Ni regresa... kam prijaviti?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.469
113
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
V privatni firmi (d.o.o.) je direktor rekel, da regresa ne more izplačat, ker ni denarja... no komu to mar... prijaviti bi moral nelikvidnost firme, ki pa ji sploh ne gre slabo, če pogledam, koliko robe se proda. Drugo vprašanje je, kam gre ta denar.
Ni pomembno, koliko se proda, temveč kakšna je razlika v ceni - koliko ostane. In ali kupci sploh plačujejo.

Sicer lahko v Bonitetah pogledaš, kako podjetje posluje. Če nimaš dostopa mi lahko daš na ZS in ti pošljem.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Vidim, da je tole moje vprašanje naletelo na kar precejšen odziv.
Nekatere kritike so pozitivne, nekatere negativne. Seveda, vsak ima pravico do svojega mišljenja...
Dejstvo pa je, da jih je veliko raje tiho, ker se bojijo, da bi izgubili službo in se raje odpovedo tistemu, kar jim sicer pripada po zakonu. Tako ali tako grem z novim letom na svoje, tako da mi je čisto vseeno, tudi če dobim odpoved. Sploh pa tistemu, ki hoče delat, sploh ni težko najti službe.
Vseeno pa si bom izboril tisto, kar mi pripada... na takšen ali drugačen način. In tako bi morali narediti vsi, namesto da bi se sprijaznili z raznimi izgovori...

Hvala vsem za komentarje....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kolikor jest vem, reagira šele po začetku stečaja... prej čakajo in gledajo...

Stečaj pa kot je pri nas v navadi zavlačujejo, da spumpajo vn kar se da.....

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Citat:
Nekatere kritike so pozitivne, nekatere negativne. Seveda, vsak ima pravico do svojega mišljenja...
Dejstvo pa je, da jih je veliko raje tiho, ker se bojijo, da bi izgubili službo in se raje odpovedo tistemu, kar jim sicer pripada po zakonu. Tako ali tako grem z novim letom na svoje, tako da mi je čisto vseeno, tudi če dobim odpoved. Sploh pa tistemu, ki hoče delat, sploh ni težko najti službe.
Vseeno pa si bom izboril tisto, kar mi pripada... na takšen ali drugačen način. In tako bi morali narediti vsi, namesto da bi se sprijaznili z raznimi izgovori...

Če bi vsi razmišljali podobno, potem Sloveniji ne bi rekli dežela hlapcev.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Žalostno, da se je avtor teme še enkrat oglasil in se odločil, da bo šel z glavo skozi zid.

Je pa dejstvo, da vse moraliziranje in kritiziranje ali zagovarjanje podjetnika brezpredmetno, saj je scorpion podal tako pomanjkljive informacije, da nihče ne more ocenjevati ali regresa res ni, ker ni denarja ali regresa res ni, ker šef gleda le nase.

scorpion... sporoči, kje delaš; lahko pregledamo bilance, stanje podjetja, koliko gre realno za plače, kakšna je dodana vrednost (torej koliko ustvarite); potem pa bomo lahko sploh začeli debato
wink-1.gif

p.s.: scorpion... koliko služb si imel do sedaj in kakšne si imel izkušnje tam?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik reality pravi:
lahko greš k sosedom jodlarjem... Tam delavec prijavi inšpekciji, po preveritvi delavec dobi iz posebnega sklada denar, država pa po tem gre nad pravno osebo.....
Tudi pri nas poznamo Javni jamstveni in preživninski sklad.
ki pa ti da en "drobiz" tistega kar so ti dolzni. Sem ravno prejsnji teden dobil nakazano (po 3mescih brez place)

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik smukec pravi:
Citat:

WRONG....

Sloveniji ne bomo rekli dežela hlapcev takrat, ko se bo spremenila mentaliteta večine (torej proletariata - hlapcev).
Dokler velika večina ljudi meni, da jim je nekdo (podjetje, država, kdorkoli) dolžan zagotoviti zaposlitev in lepe prihodke in jih le manjšina premišljuje o tem, da bi sami nekaj ustvarili... do takrat bomo dežela hlapcev. Saj si veli večina želi biti hlapec (čim bolje preskrbljen hlapec a vseeno hlapec).

Ko bo podjetništvo cenjeno, ko bodo taki kot je scorpion gledali tudi na podjetje in ne le na sebe, ko bo zaživel pravi podjetniški duh... takrat pa ne bomo več dežela hlapcev.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.469
113
Ivan Janša nas bo odrešil:
- uvedba trajnostnega razvoja in podjetništva kot pomembnega dela vzgoje v šolah,

Zdajle v Odmevih bo vse razložil. Večina si bo sicer zapomnila samo tisto o 10% cenejšem bencinu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Voice of customer

Že stara metoda..... bomo vidli.če bo neslo do 50+

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.469
113
Varnost Koper po poti G7 do konca?

