Ni regresa... kam prijaviti?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ali so to različni inšpektorji?

To so tist inspektorji, ki ne berejo Alterja in ne vedo, da jih ne bi smelo biti naokoli
rolleyes-1.gif

Se enkrat: ce gre firma pod zemljo, je edino racionalno, da zaposleni naredijo cimvec, da dobijo svoj denar. Delati zastonj je pa lahko kvecjemu hobi, ne pa obveznost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
in daješ vse od sebe
LP

Takih je malo, zelo malo. Namreč vsi poznajo svoje pravice, zelo malo pa jih pozna tudi svoje dolžnosti...
to baje ze otroci v prvem razredu OS prinesejo domov na letaku. A je sef kaj drugacen?(tisti ki ne placuje tako delavcu, kot dobavitelju....)?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik smukec pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
in daješ vse od sebe
LP

Takih je malo, zelo malo. Namreč vsi poznajo svoje pravice, zelo malo pa jih pozna tudi svoje dolžnosti...

Žal se je s tem treba strinjati.

Verjetno pri privatniku nebi dolgo časa takega delavca gledali, tako da dvomim v tole vajino trditev, sicer pa to niti ni moj point. Pač če delaš pričakuješ tudi pošteno plačilo in prav je tako.

LP

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Načelno do 30.6., če podjetje nima finančnih težav, sicer pa ....ko bo stanje boljše !

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sicer pa do konca leta, razen če je podjetje v likvidnostnih težavah oz. ima zgubo. Prikazovanje izgube zato da se ne izplača regresa pa zna biti dvorezni meč za podjetje...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Da ne odpiram nove teme:

Če sem se zaposlil v drugi polovici leta, ali mi pripada regres (kolikor vem mi, v sorazmernem deležu)? Do kdaj se mora ta vsota izplačati? Kakšna je povprečna št. regresa v €?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Okoli 750€ bruto je regres, če se ne motim, ga je pa za take primere kot si ti, potrebno izplačati do konca leta (načeloma v decembru).
Naj me kdo popravi, če nimam prav.

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Okoli 750€ bruto je regres, če se ne motim, ga je pa za take primere kot si ti, potrebno izplačati do konca leta (načeloma v decembru).
Naj me kdo popravi, če nimam prav.

Višina bruto regresa ni povsod enaka - odvisno, za katero panogo gre. sicer je pa tudi odvisno od vodstva podjetja, kak regres določi. ne sme pa biti nižji od določenega. mislim pa, da je v primeru likvidnostnih težav možno izplačilo do 30.11., oz po obrokih?
sicer pa, mene v takem primeru ne bi skrbelo samo za regres, ampak za službo na splošno.
o tem, kakšen pa je v mnogih primerih odnos delavcev pa rajše niti ne bom začela - pravice se pišejo z Veliko, dolžnosti pa že vsi pozabijo...uffff

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik smukec pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
in daješ vse od sebe
LP

Žal se je s tem treba strinjati.

Verjetno pri privatniku nebi dolgo časa takega delavca gledali, tako da dvomim v tole vajino trditev, sicer pa to niti ni moj point. Pač če delaš pričakuješ tudi pošteno plačilo in prav je tako.

LP

Pošteno plačilo se prejema na mesečni ravni in se mu reče Plača. Regres je pa krneko plačilo, nikoli nisem razumel, kaj je point tega.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No, kukr sm jst razumel pomen regresa je to "pomoč", kot je bila v času yu pomoč imenovana "ozimnica", s tem da se gre tukaj, da to porabiš za dopust oz. počitnice.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Jaka pomoč, če je enako obdavčena, kot navadna plača.

