NLB klik, ponovem plačljiv?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all
tudi sedaj ugodno zastonjske banke bodo klonile pod težo recesije in zadeve bodo plačljive. Jodlarji, polentarji in žabarji niso nikakršne dobrodelne ustanove. Res pa je, da si je potrebno nabrati neko kritično maso uporabnikov, da lahko začneš uveljavljati nepriljubljene ukrepe in te ne prizadene odhod največjih nergačev...

Dejte se sprijaznit, zastonj kosila ni nikjer...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
In smo spet pri isti zgodbi kot pri električarjih:

Vsi nergajo, menja pa nihče, ker se nobenemu ne da (svojo lenobo pa skriva za "saj so vsi isti" izgovorom).

Če mene vprašaš - so ultra bedaki, ker vas še bolj ne nategujejo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Če vam pravim da je Sparkasse zakon glede vsega!

Nobenih težav. Pri njih imam odprt tako študentski kot tudi poslovni TRR.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glažarjeva, ne sodi vse in vsakogar po sebi. Čisto v ilustracijo, ko si že omenila; po zadnjem popisu in obračunu se je račun pri elektro LJ razlikoval za nekaj centov (pred in po uvedbi progresivne lestvice. Dnevna poraba26 kWh, da ne bo pomote).
Tudi ostali bodo tako in drugače začeli zaračunavati vse, tudi dober dan na vratih. Sedaj pa če se tebi zaradi nečimernosti da vsak mesec premikati in "privarčevati" nekaj centov, potem kar. Saj veš ,dedje so rekli da kdor hitro da dvakrat da.
Jaz raje ta čas, ko bi se ukvarjal z pisanjem raznih obrazcev in vlog zabijem zunaj na sprehodu, sam, z ženo ali z komplet familijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na to, da poznam Sparkasse še malo drugače kot samo s stališča uporabnika lahko rečem... blagor ubogim na duši, kajti njihova nevednost...

Saj veš, ni vse zlato kar se sveti...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če taki "profesionalci" kot ti sodelujejo z NLB, pa potem take spuščajo o konkurenci, je samo še en razlog, da se gre čim dlje od NLB.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lahko, pa ne bom. Je bilo že dovolj, ostalo bi že bilo izdajanje poslovnih skrivnosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ravno z NLB ne, drugače pa z Sparkasse, DBS, Unicredit, LON, SKB, Banka Koper... Ne blatim konkurence, ampak smejim se vaši naivnosti kako hvalite nekaj kar niti pod slučajno ni tako zelo v redu kot se zdi na prvi pogled...Dovolj vem o opevanem Net.Stik banke Sparkasse, da ga niti pod slučajno ne bi hotel imeti.
Zakaj pa sam ne menjam banke? V bistvu nimam potrebe, vse lahko naredim on-line ali pa me pokliče osebna bančnica (izteki vezav, limitov, ponudbe...). V bistvu imam matično enoto v rojstnem kraju, čeprav živim na drugem koncu Slovenije...

Sicer pa populaciji, kakršna je povečini tukaj na Alterju nima smisla še kaj razlagati za vse, ki se še hvalite s študentskimi računi; to zame pomeni da v glavnem teorizirate in kaj veliko skupnega z tegobami RLja nimate... Kako drag je npr. kruh, kaj pomeni varnost ko imaš obveznosti še do koga drugega... Večina vas pa sfučka svoj zaslužek za pijačke, kafiče, kozlarije... Saj vam nisem fouš, kar zdivjajte se in naužijte radosti...

in seveda: over&out

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
smirk-1.gif

kaj se sploh oglašaš v tej temi če nič pametnega ne poveš razen pluvanja po uporabnikih.
Če bi res kaj vedel, bi lahko povedal in nam tako pomagal do pravih odločitev, ne pa da se norčuješ.

evo ti *
priden.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa mi zaupaj, kaj naj bi bilo narobe z Net.Stikom, jaz sem namreč zadovoljen uporabnik le-tega

