NLB in POŠTA nej zgnijeta

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
To je podobna logika kot tista neumnost iz druge teme da se poštarji pi*dijo da je treba zaradi mednardnih pogodb prepoceni raznašat kitajske pošiljke.

Kar nemške pošte sploh ne moti, pa so poštarji bolje plačani... pa tudi oni imajo svoje vukojebine.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.532
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ustanovila so se konkurenčna podjetja, ki pisma večjih uporabnikov sprejmejo v obdelavo. Ponudijo ceno, ki ji pošta NE more konkurirati, jih razvrstijo in, ne boste verjeli, dajo v dostavo prek pošte!? In za to delo celo še zaslužijo. Praktično pa to pomeni, da so te firme samo posredniki, ki za nič dela zaslužijo ogromno.
Pri reklamnih tiskovinah pa je bilo ravno nasprotno. Pošta je ponujala tako nizke cene raznosa, da je praktično vsa konkurenca propadla. Potem pa ugotavljala, da imajo na tem segmentu izgubo. Ubogi poštarji morajo sedaj hoditi do vseh hiš, da vsem vtaknejo reklame.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Zato ker majhna firma proti mednarodnim firmam ne more ponuditi konkurencnih cen?

Kako pa gre potem mednarodni firmi skozi, da za nek denar ponudi raznos, potem pa propade Pošta, ker mora to raznašat? Saj vendar Pošta enako zasluži kot bi sicer.

Ne pozabi, da ne govorimo o tujih pošiljkah, kjer mora naša Pošta po mednarodni pogodbi dostavit pošiljko, ampak za domače pošiljke.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
KSZ. Da ne pišem vsem.

Že mnoga leta je dan 24.12 in 31.12 skrajšan delovni čas. Če tega niste po študirali v vseh letih, potem je to samo vaš problem. To je stvar socializacije in IQja.

Ja, tako Pošta in še bolj NLB sta pač bila leta, kot bubreg v loju. In še danes se, tako obnašata. Po drugi strani, pa so potrebe po cel dan odprtih bankah in poštah vsak dan manjše.
DA, 24.12 ob16.20 ugotoviš, da moraš neko položnico nujno plačat je posledica lastne lahko miselnosti. da o vseh možnosti plačila položnice drugače, kot za okencem sploh ne govorim
Odpiranje take, teme pa bebavost, pomanjkanje strpnosti, samokontrole in socializacije.

Danes sm koncno dobil denar s katerim lahko placam poloznico tako da ne bit pameten.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zato, ker bi potem spet to bil monopol in Agencija RS tega ne pusti. Pa razumi, če moreš.
confused-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ustanovila so se konkurenčna podjetja, ki pisma večjih uporabnikov sprejmejo v obdelavo. Ponudijo ceno, ki ji pošta NE more konkurirati, jih razvrstijo in, ne boste verjeli, dajo v dostavo prek pošte!? In za to delo celo še zaslužijo. Praktično pa to pomeni, da so te firme samo posredniki, ki za nič dela zaslužijo ogromno.
Pri reklamnih tiskovinah pa je bilo ravno nasprotno. Pošta je ponujala tako nizke cene raznosa, da je praktično vsa konkurenca propadla. Potem pa ugotavljala, da imajo na tem segmentu izgubo. Ubogi poštarji morajo sedaj hoditi do vseh hiš, da vsem vtaknejo reklame.
Ja, res je. Pri reklamah je pošta dolgo izkoriščala položaj na trgu in ponujala (pre)nizke cene. Sedaj pa se je tudi tu obrnilo, ko konkurenčne firme raznosijo reklame po blokovskih naseljih, po vaseh pa se naj pošta hebe. Pa smo spet pri nelojalni konkurenci. Koliko stroškov je z raznosom recimo 1000 reklam, ki jih en človek peš raznosi v dveh urah po blokih in koliko z isto količino reklam, ki jih vsaj dva poštarja razvažata z avtom ali mopedom po vaseh vsaj 8 ur skupaj?
smirk-1.gif

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!
hysterical-1.gif

To od kvazi komunajzarskega lenuha iz kavča, k ga baba žvi....
Vidiš, zaradi teb podobnih je komunizem utopična ideologija....

Dej rit dvigni pa pejt en dan prej narest 24/7 cajta, al pa tko kot je teb v navad babo pošl, sej je že vsega hudga vajena...

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Recimo da bi meni BISTVENO bolj pomagal poštar, ki bi pošto nosil med 17 in 19 zvečer in pošte/banke, ki bi bile odprte od 16ih dalje.

Lokalna pošta v mojem domačem kraju je bolj kot ne zame popolnoma neuporabna. Uporabna je kvečjemu za kakega penzionista, pa še to samo za tiste, ki ne rabijo kakih vnučkov okol vozit.

