Ni več dileme kaj oz kje tankat...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kdo je rekel da pretiravam.....peezda ko se voziš nekje in zaupaš v svoj avto potem pa zarad take neke bedarije avto crkne in to ko ravno voziš 160 po AC. A je logično da je crknil pri taki brzini ne pa pod štandgasom?

Nekdo je omenil (neda se mi iskat nazaj gor kdo) da se voda in bencin ne mešata. Potemtakem se tudi voda in maščoba nebi smeli mešati. Kaj pa ko piješ mleko? Si študiral kdaj na to da obstajajo emulgatorji taki in onaki.....

PS: pa moj avto sem hodil gledat v knjigo ma predpisan 98 benz.....piše zraven da se pri uporabi 95 zmanjša moč motorja. Samo sem res vedno mislil, da je omv naprej oz bolše kvalitete kot petrol. Zaj pa me tak razočara
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.661
113
Kolegici je audi se ugašou na avtocesti med vožnjo.......mislm da je biu čip v ključih!
Lah ti sam kdai na tla padejo pa gre čip!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma ti si matast, da si sploh šel tankat dražji benz.
smile-1.gif

Bencini z višjim oktanskim številom imajo celo nižjo energetsko vrednost od tistih z nižjim. Torej je uporabljanje benza z višjim oktanskim številom od potrebnega čista neumnost. Tankaš tisto, kar ti piše v navodilih, da je minimum in to je to. Brez veze futrat naftne družbe še z dodatnim denarjem, itak ga imajo še preveč.

Ogo

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Problem je v tem, da je po slovenskih normativih lahko oktansko število nižje. 95 oktanc ima lahko samo 93 oktanov pa je še vedno »ustrezen«. Zato moraš na Petrolu tankat 98, da veš, da ima vsaj 95 oktanov.
evil.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:...ker ti pol začne svinjarijo iz tanka pobirat pa e ti zabaše filter za bencin!
wink-1.gif

No, tole mi ni blo nikol jasno. Vedno poslušam o tem, da če tank sprazniš do konca, da ti pol svinjarijo potegne. A lahko mal bl razložiš to trditev?

Vsak avto ima pumpo za gorivo, ki ima pickup na dnu tanka in VEDNO zauga gorivo iz podna tanka. Tud, če ima nek avto zunanjo pumpo za gorivo, ta še vedno zauga iz podna tanka.
Zakaj bi potem ravno pri praznem tanku moralo potegnit svinjarijo, pri polnem pa ne?!?!

Drgač pa tud jest vedno tankam na OMV 100tko in do zdej še nisem mel težav. Včasih, ko sem mel še dizla, pa sem mel taževe s petrolovo nafto, na OMV pa nikol.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da ti ta VW kripca ne premore 100 oktanca pa ti ni prebilo?
stupid-1.gif

Al ga rabi malo več, ali pa sploh ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To je zato, ker folk misli, da je tank v avtu kot flaša z "odtokom" na dnu, tako pride do teh....sklepov.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
To je zaj že 3-ji tank 100-ke....pa prej ni blo blema zaj pa sem šel na eno drugo omv pumpo tankat.....pa tako sranje....

Zaj pa sem v taki dilemi, da sploh več nevem kaj tankat
crazy1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Kupi golf II dizel pa bo težava rešena. Vanj lahko zliješ vse od olja, nafte, bencina, alkohola, vode pa bo nekako prebavil!
evil.gif

Drugače pa je tako; jst tankam skoraj vedno na petrolu (95 oktanca), tudi na lokalni črpalki kjer se dnevno natoči manj kot 50 vozil, pa še nisem imel problemov zaradi goriva. So pa novejši motorji bolj dovzetni za take "težave", ker so enostavno preveč optimizirani za en tip goriva!

Ne bo daleč čas ko bo npr. VW predpisal da morajo bit avti tankani na pumpah od Arala, ker je edino njihvo bencin/dizel primeren za tak motor!
10.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol se ne drkaj po forumih, pojdi na OMV in jim jeb**** mater.

