Ni elektrike na Gorenjskem

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zanimivo, da na Spinu ni nič, pa čeprav gre za tako velik izpad.
Dodajam še Bohinj...skratka 3/4 Gorenjske brez elektrike
Imajo preveč dela z bolj pomembnimi intervencijami. V kranju naj bi gorela hiša, pa v križah naj bi bilo nekaj... pa poplave npr podvoz AC Radovljica-Begunje 1m vode....bojo že napisal ko bo cajt.

Aja štrom je nazaj samo občasno malo mkrne.
Me pa nekaj bega če je crknilo pri zlatem polju tako sem jaz slišal kako to, da je recimo izpadla Radovljica, Bled, Jesenice, Bohinj?
A imamo samo en daljnovod? Kaj pa He Moste kam gre ta elektrika?
HE Moste je prešvoh za karkoli.
In ja, med Kranjem ter Jesenicami se praktično vse napaja le iz enega dalnovoda
wink-1.gif
2 sta la direktna povezava Okroglo-Moste.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Danes zjutraj je bilo po radiu da je bilo brez elektrike 60.000 odjemalcev. To je pomoje še več kot 100.000 prebivalcev.
so odjemalci - gospodinjstva + podjetja? oziroma kakšna je definicija odjemalca?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je tajni načrt klerofašistov za povečanje natalitete (in s tem posredno rešitev pokojninskega problema)
evil.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

zakaj ne?

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SQIgPVU87MY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
hysterical-1.gif

samo je pa dobro narejeno, človek bi skoraj vrjel... vrjetno marsikdo celo vrjame

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

zakaj ne?

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SQIgPVU87MY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
hysterical-1.gif

samo je pa dobro narejeno, človek bi skoraj vrjel... vrjetno marsikdo celo vrjame
Še vprašaš
crazy1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik binebane pravi:

Še vprašaš
crazy1.gif
nič ne vprašam
stupid-1.gif

samo so pa ljudje padali na podobne finte o zastonj energiji
po komentarjih sodeč temu ni nasedlo ravno veliko ljudi... rezen če so kometirali šele ko jim ni uspelo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.182
1.964
113
Emona / Carnium
Meni ga ni skurilo, so pa bile vse lučke ugasnjene, kljub temu, da je bil napajan (kabel v vtičnici). Si probal kabel potegnit vunte in ga potisniti nazaj v elektriko?

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.610
1.002
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Meni ga ni skurilo, so pa bile vse lučke ugasnjene, kljub temu, da je bil napajan (kabel v vtičnici). Si probal kabel potegnit vunte in ga potisniti nazaj v elektriko?

No to sem imel jest tud problem da so ble vse lučke ugasnjene. Sem se matral potem prbližno pol ure da je g. Milan zalaufal (ON/OFF). Po moje bo treba Milana zamenjat, ker se mi je to že v zadnje to zgodilo ko sem iz dopusta prišel (ker pač med dopustom vse ugasnem), da se nekaj časa ni hotel pobrat. Ko vštekam samo vse lučke blinknejo, potem pa tema. Jajca Milanova.
hysterical-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.638
215
63
Kranj
sem, ni delal....še staro verzijo BA1 sem imel....sedaj so boljši BA2...tudi sosedi dol v bloku je crknu
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.320
7.082
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To je tajni načrt klerofašistov za povečanje natalitete (in s tem posredno rešitev pokojninskega problema)
evil.gif
si off bom sebjaz da se bo splacal brisat.
Ta nacrt ni dober. Poveca se stevilo otrok brez vrtca, subvenionianje prevoza in malice ter bonov, vec je brezposelnih,cez 60let pa se vec penzionistov. S tem samo stoois na neko spiralo

patriot dober link,najbrz so gsm oddajniki tako oskrbljeni z energijo 24/7.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ta nacrt ni dober. Poveca se stevilo otrok brez vrtca, subvenionianje prevoza in malice ter bonov, vec je brezposelnih,cez 60let pa se vec penzionistov. S tem samo stoois na neko spiralo
zato je pa to načrt klerofašistov - njihovi načrti nikoli niso dobri

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Eden pove vse

Citat:
13.09.2012 22:35

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - z električno energijo
KRANJ, Cela gorenjska je brez elektrike

Kak hudiča nisem videl tega? Verjetno ker je en ''ključ'' preko narisan zaradi tehnične pomoči.

Sicer pa dopolnjen opis:

Ob 22.35 je na območju Gorenjske najverjetneje zaradi udara strele v daljnovod prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike so tako ostali odjemalci na območju občin, Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki in Žirovnica. Delavci Elektro Gorenjske so napako odstranili.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Eles pravi:
V osrednji gorenjski razdelilni transformatorski postaji na Okroglem je tako eksplodiral katodni odvodnik napajanja, ki previsoko napetost odvede stran od postaje, je povedala Katarina Krasko Štebljaj, vodja službe za odnose z javnostmi Elektra Slovenije (Eles), ki je sistemski operater prenosnega omrežja.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.822
556
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hja spet je ni
13.09.2012 15:11

Od 15.02 so za kratek čas ostali brez dobave z električno energijo prebivalci v občinah Jesenice,Radovljica, Bled, Bohinj, Kranjska Gora in Žirovnice, zaradi težav pri stikalnih manipulacijah.