Itak jo človek porabi za dopust, kjer še dodatno državi plača DDV.

jao.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No... če ti ni kaj všeč, se mu lahko prostovoljno odpoveš in ga prenakažeš meni, davek bom plačal jst namesto tebe, zapravil ga bom pa tudi tako, da država ne bo dobila niti centa DDV. Meni se zdi fer ponudba =P...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Da ne odpiram nove teme:

Če sem se zaposlil v drugi polovici leta, ali mi pripada regres (kolikor vem mi, v sorazmernem deležu)? Do kdaj se mora ta vsota izplačati? Kakšna je povprečna št. regresa v €?

Če se nisi zaposlil pred 1.7.2011 torej vsaj 1 dan prej, ti ne pripada prav nič ! Pripada ti premosorazmeren del dopusta regresa pa žel prav nič, ker do regresa si upravičen, ko delaš čez 6 mesecev v posameznem koledarskem letu, tudi če ostalim, še niso izplačali regresa, ga tebi niso dolžni. ŽAL
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaka pomoč, če je enako obdavčena, kot navadna plača.

Itak jo človek porabi za dopust, kjer še dodatno državi plača DDV.

jao.

1. Ni obdavčena kot normalna plača, saj se za regres ne plačuje prispevkov - le dohodnino se plača
2. Zaposlenemu to vsekakor je pomoč, saj zakon vsaki GD/OD nalaga plačilo prispevka za vse delavce
3. Človek lahko tudi v tuji državi plačuje DDV (torej SLO nima od takega nič) - in takih je kar precej (CRO)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
1. Ni obdavčena kot normalna plača, saj se za regres ne plačuje prispevkov - le dohodnino se plača

To ne bo čisto držalo. Vsaj včasih je bil s prispevki neobremenjen zgolj del regresa v višini 70% povprečne plače. Je pa res, da verjetno večina regresov spada v ta koš.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik smukec pravi:
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Vidim, da je tole moje vprašanje naletelo na kar precejšen odziv.
Nekatere kritike so pozitivne, nekatere negativne. Seveda, vsak ima pravico do svojega mišljenja...
Dejstvo pa je, da jih je veliko raje tiho, ker se bojijo, da bi izgubili službo in se raje odpovedo tistemu, kar jim sicer pripada po zakonu. Tako ali tako grem z novim letom na svoje, tako da mi je čisto vseeno, tudi če dobim odpoved. Sploh pa tistemu, ki hoče delat, sploh ni težko najti službe.
Vseeno pa si bom izboril tisto, kar mi pripada... na takšen ali drugačen način. In tako bi morali narediti vsi, namesto da bi se sprijaznili z raznimi izgovori...

Hvala vsem za komentarje....

Če bi vsi razmišljali podobno, potem Sloveniji ne bi rekli dežela hlapcev.

WRONG....

Sloveniji ne bomo rekli dežela hlapcev takrat, ko se bo spremenila mentaliteta večine (torej proletariata - hlapcev).
Dokler velika večina ljudi meni, da jim je nekdo (podjetje, država, kdorkoli) dolžan zagotoviti zaposlitev in lepe prihodke in jih le manjšina premišljuje o tem, da bi sami nekaj ustvarili... do takrat bomo dežela hlapcev. Saj si veli večina želi biti hlapec (čim bolje preskrbljen hlapec a vseeno hlapec).

Ko bo podjetništvo cenjeno, ko bodo taki kot je scorpion gledali tudi na podjetje in ne le na sebe, ko bo zaživel pravi podjetniški duh... takrat pa ne bomo več dežela hlapcev.

In ko bodo nekateri "podjetniki" razumeli, da je za opravljeno delo/storitev potrebno plačat kar je bilo dogovorjeno...
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
in ko bodo nekateri vedeli, da je tudi državi potrebno plačati davke, etc...ne pa da je prvi cilj vsakega novega podjetnika to, kako bo ogoljufal državo

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
In da Kitajci delajo za prgišče riža na dan, zato je nekomu težko konkurirati z tukajšnjo drago delavno silo, ki ima 1000 in eno pravico pa žal skoraj nobene dolžnosti !

Nazadnje urejeno: