NLB in POŠTA nej zgnijeta

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To bi bilo v vsakem primeru, ker je v torek medbancni promet laufal le do 12h (pa ne samo pri nas).
Kolikor je meni znano (recimo, da sem dobro informiran osebek) medbančni promet "laufa" po Target2 sistemu, ki je sodeč po tej strani " odprt vsak dan od ponedeljka do petka (z izjemo nekaj praznikov) od 07:00 do 17:00 za plačila komitentov oziroma do 18:00 za medbančna plačila". Kar se pa "z izjemo nekaj praznikov" tiče, takrat je sistem zaprt.
Tako da tvoja trditev ne drži.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Neuromancer pravi:
Še ena zanimiva prigoda s Pošto: par voščilnic sem v ponedeljek zvečer odnesel na poštni center v Murgle. V torek dopoldne so bile dostavljene vse voščilnice za Prekmurje in nič voščilnic za Ljubljano in Primorsko
smile-1.gif
Vauuuu, noro! Pa kako so mogli?
priden.gif

Prjatu, zadnji dan se spomniš poslat voščilnice in pričakuješ, da bo ob taki količini vse dostavljeno že naslednji dan. Ko pa jih nekaj ni dostavljeno, je pa pošta kriva. Uf, kako razburljivo, dostavljeno je bilo v Prekmurje, v Ljubljano in na Primorsko pa ne. Teorija zarote?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če primerjam z Royal Mail, od katerih sem še vse pošiljke doslej odpoklical po treh ali štirih tednih nedostave, je naša pošta kakih 200 let bolj napredna, tako da tako slabo pa spet ni.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Še ena zanimiva prigoda s Pošto: par voščilnic sem v ponedeljek zvečer odnesel na poštni center v Murgle. V torek dopoldne so bile dostavljene vse voščilnice za Prekmurje in nič voščilnic za Ljubljano in Primorsko
smile-1.gif
priden.gif

Prjatu, zadnji dan se spomniš poslat voščilnice in pričakuješ, da bo ob taki količini vse dostavljeno že naslednji dan. Ko pa jih nekaj ni dostavljeno, je pa pošta kriva. Uf, kako razburljivo, dostavljeno je bilo v Prekmurje, v Ljubljano in na Primorsko pa ne. Teorija zarote?
Jah, saj veš, da pošta čaka samo še Neuromancerja, pol pa lok zapošljejo robo sem pa tja.
tongue-1.gif

Razumem pa, da so iz Murgl najprej dostavili v Prekmurje, to je pod urgent (saj veš, Kučan pa to...
grims-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.658
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To bi bilo v vsakem primeru, ker je v torek medbancni promet laufal le do 12h (pa ne samo pri nas).
Kolikor je meni znano (recimo, da sem dobro informiran osebek) medbančni promet "laufa" po Target2 sistemu, ki rje sodeč po tej strani " odprt vsak dan od ponedeljka do petka (z izjemo nekaj praznikov) od 07:00 do 17:00 za plačila komitentov oziroma do 18:00 za medbančna plačila". Kar se pa "z izjemo nekaj praznikov" tiče, takrat je sistem zaprt.

Če bi vsaj prebral kar si linkal.
rolleyes-1.gif

Tule piše, da je 24.12.2013 "ECB public holiday".

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!

He he goba tebi so pa močno stopili na žulj.
hysterical-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kolikor je meni znano (recimo, da sem dobro informiran osebek) medbančni promet "laufa" po Target2 sistemu, Kar se pa "z izjemo nekaj praznikov" tiče, takrat je sistem zaprt.
Če bi vsaj prebral kar si linkal.
rolleyes-1.gif

Tule piše, da je 24.12.2013 "ECB public holiday".
In ne piše, da je Target zaprt. Ker ne boš verjel, jaz sem prebral IN razumel, ti pa si samo prebral.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
italjanske firme so recimo nehale delat že v ponedeljek... in bo zaprto do sv. treh kraljev...

drugače pa če si munjen in ne znaš uredit zadeve dan pred družinskim praznikom do 12. ure si pa invalid...

je treba pripravit večerjo za svet večer, ob 18h je maša pol treba žegnat... in zato da bo velecenjeni možakar lahko plačal položnico ob 18h mora družina trpet? jao jao...

Dej mi se ti pametnjakovic povej kako prids na posto do 12 ce delas do 4?

Ko sem pa jst pred časom napisal, kako prideš na JU če delaš do 17.00 so me pa skoraj kamenjali.
Ker nimaš vez v partiji, kot turbo.
Če nimaš vez, si nihče. In je bolje da si tiho in se ne izpostavljaš.
evil.gif

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
smile-1.gif
priden.gif

Lej, ti si poštar in poznaš vaše interne procese, pa jih še tukaj malo obrazloži. V Murglah so moje voščilnice očitno razdelili na kupčke in jih verjetno do jutra tudi dostavili na namembne pošte. V Murglah je bila v ponedeljek zvečer le rahlo večja gužva na okencih kot običajne dneve.
Na osnovi kakšnih kriterijev se pa potem na namembnem kraju odloča, katera pošta bo dostavljena isto dopoldne in katere ne? Ker recimo enemu naslovniku v Ljubljani, kateremu sem pošiljal tudi sam, je v torek dopoldne bila dostavljena pošta, med drugim tudi ena voščilnica (vendar od drugega pošiljatelja, ne od mene).
Torej ali se poštarjem na namembni pošti zjutraj ne da sortirat in nosit pošte, ali pa Murgle selektivno polnijo svoje nočne kamione.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.073
6.277
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Meni je bilo hecno, da so sedaj uvajali nov informacijski sistem, ki deluje počasneje kot stari ter morajo stvari ponovno vnašati (davčno številko in podatke), namesto da bi jih prevzeli iz kakšne od baz. Mislim da so se prej že med vnosom prikazovali možni rezultati, sedaj pa mora vnesti celotno davčno številko. Razen če so to sedaj že popravili.