Nizke plače zaposlenih in odlog plačila regresa v nekaterih zbuja sum, da gre podjetje Varnost Koper po poti G7.

Zaposleni v Varnosti Koper so pred dnevi dobili dopis direktorja Gašperja Norberta, da podjetje do 1. julija, ki je zakonsko določen rok, ne more izplačati regresa za letni dopust. Norbert pojasnjuje, da je tako zaradi likvidnostnih težav, ki jih povzroča izguba iz preteklih let, prav tako pa tega ne omogočajo prihodki iz tekočega poslovanja podjetja.

Varnost Koper regresa ni izplačal niti lani, so nam sporočili z inšpektorata za delo, zato mu je inšpektorat izdal dva plačilna naloga.

Nadzor bodo opravili tudi letos. Vendar na inšpektoratu lahko le izdajo plačilne naloge, denarja namesto delavcev ne morejo izterjati. Delavec mora neizplačani denar sam uveljavljati pri delodajalcu ali na delovnem sodišču.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej obisk inšpektorja le ni tak bav bav kot je nekdo malo prej napisal?

Ali so to različni inšpektorji?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
....

Ko bo podjetništvo cenjeno, ko bodo taki kot je scorpion gledali tudi na podjetje in ne le na sebe, ko bo zaživel pravi podjetniški duh... takrat pa ne bomo več dežela hlapcev.

tebi še marsikaj ni jasno
morebiti sio pa samo reetard

če nekdo nekje dela mora za to deklo dobiti plačo. in plača se pač sestavljena kot je. pri nas v to spada plača, prevoz na delo, malica in regres. in to je plača.
in če nekdo zaposli delavca mu je to dolžan izplačati po zakonu

kam pa bomo prišli, če se bo vsk zaiebaval pa ne upošteval pravil ?
in če je nekod zaposlen v nekemu podjetju mu je to seveda dolžno zagotoviti plačo za delo. če dela ni, ni za to odgovoren delavec temveč vodstvo.
če ni denarja naj firmo zapre. poznam nekaj primerov, ko je delodajalec trdil , da ni denarja, izplačeval 50% plače na roko ipd finte.
če so to podjetniki potem je bolje da takih ni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Saj bom odprl podjetje, nabavil cimvec robe, katere ne bom nikdar placal. Dokler lahko vsak ki nima vesti dela kakor hoce tako z delavci kot s poslovnimi partnerji in zato ne bo odgovarjal ne bo lepo v slo. Ce je to definicija kapitalizma in demokracije, potem je res BZ prosnje za sluzbe pisat. Nafehtam za 2 litra bencina vstopim v parlament in se zazgem. Ubijem dve muhi na en mah. Da tako naredim kot Selinsek je res brez pomena.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik smukec pravi:
Citat:

WRONG....

Sloveniji ne bomo rekli dežela hlapcev takrat, ko se bo spremenila mentaliteta večine (torej proletariata - hlapcev).
Dokler velika večina ljudi meni, da jim je nekdo (podjetje, država, kdorkoli) dolžan zagotoviti zaposlitev in lepe prihodke in jih le manjšina premišljuje o tem, da bi sami nekaj ustvarili... do takrat bomo dežela hlapcev. Saj si veli večina želi biti hlapec (čim bolje preskrbljen hlapec a vseeno hlapec).

Hahaha majstr daj prosim komentiraj še izčrpavanje podjetij (denarni transferji v davčne oaze, plačevanja za svetovanja, ...), me res zanima še tole tvoje mnenje? Pa daj komentiraj še finančno stanje vseh velikih slovenskih podjetij (Union, Elan, Fructal, gradbena podjetja itd itd), me tudi to zanima? Kakor mi je znano so vsa zadolžena, verjetno zato, ker proletariat preslabo dela ane
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

V tej temi vidim same ovce, ki jih dnevno srečam ko jamrajo koliko delajo, nič si nemorejo kupiti ker niso dobili plače že X mesecev, ampak so veseli da imajo delo. Potem po preteku nekaj mesecev pa nekaj jamrajo da so delali pol leta zastonj, dolgovi so se nabrali......

Budale uglavnem. Normalno je, da se vsak delavec bori za svojo pravico, če prihajaš vsak dan v službo in daješ vse od sebe imaš vso pravico da zahtevaš plačilo, ki ti za opravljeno delo pripada.

Če pa šef nima dnarja naj proda avto plača delavce in zapre firmo.

LP

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
in daješ vse od sebe
LP

Takih je malo, zelo malo. Namreč vsi poznajo svoje pravice, zelo malo pa jih pozna tudi svoje dolžnosti...