Nexus 6P in 5X

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
nexus2cee_Untitled-Diagram-4.png

Mislim, ta je pa smešna. Če bi kaj takega dali ven za iPhone, bi bila pa takoj vojna, da gre za zaplankane ovce in podobno ...
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Če ti petka še deluje OK, potem res ni razloga za zamenjavo. Še vedno ima podporo in update, medtem ko moj Nexus 4 več ni dobil Android 6.0, pravtako že power gumb zelo zafrkava (slabo prime), tako da ga bom v roku nekaj mesecev zamenjal, najverjetneje z Nexus 5X. V tem primeru pa bo razlika ogromna (upam)
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.910
644
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Mislim, ta je pa smešna. Če bi kaj takega dali ven za iPhone, bi bila pa takoj vojna, da gre za zaplankane ovce in podobno ...
rolleyes-1.gif

Pa saj z iPhone 6 je bilo zelo podobno. Stem, da tam se je začelo tako, da so uporabniki na twitter dajali fotke, da se jim je telefon v žepu zvil.
In sledil je tale test, ki je temu tipu prinesel muchos dineros (iz youtube oglasov):

https://youtu.be/znK652H6yQM?t=78

Dejstvo je pač, da aluminij je mehek in telefoni čedalje tanjši in daljši; posledično je vsako novo generacijo lažje prepogniti.
Edina rešitev, ki jo jaz vidim je ta, da bi bila baterija čez cel telefon ali pa da namesto aluminija začnejo uporabljati titan...

P.S.
Tale tema je o Nexus 6P in 5X, prosim ne jo spremeniti v vojno ios vs android...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.005
1.894
113
Meni je ta drama okoli zvijanja velikih tankih telefonov res wtf. Kako lahko pricakujes, da se par mm debela stvar ne bo zvila, ce se vsedes na njo. In potem se zganjajo celo dramo okoli tega.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
rolleyes-1.gif

Pa saj z iPhone 6 je bilo zelo podobno. Stem, da tam se je začelo tako, da so uporabniki na twitter dajali fotke, da se jim je telefon v žepu zvil.
In sledil je tale test, ki je temu tipu prinesel muchos dineros (iz youtube oglasov):

https://youtu.be/znK652H6yQM?t=78

Dejstvo je pač, da aluminij je mehek in telefoni čedalje tanjši in daljši; posledično je vsako novo generacijo lažje prepogniti.
Edina rešitev, ki jo jaz vidim je ta, da bi bila baterija čez cel telefon ali pa da namesto aluminija začnejo uporabljati titan...

P.S.
Tale tema je o Nexus 6P in 5X, prosim ne jo spremeniti v vojno ios vs android...

Vem jaz vse to, govorim le za tisti diagram zgoraj.

P.S.: V kratkem bom uporabnik Androida.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Eno vrašanje. Če bi se vrnil v android vode, kaj Vzeti. Nexus 5x ali LG G4? Ali morda LG G Fex 2, kateri ima nizko ceno na telekomu. 240 EUR ob vezavi?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.952
6.129
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ne si delat tega. Verjemi da noces imeti kitajca. Jaz bi ti priporocal lg4. Mega raketa za zmerne pare in predvsem z podporo, ki je pri posevnookih neobstojeca.

Kot, da je pri kakem Samsungu, kaj bolje z podporo. Plačaš kot žuti, pa glej ga zlomka, da so se šele pred tedni spomnili, da bi SGS 4 GPE nadgradili na Android 5.1. Da o kakih popravilih ne govorim. 6x na popravilu. 7ič, ko mi pa poteče garancija pa mi rečejo, da je pokvarjen en čip, ki je namenjen za statistiko baterije ( potrebno plačilo za menjavo osnovne plošče). A v 4 servisih pa tega niso hoteli ugotoviti. Sem se pač sprijaznil, da imam 2% baterije, pa mi telefon še zdrži po 1 uro pogovora. Pa odkar je prišel na SGS 4 android 5, je to polom od poloma. Tak, da kaj ti pomaga neka kvazi podpora, če pa je sowftware za en drek, sploh njihov LagWiz. Povrh še pa ta blesav Knox. Samsungi so mi kar vredu, samo kaj ko telefon enkrat rootaš pa namestiš kak custom rom, pa ti gre garancija. Ker ne rabim pol programov in si namestim tiste, ki jih sam potrebujem.
Sem imel LGja G4 in G3 na preizkusu. Res dobra zadeva, ampak vsaj za mene je problem vzdržljivost baterije.

Samo za info glede LG G3. Trenutno si ga lastim (upam da ne dolgo). To je sekret od telefona. Na specifikacijah piše da je proc 2.5GHz. No saj je, samo ga ostala programska oprema ne spusti dalje kot 1,5GHz.
shocked-1.gif

Ok, ga rootaš, daš custom kernell, izklopiš termalno regulacijo itd... Samo potem se ob navadnih igrcah greje tako da se začne izklapljat. Prej sem Real Racing 3 lahko igral na starejšem Notu 2 brez problema, na LG G3 s 2x boljšimi specifikacijami ga pa ne morem. ... V glavnem, sekret!

Ne vem kako je s G4, ampak nekomu ki misli zapravit 400 eurov, mu ga ne priporočam.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
5x je malce manjsi kot G4, ce ti je to pomembno. Delata pa oba zelo dobro in z nobenim ne bos falil. Bi pa vseeo predlagal Nexusa, ker je pure android. Aja, pri pogovorih je Nexus malce boljsi, ker se boljse slisi. Tudi na drugi strani me slisijo bolj jasno kot na G4.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Največji minus tega aparata je 2gb rama, ker mi zadnje dni javlja low memory na vecih appih. Sicer vse dela naprej tekoce, sam vseeno je bedno, da niso se 1gb notr dal. Se posebi ker sam android pozre dober gb
2339825-Screenshot_20151125-175222.png

Priponke

• 2339825-Screenshot_20151125-175222.png
    2339825-Screenshot_20151125-175222.png
    79 KB · Ogledi: 248

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Zanimivo, ker meni je na Nexus 4 2GB RAMa prek dovolj. Redko kdaj je celotna poraba preko 1GB. Trenutno imam 1.1GB prostega RAMa.

Kaj vse pa imaš zagnano? Lahko da je kak memory leak in da bodo popravili.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Tudi meni na 4ki ni nikoli tega pokazalo, pa sem laufal skoraj enako st. Appov. Pomoje je res nek leak...bomo videli kaj bo ko pride prvi update. Prej sem rebootal in sedaj ne jamra vec nic...pa sem namensko zaganjal vse mozne programe.

Aja, baterija je pa dobra. Cca 18 ur konkretne uporabe in Bluetooth ura ves cas povezana.