Nexus 5 - prvi vtisi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
po nekaj dnevih uporabe:
izdelava odlicna, stranski knof se malo miga, zadnja crna stran groooozno obcutljiva na prstne odtise. Mi je ze zal da belega nisen dobil.
Ekran je unfucking believable. Dovolj velik, oster ko sam satan, cudovite barve.
Kitkat - ni neki velik preskok iz 4.3. Najbolj me dvigne da so celi dialer na novo naredili, ko pa je stari bil zakon. Na tega se tezko privajam.
Je pa aparat + kitkat brez navlake nenormalno hiter in lepo tekoce dela.

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Meni je telefon več kot odličen, me pa rahlo moti zadnja stran, ki je res občutljiva na prstne odtise. Ampak prihaja original Nexus 5 Bumper iz USA (naročil preko kolega, ki se vrača, cena 30EUR. Malo drag, bomo videli če je vreden tega denarja).
Imam pa eno drugo pripombo. Meni se zdi, da je zvočnik preslab (pretih). Če primerjam Nokio Lumio 920 (WM) od moje (z drugim nisem primerjal) je na Nexusu 5 precej tih (tudi če pojačam do konca). Da ne bo pomote in nerazumevanja, če je glasnost do konca se ga dobro sliši, samo v primerjavi z omenjeno Nokio je zvok slabši.

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
O zvočniku (oz. zvoku) je veliko govora. Za normalno rabo je sicer povsem ok, vendar bi bil lahko glasnejši.
Veliko je tudi govora o popravkih - nekaj sicer že obstaja (xda-developers), nekaj pa bo verjeno od Googla.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz.

Ja, še sedaj se mi ga ni dalo nesti na servis, ker zmerom pozabm na garancijski list (jebo ih, k da ga rabm, če je tel. 3 tedne šele v prodaji
crazy1.gif
).

Kar me pa res moti in to res (ajd, zvočnik preživim) je pa fotoaparat. Za moje pojme, v zadnjih 4 letih še nism meu tolk slabga fotoaparata na telefonu, pa sm zamenju že kar nekaj telefonov. Focus je počasen, da greš lahko vmes čik skadit; bliskavica preosvetli zadevo. Brez flesha skor nemorš (ponoč/zvečer) narest jasne slike (ok, pustmo stojalo za 1x pri miru
smile-1.gif
). Ker s telefonom res nardim kar nekaj slik, ga pač potrebujem. In ne, Dslr-ja ne mislm vlačit vsepovsod s sabo... Zato mam telefon. Galaxy S3 mi je ponoč na 2 metra naredu tako fotko, da si jo lahko naprintal, tu si sploh ne upam pokazat, kakšno fotko naredi telefon zvečer... Res, poraz! Pa sem probal tudi z sceno na šport, pa je isti [cenzura]..

Tko da gre telefon upam da še ta teden na servis; pri E72 sm že nafilal baterijo
grin1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Prasci na verge imajo izgleda neke google veze, med prvimi dobijo insiderske info. Joshua in Matias sta pomoje gaya.

Nazadnje urejeno:

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
Kako se obnesejo popravki za kamero v 4.4.2? Je precejšnja razlika glede na 4.4?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Verzija 4.4.1 je popravek za kamero (auto focus) . Verzija 4.4.2 je security bug fix. Koliko je velik file za popravek 4.4.2 ?

Nazadnje urejeno:

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
OK, pa je kamera zdej boljša? Zanima me mnenje tistih, ki si lastijo N5, če je res taksna razlika, kot pravijo na spletnih portalih...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Moji občutki so, da so precej popravili fotoaparat, prav tako pa je boljši tudi zvok (vsaj pri telefoniranju, glasbe namreč ne poslušam).

Moram pa pohvaliti izdelavo telefona - v dobrem mesecu mi je trikrat padel na tla. Včeraj zelo konkretno in vseeno deluje brez problema in nima praske (ali česa počenega). Deluje bolj trhlo, pa očitno ni
evil.gif

O tem, da že dober mesec čakam pošiljko kondoma za telefon iz Kitajske pa raje ne bi ....
10.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Fotkic dela konkretno boljse, predvsem premikajoce predmete zdaj ne razmaze, pa tudi fokus je zdaj kot mora bit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Ja odvisno kaj clovek pricakuje od telefona :) jaz bi rekel da za 400€ telefon dela cisto ok slike