Ni regresa... kam prijaviti?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Zanimiva dva bregova udelezenih v temi. Na eni strani stalisce, da so podjetniki samo tatovi, na drugi pa, da se delavci sploh ne zavedajo dolznosti ampak le pravic. Kaj pa ce bi pogledali malo sirse in spregledali, da je mocno mesano? Casopisi niso dovolj polni novic o goljufijah ubogih podjetnikov, direktorjev in drugih pri koritu?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Da ne odpiram nove teme:

Če sem se zaposlil v drugi polovici leta, ali mi pripada regres (kolikor vem mi, v sorazmernem deležu)? Do kdaj se mora ta vsota izplačati? Kakšna je povprečna št. regresa v €?

Če se nisi zaposlil pred 1.7.2011 torej vsaj 1 dan prej, ti ne pripada prav nič ! Pripada ti premosorazmeren del dopusta regresa pa žel prav nič, ker do regresa si upravičen, ko delaš čez 6 mesecev v posameznem koledarskem letu, tudi če ostalim, še niso izplačali regresa, ga tebi niso dolžni. ŽAL
tongue-1.gif

Me veseli, da te morem negirati in ti oznaniti kapitalno zmoto. Zaposlil sem se 1.8.2011, ne dan prej, ne dan kasneje. Pri decemberski plači so mi izplačali regres sorazmerno za 5mesecev, ki sem jih (jih bom) oddelal v firmi v temu letu, vseeno hvala za tako prepričljiv post, lepo je videti ljudi, ki dajejo tako samozavestno nasvete, tudi ko niso čisto prepričani v svoj prav
priden.gif
.