Da ne omenjam neumnosti: zadnjič poštar prinese paket za ženo (osebna), mi je noče izročit, ker je samo osebna vročitev. Jaz delam 2x tedensko popoldan, tako da sem bil slučajno doma. Pa mi reče, bom jutri isti čas prinesel (9ih zjutraj), pa mu rečem, da ne rabi nosit, ker itak ne bo koga doma, pa reče, da mora po pravilih. [cenzura] pravilo na pravilo brez kančka pameti.
Moram še tebi odgovorit. Kot prvo se popolnoma strinjam s tabo, da je delovni čas pošt, vsaj manjših, katastrofalen. Kot pa sem že prej napisal, bo še slabši. Žal.Pa niso delavci krivi za to.
Kot drugo si izpostavil popoldansko dostavo. Nemogoče! Lej, poštarji hodijo na šiht ob 5-6 zjutraj. Včasih je toliko dela, da pošiljke razvrščajo tudi po 5 ali celo več ur. Se pravi, da gredo na dostavo ob 10h. Če bi v službo prišli ob 12, bi v tem primeru šli v dostavo ob 17h!? Pri zadnji stranki bi bili ob desetih zvečer.....
smile-1.gif
Druga stvar, zakaj to ne gre so firme, kjer so že živčni, če pošte ne dobijo do 10h . Seveda obstajajo tudi dodatne storitve, kot so poštni predali, izredna jutranja dostava ipd., ki so seveda plačljive, ampak v časih, ko firme gledajo na vsak €, se število teh, ki imajo to zmanjšuje, razen JU. Sem vsaj približno razložil?
Aja, kar pa se tiče dostave in prevzemanja pošiljk. Taka so pač pravila, pravil ne določa pošta, pošta jih samo izvaja, zato jezo stresati na pošto in tudi osebno na poštarje, je neprimerno. Osebne izkaznice in potni listi, ter vozniška dovoljenja pa imajo sploh poseben status, ker so to osebni dokumenti in moraš razumeti, da je osebna vročitev nujna. Niso povsod doma v tako dobrih odnosih kot naprimer ti in jaz, če razumeš.
Se pa strinjam, da so pravila vročanja včasih kar čudna. Sodna pisma prvi dan lahko vročiš samo osebno, po 15 dneh pa ga lahko kar stlačiš v nabiralnik in se šteje, da je vročitev opravljena, pa čeprav si je poštar z njim obrisal rit.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Tale zadnja je kruta.
Se spomnim kakšno štalo so imeli svojci dvigniti odločbe komisije za bolniško medtem ko sem bil jaz v bolnici. Mislim da smo potem celo preko znanke ki dela na pošti nekako zadevo speljali.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tale zadnja je kruta.
Se spomnim kakšno štalo so imeli svojci dvigniti odločbe komisije za bolniško medtem ko sem bil jaz v bolnici. Mislim da smo potem celo preko znanke ki dela na pošti nekako zadevo speljali.
Korupcija na pošti?
evil.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Citat:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!
hysterical-1.gif

To od kvazi komunajzarskega lenuha iz kavča, k ga baba žvi....
Vidiš, zaradi teb podobnih je komunizem utopična ideologija....

Dej rit dvigni pa pejt en dan prej narest 24/7 cajta, al pa tko kot je teb v navad babo pošl, sej je že vsega hudga vajena...

zelo si smešen in točen
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
italjanske firme so recimo nehale delat že v ponedeljek... in bo zaprto do sv. treh kraljev...

drugače pa če si munjen in ne znaš uredit zadeve dan pred družinskim praznikom do 12. ure si pa invalid...

je treba pripravit večerjo za svet večer, ob 18h je maša pol treba žegnat... in zato da bo velecenjeni možakar lahko plačal položnico ob 18h mora družina trpet? jao jao...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tale zadnja je kruta.
Korupcija na pošti?
evil.gif
Ne to pa ne, tega pa ni SLO, nje

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
drugac pa...

poloznice se lahko placa tudi v merkatorju ali na petrolu, kateri so zihr dlje odprrti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kar se tiče sortiranja pošiljk, kdo brani pošti uvesti kako črtno ali qr kodo, ki bi jo pošiljatelj natisnil na pismo, da bi se to hitro posortiralo? Jaz že ne in bi z veseljem uporabljal to.

Zakaj američani lahko nakucajo naslov na pismo in preko interneta plačajo poštnino in natisnejo znamko? Ker se splača in pošti in uporabniku.

Dokler pa pošta vztraja na srednjeveškem sistemu dela, bo pač tako kot je.

Sicer sem pa osebno zelo zadovoljen s pošto in poštarji v mojem kraju.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Mi smo si uredili pooblastila, ravno zaradi tega. Oče je bil v bolnišnici več časa in je domov prihajal samo za vikend ko poštar pri nas ne dela, pa prihaja osebna pošta, davki, dohodnine in ostale zadeve pa ne moreš dvignit.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hehe, pošta vztraja pri srednjeveškem načinu dela. Seveda, se strinjam! In veš zakaj? Ker gre ves denar za investicije za dokapitalizacijo bank. Malo samo opazuj printerje na poštah. Crkneš od smeha, predpotopni

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.532
113
Meni je bilo hecno, da so sedaj uvajali nov informacijski sistem, ki deluje počasneje kot stari ter morajo stvari ponovno vnašati (davčno številko in podatke), namesto da bi jih prevzeli iz kakšne od baz. Mislim da so se prej že med vnosom prikazovali možni rezultati, sedaj pa mora vnesti celotno davčno številko. Razen če so to sedaj že popravili.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
italjanske firme so recimo nehale delat že v ponedeljek... in bo zaprto do sv. treh kraljev...

drugače pa če si munjen in ne znaš uredit zadeve dan pred družinskim praznikom do 12. ure si pa invalid...

je treba pripravit večerjo za svet večer, ob 18h je maša pol treba žegnat... in zato da bo velecenjeni možakar lahko plačal položnico ob 18h mora družina trpet? jao jao...

Dej mi se ti pametnjakovic povej kako prids na posto do 12 ce delas do 4?