Nov inf. sistem se je uvedel leta 2009. Do danes so samo popravki. In tiska se na iglične tiskalnike, tako kot na vseh bankah in poštah po svetu. Ne bit pametni no.
Edino baza strank bi morala biti enotna in ne lokalizirana po poslovalnicah, s tem pa se vsi strinjamo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Verjamem, da je popolnemu laiku popolnoma nejasno kako to, kot še mnogo drugih stvari. Če si bral vse moje poste na to temo bi videl, da sem že na precej stvari odgovoril, izgleda da so bili moji argumentirani odgovori na različna vprašanja dobro sprejeti, saj na večino ni večjih pripomb, razen nekaterih večnih alter provokatorjev. Pa naj še tebi vsaj poskusim odgovoriti, čeprav je to težko narediti v parih stavkih.
Na vseh poštah se do določene ure, ki je napisana na poštnih nabiralnikih pobira pošta, prav tako za okencem do konca delovnega časa, ampak večina jih pač pošto vrže v nabiralnik, saj nima smisla hodit delat gužvo na pošto, razen če hočeš oddati priporočeno. Btw., če oddaš priporočeno pošta ne pride nič prej, le potrdilo imaš. Dežurni poštarji ki delajo popoldne, vse te pošiljke posortirajo glede na velikost in standard (standardna pisma,nestandarna pisma...). Ne sortira se po krajih, kar pomeni, če nekdo pošilja iz Kamnika v Domžale gre to pismo v Ljubljano, kjer se razvrsti v sortirnih strojih, nekaj pa tudi še ročno. Zaradi velike gužve med prazniki pa stroji in seveda tudi ljudje niso mogli razvrstiti tako velike količine pošte isti dan, kar je sicer praksa( btw., rok raznosa je tri dni, čeprav je v praksi čez 90% dostavljeno že naslednji dan in pri tem ne igra vloge, če kdo piše sosedu ali pa znancu na drugem koncu Slovenije). Upam, da je kolikor toliko to razumljivo napisano.
Če se dotaknem konkretno tvojega primera. Pisma si nesel direktno na pošto v poštni center v Murgle. Tudi če si tam kje doma, to nima smisla, je popolnoma vseeno, če bi jih vrgel v bližnji nabiralnik( btw., VSI nabiralniki se praznijo vsak dan ob določenih urah, NI variante, da bi se vsak drugi dan ali pač, ko bi se kdo spomnil, glede tega je zeeelo strogo, uvaja se celo nadzorni sistem ki zabeleži uro, ko je bil nabiralnik izpraznjen). Rahlo večja gužva za okenci ne pomeni nič, saj pri tvoji zgodbi ne igra nobene vloge. V decembru je namreč poslana manjša količina raznih sodnih, upravnih ipd. pisem, ki jih mora naslovnik v primeru, da ga ni doma priti iskat na pošto zaradi podaljšanih dopustov in zmanjšane količine dela na sodiščih in v JU. Tvoja pisma so bila vržena v vreče ali zabojnike in prepeljana med vso drugo pošto iz cele Slovenije.
smile-1.gif
In obravnavana po enakem postopku kot vsa druga. Če sem napisal dovolj razumljivo za laika, ti je sedaj mogoče že bolj jasno, da Murgle ne polnijo selektivno svojih kamionov. Kar pa se tiče sortiranja na naslovnih poštah pa še to. Velika večina pošiljk (v tem času sicer nekoliko manj) pride iz Murgel sortirana že tudi po okrajih! Poštar si samo sortira še po obhodnem redu, kar pa vseeno vzame veliko časa. In verjemi-te, ko vsi poštarji dopoldne zapustijo pošto NIKOLI za njimi ne ostane niti eno samcato pismo! Verjeli ali ne. Sicer ne dam roke v ogenj, da ob kakšnem izrednem dnevu kakšen poštar samovoljno kakšno pismo tudi skrije za naslednji dan, ampak to so res redki primeri, ki se v primeru razkritja ostro kaznujejo.
Upam, da sem vsaj malo na grobo razjasnil zadevo, če pa te še kaj zanima samo vprašaj!
Na prijazna vprašanja prav z veseljem odgovorim, če odgovor poznam, ne maram pa raznih provokacij in tudi naslovov tem kakor je ta. Kot povsod drugod se morate zavedati, da delavci za razmere niso nič krivi, kriv je sistem.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Daco, kakšni pa so tiskalniki v prostorih kjer ni strank? Živa groza, ropotajo da se vse trese, hitrost tiskanja je pa dve strani na minuto. Preden ti stiska dostavno knjigo si že zrel za penzijo....
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Daco, kakšni pa so tiskalniki v prostorih kjer ni strank? Živa groza, ropotajo da se vse trese, hitrost tiskanja je pa dve strani na minuto. Preden ti stiska dostavno knjigo si že zrel za penzijo....
wink-1.gif

Pošta je bedasta, ker ni vzela najnovejših printerjev in pozlačenega papirja za ene par milijard EUR na kredit pri NLB in NKBM, pa bi bile zadeve izravnane.
nahrung002.gif

22. jul 2007
13.634
1.793
113
124
No ko si že v formi za pisanje mi prosim še napiši, kdo določa na poštah prioriteto dostavljanja poštnih pošiljk po območjih?

Namreč v strnjenem naselju terasastih ulic, prinese poštar v spodjno ulico pošto že okoli 9-ih, pri nas eno ulico višje pa dobimo pošto šele ob 14-ih pa vse tja do 16-ih, včasih pričakuješ kakšno bolj pomembno stvar in bi bilo fino, da bi stvar dobil že prej.

Pa še to ali bi ti izdali na pošti poštno pošiljko, če bi jo šel sam zjutraj iskat na pošto ali pa bi komplicirali češ, da je pošta že sortirana?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Aha napaka pošte, manjka žig, ki opozarja na manjkajočo poštno številko :D