevečkrat vidim rezultate 'najugodnejše' ponudbe.

Glede DURSa pa ne komentiraj, če nimaš pojma na čigavi stani je zajeb.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:

Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:

http://www.zps.si/osebnefinance-3.html

Jest poznam samo UPN, zdej kaj je pa razlika med nastetimi pa nimam pojma, OCR in shit?

Koliko UPN brez OCR vrstice* plačate mesečno na bančnem okencu?
Koliko UPN z OCR vrstico* plačate mesečno na bančnem okencu?
Koliko UPN plačate mesečno preko spletne banke?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
O teh stvareh pa raje ne sodi, če nisi 101% prepričan kako in kaj. Ker se je že neštetokrat dokazal pregovor 'nisem tako bogat da bi kupoval poceni' v takih prilikah.
Žal (ali na svojo srečo) vseprevečkrat vidim rezultate 'najugodnejše' ponudbe.

Eno vprašanje Roberto, čist tko - nisi tako bogat, da bi kupoval poceni in posledično si komitent naše najpožrešnejše banke, ker visoka cena storitev (po tvoje) pač zagotavlja kvaliteto. Nisi tako bogat, da bi kupoval poceni in posledično si stranka Zavarovalnice Triglav, katera je bolj kot ne povsod med najdražjimi, procent komplikacij ob škodi in izplačilu ali kakšnemu drugemu problemu pa je enak, če ne celo višji kot pri drugih zavarovalnicah. A konec koncev kljub tem, da nisi tako bogat, da bi kupoval poceni, med vsemi možnimi avtomobilskimi znamkami kupiš Renaulta in ne MB, Jaguarja, RR, itd... DaFaQ?
aplauz.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Jest poznam samo UPN, zdej kaj je pa razlika med nastetimi pa nimam pojma, OCR in shit?

Koliko UPN brez OCR vrstice* plačate mesečno na bančnem okencu?
Koliko UPN z OCR vrstico* plačate mesečno na bančnem okencu?
Koliko UPN plačate mesečno preko spletne banke?

Ponavadi imajo tiste položnice, ki jih dobiš od npr. Elektra, Telekoma OCR (optical character recognition) vrstico. Če greš na banko, stroj sam prepozna kaj je treba plačati in bančniku ni treba tipkati. Če jo nimajo ali če si obrazec sam izpolnil, potem boš plačal dražje. Najceneje je itak, če vneseš prek spletne banke.