Nexus 5 - prvi vtisi.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Se še komu zdi da je tale verzija 6.0 daleč najboljša do sedaj? Pri meni je razlika očitna. Deluje vrhunsko hitro...

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Trenutno tudi meni top android verzija... Vzdrzljivost baterije se mi je pa tudi izboljsala vsaj za 30% kar mi je najbolj pomembno..
smile-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Se da prisilit Nexusa v OTA update?
Tudi jaz čakam.
jezen.gif

Očitno bo tako kot z windowsi. 4.4.4 je bila bomba, 5.0 je katastrofa v primerjavi s prej, 6.0 bo pa spet bomba. Upam.
cheer.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kar se tiče androida 6.0, ne pričakujem da bo kaj manj požrešen, kar se tiče baterije. Sej so isto za android 5.x govorili, pa je napram androidu 4.x, dosti bolj požrešen, kar se tiče baterije in pomnilnika. Pri večini telefonov, se pač da downgrejdat. Jaz pa ko imam SGS 4, pa lahko sanjam o kakem downgrejdu, razen če se knoxu odpovem.,

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Kar se tiče androida 6.0, ne pričakujem da bo kaj manj požrešen, kar se tiče baterije. Sej so isto za android 5.x govorili, pa je napram androidu 4.x, dosti bolj požrešen, kar se tiče baterije in pomnilnika. Pri večini telefonov, se pač da downgrejdat. Jaz pa ko imam SGS 4, pa lahko sanjam o kakem downgrejdu, razen če se knoxu odpovem.,

factory reset + nova launcher + diablanje velikega dela bloatwara pa dela loli na s4 čisto solidno in ne žre nič več baterije

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Android Marshmellow imam od prve ure po objavi
evil.gif

Na kratko - tole sem zaznal in po prebranem nisem edini.

Minusi:
- Pogosto je po končanem klicu ugasnjen zaslon in ne veš ali je že prekinjeno ...
- na računalniku skoraj nikoli ni videti datotek na telefonu preko MTP. Če pa greš v meni (Developer) in še enkrat izbereš MTP, pa dela (do naslednjič).
- Mogoče za kakšno sekundo počasneje vključi Wifi (recimo ko prižgeš telefon in imaš v sleep načinu Wifi izključen).

Plusi:
- Delo s pravicami programov.
- Občutno boljša avtonomnost baterije.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik krava pravi:
- na računalniku skoraj nikoli ni videti datotek na telefonu preko MTP. Če pa greš v meni (Developer) in še enkrat izbereš MTP, pa dela (do naslednjič).
Ni treba hodit v developer options ampak potegneš dol notifikacije, tapneš na "USB for charging" in v popupu izbereš MTP

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ni treba hodit v developer options ampak potegneš dol notifikacije, tapneš na "USB for charging" in v popupu izbereš MTP

Pri meni tega ni. In to zato, ker sem vključil System UI meni in tam izključil nepotrebne ikone, zraven pa seveda tudi tole (takrat še nevede, da bi mi prišla prav)
cool-1.gif

Hvala za namig.

Seveda pa je to hrošč.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
a "na roke" se ga pa ne da posodobit?
da se prenese fajl pa kako preko pc-ja?

Da se "ročno" po tem postopku

Jest zaradi root-a to še lažje naredim z Nexus Root Toolkit-om.

Tukaj je potrebno še povedati, da flashanje factory image izbriše vse podatke.

Druga pot je sideloadanje OTA paketa. To je kot da bi ti telefon sam potegnil update, le da mu ti to ročno izvedeš. Linke do updatov in navodila za uporabo najdeš tukaj: http://www.androidpolice.com/2...us-ota-roundup/

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Z Nexus Root Toolkit-om lahko apgrejdaš tudi brez izgube podatkov, vendar se ob večjih nadgradnjah vedno priporoča factory reset.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Zaenkrat so izginile tudi težave z GPS-om, ki so nekatere nexuse pestile od prehoda na Android 5.0. Prej je vsakih cca 5min GPS dol pado, se iskal kakih 30s in potem delal dalje. Tega zaenkrat na 6.0 ni. Če je bil GSM na android 5 v flight mode pa je GPS delal brez težav.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Tole s klicanjem in zatemnitev zaslona tudi mene malce moti ampak bo...
Sem pa opazil da je malce zakasnitve pri copy/pase, da ko stisnem(dolgi klik) za prilepit malce traja da ti da moznost prilepi..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
Jaz tud dobu 6.0 update. Nič posebnega, razen nekaj novih menijev v nastavitvah in odebeljene ure.
Jaz sem opazil, da je poraba "diska" manjša, nenadoma imam občutno več prostora, ki mi ga že tako kronično primanjkuje. Baterija v mirovanju očitno zdrži dlje, čeprav po drugi strani mi je zdajle ponoči pobralo v sedmih urah cca 5 % z samo ležanjem na polici, kar se mi ne zdi nič bolje kot prej. Sem pa ravnokar videl še en minus poleg ugasnjenega ekrana po končanem klicu: alarm se ni sprožil ob nastavljeni uri, ampak šele v trenutku, ko sem prižgal ekran, imam pa namenski program za alarm (v tem primeru samo 10 min škode). Zgleda, da je Doze za ohranjanje baterije preveč agresiven.

Drugače pa je res videti zelo speglan sistem, to, kar bi morala biti petka.