Nexus 5 - prvi vtisi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.096
454
83
45
dolenska
article_418.jpg

Sam navit jo je treba

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ker spim na dveh koncih, tud mobitel pride prav kdaj
smile-1.gif

Pa sploh, ko grem kam naokoli, pa ni službe bujenja na voljo.

Kakorkoli, taka stvar bi morala delati, a niso včasih na polno udrihali po iPhonu, ker mu nekaj alarmi niso delali z neko posodobitvijo? Tukaj pa tišina.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Sam tole s temnem ekranom res nikamor ne pelje, ko češ prekint pogovor
jezen.gif

Se en velik minus za tole ker ce pa je kaj v kurcu pa je to, da se ti po tem, ko das telefon strah od uhe ne prizge ekran in lahko klic prekines le s pritiskom na on/off tipko, ali pa pocakas, da sogovornik prekine!
uf-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
kako se v NEXT SMS aplikaciji nastavi, da ti ne kaze sporocil ko je telefon zaklenjen?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.096
454
83
45
dolenska
al je tut na baterijo
smile-1.gif
.
Ma ste me prestrašili s tole budilko
frown-1.gif
. Moj nexus še ni zatajil, od moje galaxsi pa že.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Pred nekaj dnevi sem dobil update na 6.0 in od takrat me heca wi-fi povezava namreč vsak dan po nekajkrat izgubi povezavo in vsakič moram dat klik na WPS da bi uspostavil nazaj, v čem je fora? Naredil fr

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
opažam, da mi pri 6.0 izredno dolgo rabi. da se mi poveže na WIFI
frown-1.gif

to + tole s black screenom pri klicanju je res ena vlka jeba

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Oboje je opazno tudi pri meni (čeprav v zadnjem času tistega ugasnjenega zaslona ni več toliko).

Velik plus pa je pri meni vzdržljivost baterije.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Evo, meni tudi danes ni zvonil alarm.
confused-1.gif

Ko ga testiram sedaj, vedno deluje, tako da nastavitve štimajo, problem je, ker se očitno po nekem času v določenih pogojih, prižge varčevalni sistem, ki alarm povozi.

Zajebava seveda tudi ugasnjen zaslon po klicu.

Težav z wifi nimam.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Se še komu zdi, da je zadnje čase naš aparat malce len ratal? Nekaj se je zatikat začel
confused-1.gif

Men se zdi, da baterija zdrži občutno manj kot prej, da o tem s klicanjem in zaslonom sploh ne omenjam
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
meni pa dela vedno bolje. izklopil sem vso nepotrebno šaro in nepotrebne sinhronizacije, tako da mi baterija zdrži tja do štiri dni. res pa da nisem klepetave sorte in tudi ne prčkam po njemu ravno vsak dan.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Težave z alarmom so zgleda posledica dejstva, da sistemska ura pod baterijskim varčevanjem dela nekaj po svoje:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/0UZ8JR7bL1U;context-place=forum/nexus

Načeloma po nekaj časa uporabe zgleda šestka res spolirana, ampak imam pa več težav v redni uporabi kot s katerokoli verzijo androida dosedaj. Kaj me najbolj moti po nadgradnji :
- zgrešeni alarmi
- ekran, ki se popolnoma izklopi med telefoniranjem
- WI-FI in/ali podatkovna povezava, ki jo občasno zmanjkuje ali zmrzne za nek čas
- SMS in MMS na roamingu ki se pošljejo ali prejmejo samo na podlagi čarobnih silnic. MMS-i mi skoraj redno zamujajo od nekaj minut do nekaj ur (težko ocenim)

Vse to je pa orenk zoprno

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kakšen je najboljši način za full phone backup, pa recimo da nočem vsega poslat v oblak do gugla?

Moj Nexus 5 ima probleme s power gumbom in bo očitno moral na servis.

LP,
PIC

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Po današnjem update-u nimam več težav z ugasnjenim ekranom po končanem klicu.
Kar se tiče pa budilke, pa ni bilo več težav, ko sem začel uporabljat stock verzijo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
katero verzijo imaš? jaz imam 6.0, zadnji update 1. novembra, pa se mi še vedno občasno ugaša zaslon.