Lahko tudi na PM

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Ker imam več ali manj vse na trajniku in klik največkrat iz firbca obiskujem , se zna zgodit da bo klik odšel z računalnika če ne prej pa takrat ko mu poteče veljavnost (je veljavnost 5 let ali več). Če me spomin ne vara sem ga vzel spomladi 2005.
Počasi nam bodo stvari ki gredo na elektriko požrle pol plače....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pol pač skrbiš za svoj denar da te morajo drugi opozarjat kaj narest. O novitetah meni vsak mesec pošljejo časopis domov. Edino osebni broker me kdaj pa kdaj pokliče, o tem koliko stane kruh pa tut lahko začneva debatirat, je pa odvisno od trgovine in vrste kruha, da ne boš rekel da nimam pojma o real lajfu!
Možno je da nekdo sfučka denar za pijačke kavice in kaj še vem jaz tu zrave zase dodam še bencin in telefon in plačavanje omenjenih računov tako da tudi vem kaj je imeti obveznost do drugega. Če ne bi imel študentskega računa pa bi dal moji banki 2 evra na mesec to je pač razlika!
A ni nekdo naredil kako priti v program NLB ja pa je na koncu pol tut umrl?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to ne bi bilo izdajanje poslovnih skrivnosti tako da ne vidim zakaj ne bi dokončal kar si napisal?
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
A je TRR obvezen za nakazilo dohodka-plače in mora biti "last" tistega ki prejema dohodek.
Bi najraje vprašal v službo, pa če ni, nekdo od naju zapre račun in se pač tista plača nakaže na partnerjev TRR.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker ne zna?
confused-1.gif

smirk-1.gif

BTW Nimam študentskega računa že ohoho let, s Klikom imam zelo "zabavne" izkušnje (ker njihov program do pred dvema letoma ni zmogel najti tako neskončno komplicirane črke kot je ü - krivi so bili pa vsi, od registra prebivalstva do DURSa, samo zafučkan program od NLBja ne), da o tem, ko si nekaj mesecev v tujini dobesedno "na slepo" (ker nimaš vpogleda v stanje na računu - je,bi ga, ampak - ker že dolgo ne zapravljam samo za "pijačke" - nisem navdušena nad tem, da bi "uvozakavala" svoje certifikate na eksotične računalnike, nad katerimi nimaš nikoli pametnega nadzora) niti ne govorim. BTW tudi dodatno geslo, ki se ga vtipkava takrat, ko se pošilja denar na račun, ki ni v seznamu hitrih plačil, ima vgrajenega silno zabavnega hrošča. Provizije so med višjimi, vezave so skopuške (in jih zato redno furam po drugih bankah), edina prednost so bankomati, ki jih imajo dejansko v vsaki ulici, ter njihov oddelek za vrednostne papirje.

Ampak to lahko vodim tudi brez tega, da imam pri njih odprt OR...
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
drugače pa imaš na probanki 3 dvige na tujem (v sloveniji) bankomatu zastonj vsak mesec!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sicer pa populaciji, kakršna je povečini tukaj na Alterju nima smisla še kaj razlagati za vse, ki se še hvalite s študentskimi računi; to zame pomeni da v glavnem teorizirate in kaj veliko skupnega z tegobami RLja nimate... Kako drag je npr. kruh, kaj pomeni varnost ko imaš obveznosti še do koga drugega... Večina vas pa sfučka svoj zaslužek za pijačke, kafiče, kozlarije... Saj vam nisem fouš, kar zdivjajte se in naužijte radosti...

in seveda: over&out

Z drugimi besedami prevedeno bi ti rad povedal, da smo študentje populacija, ki mogoče doprinese bankam prihodke v višini 0,1% v primerjavi s tistimi ki so redno zaposleni in smo tako banki praktično ničvredni.

Kaj pa je ena štipendija ali pa uboga plača študenta, ki prejema dohodke na svoj TRR v primerjavi z redno zaposleno fizično osebo.
rolleyes-1.gif

Če vaša banka uporablja tako politiko, potem ni čudnega da se banke kot so NLB in ostale obnašajo tako mačehovsko
uf-1.gif

Bravo
aplauz.gif

Sem že približno 4-5 let pri Sparkasse, v zadnjem letu imam tudi poslovni račun in sem več kot zadovoljen z njimi. Pred tem sem pa imel tudi Abanko in NLB pa mi je ob njihovi politiki šlo kratko malo na *******... še posebej ko so začeli vsake 3 mesece dvigovati cene storitev za plačevanje preko spletne banke in dvige lastnega denarja na bankomatih.

Sparkasse pa ima nonstop isto tarifo za plačila položnic, tega da niso uvedli tarife za dvigovanje na ne-Sparkasse bankomatih raje sploh ne omenjam, pa kul mi je da imajo odprto do 17h (sicer ne vem če imajo ostale banke še vedno take absurdne delovne čase s pavzami kot pred nekaj leti).
Pa še po celi Avstriji in Nemčiji so njihovi bankomati in banke raztresene na vsakem vogalu in lahko v tujini zastonj dvigujem svoj denar.

Edini problem sem imel s Sparkasse ko sem se spičkal u nulo z nekim zaposlenim ker je nekaj sikal vame
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
@Spirit: Edini problem sem imel s Sparkasse ko sem se spičkal u nulo z nekim zaposlenim ker je nekaj sikal vame

A v Šenčurju
hysterical-1.gif