Če ne zarad sebe, zarad drugih, kateri bodo naje** če so benz zajebal.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Jaz sem v svojga vedno tankal OMV 100 in sem bil zlo zadovoljen, pri petrolovi 95 sm mel vedno težave. Enkrat sem šel na agip, po parih kilometrih so se mi prvič prižgale lučke za zamašene šobe, svinjarija v benzu, pa nikol nisem pršu na pumpo z rezervo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.056
5.661
113
http://www.carbibles.com/fuel_engine_bible_pg2.html

Grit and grime gets into the fuel through many different sources. For the most part, this sediment settles at the bottom of the underground tanks in a petrol station, and at the bottom of the petrol tank in your car. If you're unlucky enough to fill up just after the petrol station has received a load of fuel from a tanker though, all that sediment will be nicely mixed into the petrol, and you'll get a petrol-sediment mix in your petrol tank. Similarly, if you insist on running your petrol tank down to the 'E' mark on the fuel gauge, you'll be sucking up petrol-sediment mix from the bottom of your own tank. It's a good job then that the men in lab coats decided to put in-line fuel filters in your car. These are relatively simple little devices that come in two basic flavours.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
OK, sem prebral. IN?
Dej mi povej,kje je tukaj logika, jaz namreč tega ne štekam. Če ti pumpa zauga iz podna tanka, zakaj potem šele takrat pozauga svinjarijo, ko zmanjka benza in zakaj je ne že prej, sej svinjarija je kao skoz tam okrog pumpe. Itak pa se benz v tanku nonstop meša, ker se pač preliva po tanku sem in tja.
confused-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
kolk je meni logika lahko svinjarija v tanku plava na vrhu benza in jo pumpa potegne šele ko potegne zadnji deci npr. Logično, ne?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
To je zaj že 3-ji tank 100-ke....pa prej ni blo blema zaj pa sem šel na eno drugo omv pumpo tankat.....pa tako sranje....

Zaj pa sem v taki dilemi, da sploh več nevem kaj tankat
crazy1.gif

Jaz tankam OMV 100 na Ptujski v MB ali v Ormožu in tudi opažam ful razlike - tako v zmogljivosti kot porabi. Največkrat je slabše v Ormožu, ali zato ker je bencin bolj dolgo v rezervoarjih kot v MB, kjer gre verjetno vsak dan ena cisterna. Potem se pa včasih spet obratno zgodi in je v MB slabši. Saj razlike niso velike, ampak ko si veliko za volanom takoj opaziš razliko. Ne tankam pa 95 ker je razlika v ceni tak majhna, da ni vredno omembe.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Lahko pa da mislijo, da v tanku plavajo bilke slame in orehove lupine, ter razno lubje. To vse plava na vrhu, potem ko pa spraznejo tank do konca jim pa smeti potegne notri.
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi lubje se lohk fukne v tank pa nau nč, saj ma tud pumpa svoj filter in to kar velik.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
ksz

glede smeti v rezervoarju.
Jaz mislim takole: smeti v rezervoarju so in se vsedejo na dno. Zdej, nekaj teh smeti pač pumpa pozauga in se ustavijo na bencinskem filtru. Večina pač ne. Če skoraj sprazniš rezervoar se ti te smeti dvignejo in premešajo, ko greš tankat. Potem s to mešanico spelješ in pumpa in filter dobita večjo dozo smeti. Če imaš v rezervoarju če 1/4 goriva pa tisto točenje/brbotanje/karkol ne doseže dna rezervoarja in ne dvigne smeti. Podobno kot ribnik brbotalnik, na dnu je mulj, ampak voda je bistra
wink-1.gif

Ekola, sem dost zakompliciral?
smile-1.gif

lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.056
5.661
113
Hehe....ribnik brbotalnik....ta mi je ušeč......_BANDIT_ boš zdaj lah spau?
smile-1.gif

Sicer sm zdele mal premišljevau če ti čem to napisat....ampak nj bo.....lep primer smeti v tanku maš polet ko kosiš travo...če maš Brigss&Stratton kosilnico....ma palčko za benz pobirat mjčken nad podnom tanka.....in če dobr not pogledaš kdar benza zmanka vidš kako to smeti lavajo po dnu....kljub temu da ti kosilnico premetavaš po travi.......no tko ma tud avto ene pou do centimeter dvignjeno pumpo nad dnom....in ko voziš na hlape je pač večja šansa da ti potegne kj not...ker enostavno nima že kj druzga več vlečt not!

Nazadnje urejeno: