Nevarna psica iz Maribora

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113

"Pasji boj" na policijski postaji

Ker policisti lastnico psa poznajo - neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za Vesno Vagala Trifunoviæ, ki je pred dvema letoma z izjavo na omrežju Facebook, da je pasjeborka, da se torej udeležuje pasjih bojev, vznemirila slovensko javnost, ustaviti pa jo je skušala civilna iniciativa Ustavimo pasje borbe -, ji bodo vročili plačni nalog, v tako imenovanem hitrem postopku pa ji bodo izdali tudi odločbo o prekršku zaradi kršitev določb dveh členov zakona o zaščiti živali, ki skrbniku živali nalagajo, da mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici, skrbniki nevarnih psov pa morajo s povodcem in nagobčnikom zagotoviti fizično varstvo. Če skrbnik nevarnega psa njegovega ustreznega varstva ne zagotovi, se to kaznuje z globo 800 do 1200 evrov.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Mene pri vsej stvari motijo dvojna merila.

Sem lastnik 4NGD, 30 kil, psica, čuvajska pasma.

Pred dobrim letom se je zakadila v tekača v Tivoliju in ga pri tem opraskala (s taco?) po nogi.

Tekač je šel na pregled v antirabično ambulanto, (utečena) procedura je stekla - dobil sem poziv, naj psa peljam na pregled v poobblaščeno ambulanto (3x), sledilo je še zaslišanje pri veterinarskem inšpektorju,... izjave, drkarija gor pa dol. Na koncu je bil postopek ustavljen (ni bilo ugriza).

Vse ok. Razumem. Krivda je na moji strani (lastnik). Ne zanikam. Poba ni bil nič kriv. Zadeva se ne bi smela zgoditi.
Zaradi skrbi en teden nisem spal.

Ampak - pes od tele "okvirke" ima evidentirane že štiri ugrize.
Kako da fak je šlo to mimo sistema?

Kdo koga je*e?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
In zadevo bodo spet reševali s plačilcem... Standard v naši državi...
bonk.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
In zadevo bodo spet reševali s plačilcem... Standard v naši državi...
bonk.gif
Bo pes odplačal to z zaslužkom na pasjih borbah ;-)
Saj pravim, policaji skrbijo prvenstveno za državno blagajno, za varnost se jim jebe. Ja, če psa pustijo pri življenju, bodo naslednjič spet lahko napisali plačilca (sedaj so ga že petič), če ga ustrelijo pa konec €€€

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Mene pri vsej stvari motijo dvojna merila.

Sem lastnik 4NGD, 30 kil, psica, čuvajska pasma.

Pred dobrim letom se je zakadila v tekača v Tivoliju in ga pri tem opraskala (s taco?) po nogi.

Tekač je šel na pregled v antirabično ambulanto, (utečena) procedura je stekla - dobil sem poziv, naj psa peljam na pregled v poobblaščeno ambulanto (3x), sledilo je še zaslišanje pri veterinarskem inšpektorju,... izjave, drkarija gor pa dol. Na koncu je bil postopek ustavljen (ni bilo ugriza).

Vse ok. Razumem. Krivda je na moji strani (lastnik). Ne zanikam. Poba ni bil nič kriv. Zadeva se ne bi smela zgoditi.
Zaradi skrbi en teden nisem spal.

Ampak - pes od tele "okvirke" ima evidentirane že štiri ugrize.
Kako da fak je šlo to mimo sistema?

Kdo koga je*e?

Ja ti si lepo sodeloval v postopku in take radi jebejo.

Če si pa arogantna, z mafijo povezana babnica, ki se ji jebe za postopke, jebeš uradne osebe, raztegneš vse zakonske roke do maksimuma...
...potem se pa birokratom ne da ukvarjati s teboj, ampak raje jebejo kakega pohlevnega Gorazda..
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Eno vprašanje ... kdo je sploh ta baba, ki je policisti ne upajo kaznovati, psa pa ustreliti na mestu? Ime, priimek? Mene, če njen cucek napade, ga bom probal zaklati čim prej, pol pa še njo spravim na urgenco.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
je zaposlena, na socialni, kakšen je njen status? plačuje davke, kot vsi ostali?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Eno vprašanje ... kdo je sploh ta baba, ki je policisti ne upajo kaznovati, psa pa ustreliti na mestu? Ime, priimek? Mene, če njen cucek napade, ga bom probal zaklati čim prej, pol pa še njo spravim na urgenco.

Saj je bilo že večkrat omenjeno: Vesna Vagala Trifunoviæ

Na pogled res zgleda ko kaki okvir, tile pa so tako ali tako nedotakljivi.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Čefurji so nasploh nedotakljivi. Bolj očitno kot dilaš, švercaš in se delaš norca, lažje boš uveljavljal procesno napako.

Če ta gospa res zasluži takšne bajne vsote z borbami, predlagam še nakup šampona in obisk zobozdravnika.

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
če stricem v ozadju ne bi ustrezalo da takšni ljudje v Sloveniji obstajajo, takšni ljudje v Sloveniji ne bi obstajali.