Nezadovoljen tudi z odločitvijo sodnika

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Čak, testno vozilo so dobili v firmo karambolirano in popravljeno? Kaj so ga v Opel fabrki razbili?

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Že to, da nekdo želi start&stop v avtu pove dovolj :D Šalo na stran, iz podjetja bralcu so ponudili, da so mu skladno z zakonodajo pripravljeni avto odkupiti nazaj, a bralec na to ni pristal ... Čak, kupiš limono in jo lahko vrneš, to je v takem primeru pač najboljša rešitev, si izgubil samo nekaj časa in ne preveč živcev.

Dejansko je še največji problem tukaj to, da je bil avto karamboliran in zadeva prikrita. Slika testerja laka sicer ni merodajna - 154 mikronov debeline barve še lepo spada pod tovarniški nanos, kolikor je meni znano.

NoFear85

Fizikalc
13. jan 2017
202
61
28
Saj ni res pa je, vecina omenjenih stvari je vidnih iz lune. Gretje sedezev se vidi al so spredaj ali tudi zadaj, prav tako sencni rolo, pa start-stop sistem, torej ne gre tu za stvarno napako, ker lahko ob ogledu vse te stvari opazis/vidis. Tu bi lahko bilo utemeljeno samo barvanje boka, kjer recimo “laik” ne opazi, da je barvan.

• Všeč mi je
Reactions: Malecky

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj ni res pa je, vecina omenjenih stvari je vidnih iz lune. Gretje sedezev se vidi al so spredaj ali tudi zadaj, prav tako sencni rolo, pa start-stop sistem, torej ne gre tu za stvarno napako, ker lahko ob ogledu vse te stvari opazis/vidis. Tu bi lahko bilo utemeljeno samo barvanje boka, kjer recimo “laik” ne opazi, da je barvan.

Če je oglas vseboval vso to opremo, on pa je ni dobil, gre za klasično stvarno napako.
Razen če so mu eksplicitno navedli drugačno opremo in lahko to dokažejo. Npr pri izdaji računa, ki je vseboval spisek vključene opreme.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če je oglas vseboval vso to opremo, on pa je ni dobil, gre za klasično stvarno napako.
Razen če so mu eksplicitno navedli drugačno opremo in lahko to dokažejo. Npr pri izdaji računa, ki je vseboval spisek vključene opreme.

Ja in skladno s tem so mu ponudili vrnitev kupnine...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
in pri stvarni napaki se odloči kupec kaj in kako in ne prodajalec/proizvajalec.
dobiš razliko od vrednosti napake/napak, povrnjeno kupnino ali menjava izdelka za istega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Meni se zdi ta kupec en velik blefer.

Iz podjetja so bralcu ponudili, da so mu skladno z zakonodajo pripravljeni avto odkupiti nazaj, a bralec na to ni pristal, saj je menil, da bi bilo mogoče večino pomanjkljivosti odpraviti, poleg tega pa je ocenil, da ne bi mogel več kupiti primerljivega avtomobila.

A res? Avtomobil s katerim je bil tako zelo nategnjen (da se mu je ljubilo letati po inšpektoratu , policiji in sodišču) ga noče vrniti ker ne bi več mogel kupiti primerljivega? Primerljivo bočno zjebanega brez opreme ki si jo želi ali...? :) sorry ampak budala...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Malecky

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tukaj je še eno vprašanje, ki je na mestu, in sicer za koliko so mu bili pripravljeni avto odkupiti. Morda se v tem grmu skriva zajec, oz. srž problema, zakaj se ni strinjal s ponujeno rešitvijo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
strinjal se ni ker je kr****. nemore človek drugače rečt. Tipičn slamuh ki izsiljuje za brezveze. On bo še kr rinil skozi zid in izsiljeval ko bi lahko že v štartu rešo zadevo brez težav. Ozirroma že ob nakupu se ponavadi avto pogleda...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Malecky

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
kaj je tu nategunskega če so mu ponudli vrnitev kupnine????
Avto so mu bili pripravljeni odkupiti, nikjer ne piše da bi mu vrnili celotno kupnino. Kot je že nekdo navedel, je tu lahko problem ... sploh, če je zraven še lizing, kjer popušiš lep znesek tudi, če ti ga odkupijo za enak znesek kot so ti ga prodali.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
če bi mu ponujali nižjo ceno odkupa, kot je sam plačal kupnine, bi to zagotovo omenil v vsvojem pismu

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Npr.. Dal je 20k za avto, z obrestmi bo odplačal 25k. Avtohiša ga odkupi nazaj za 20k in že je na obrestih izgubil 5k. Pa iskanje drugega avta in novih 5k obresti.. Je že 10k vrgel v luft. Ni vse tako črno belo no.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Npr.. Dal je 20k za avto, z obrestmi bo odplačal 25k. Avtohiša ga odkupi nazaj za 20k in že je na obrestih izgubil 5k. Pa iskanje drugega avta in novih 5k obresti.. Je že 10k vrgel v luft. Ni vse tako črno belo no.

Ja pa saj ne plačaš obresti če praktično takoj vrneš denar... imaš nekaj stroškov ampak daleč od tvoje računice.