Obvezno še vse kable pogledat.Brez toka smo, strela ruknila, odneslo glavno varovalko v zunanji omarici, ko pride elektro to menjat, pa lahko grem ugotavljat kaj vse mi je scvrlo. Fid tipka je rahlo potemnela, sicer v notranji omari ni nič črno. Fingers crossed.
Ob 2 zjutraj kot da mi je nekdo s puško ustrelil poleg glave
Torej predlagaš, da Slovenijo plastificiramo, tako kot so to storili Španci in uvozimo ilegalne migrante, da nam bojo škropili in obirali paradajz? Vsekakor ima neko ekonomsko logiko. Pa itak lahko živijo v plastičnih kolibah, kot to gre v Španiji.Niti niso (samo) EU sredstva. Španija podpira svoje kmetijstvo že desetletja tako, pa recimo sever italije je čista gospodarska logika. So se smejali na jugu italije kako na severu gojijo paradajz, danes pa že večina paradajaza pride iz severa. Sej tudi pri nas imaš primere kako stvar lahko deluje. Recimo Lušt, to je tipičen primer kako sodobno kmetijstvo lahko funkcionira. Lušt nima suše, pa toče pa kaj vem kaj še ...
Seveda lahko toča uniči tudi zaščitene površine, ampak je možnost precej majhna oz. pač investicija in tveganje sta povezana. Lahko pa si "kmet" pa namesto da bi kaj naredil samo jamraš. Pa recimo klasične poljščine kjer je dejansko zaščita nemogoča (ekonomsko) vzameš tveganje v zakup (ceno). Tudi če pogledaš uradne podatke imamo v sloveniji vsako leto večji pridelek pšenice, po TV je pa slišat ob vsaki ujmi pa bo slovenski kmet propadel.
Kabli po podstrešju so videti ok, kaj je v stenah pa vprašanje. Na zunanji omarici so vse 3 varovalke pregorele, so zamenjane. Dalje bo pa kolega električar pregledal...Obvezno še vse kable pogledat.
So bili primeri ko se je cmarilo po kablih in je kasneje zagorelo.
kje to?Kabli po podstrešju so videti ok, kaj je v stenah pa vprašanje. Na zunanji omarici so vse 3 varovalke pregorele, so zamenjane. Dalje bo pa kolega električar pregledal...
Pred nekaj minutami pa smo še pošteno pošiljko dežja dobili, tak da lahko samo še kajak potegnem ven...
A to se danes misli nehat? Fronta za fronto? Pa ne da je toča, na krščen duš mi gre, lepo se skadi/zjasni pa zopet naliv in...
Kaj se to kle razburjaš, unim v Cernu pošlji e-mail da naj že izklopijo ta HAARP, da je blo dostA to se danes misli nehat? Fronta za fronto? Pa ne da je toča, na krščen duš mi gre, lepo se skadi/zjasni pa zopet naliv in...