Neurja 2023

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Polovica hiš, ki jih bodo selili, zrasla po stoletnih poplavah
Kdo je odgovoren, da sta na poplavnem območju pri Letušu zrasli naselji, v katerih živi več sto ljudi, ki se jih je občina zdaj odločila preseliti? In kdo je gradnjo tam dovolil?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Če bi delali po vzoru Nizozemske, nebi bilo nobenega jamranja in selitev. Četrt Nizozemske je pod gladino morja in stalno se borijo z vodo, da te predele ne zalije. Tam imajo točno definirana poplavna območja in tudi naselja je dovoljeno graditi na tem območju. Ampak: Ob izdanem gradbenem dovoljenju ti dajo jasno vedet, da v primeru grožnje poplav večjih razsežnosti, žrtvujejo manjša področja in zaselke in načrtno poplavijo te predele, da obvarunejo večja naselja. Če tam gradiš, si primoran sprejeti te pogoje. Je poceni parcela, gradnja je iz primernih materialov in če se poplavljanje zgodi vsake 10 let ni nobene tragike.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

B81

22. jul 2007
36.977
10.524
113
Kdo je odgovoren, da sta na poplavnem območju pri Letušu zrasli naselji, v katerih živi več sto ljudi, ki se jih je občina zdaj odločila preseliti? In kdo je gradnjo tam dovolil?

Sds, brez da beres...

• Všeč mi je
Reactions: zakon

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Men tud ne gre v glavo zakaj je tu važno kje je novica. Dejstvo je dejstvo.

Je pa res da bi v kakem "tapravem mediju" znali prebrat, da je bila zakonodaja res sprejeta v času ko je bil SDS na oblasti, ampak krivi so pa levaki, ker je Kučan preko globoke države z grožnjami prisilil ministrstvo za okolje in poslance da so ta zakon sprejeli.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Ja kaj zdaj. So si to izmislili? Kaj vam resnica ne odgovarja več? Saj to so dejstva ali ne!?
Če bi bili pošteni, bi napisali tudi, da je bil v Braslovčah, kjer imajo iste probleme, za izdajo čudnih gradbenih dovoljenj "zaslužen" takratni župan Marko Balant. Ker pa je le-ta SDjevec, seveda tega ne potencirajo. Polresnica je pa hujša od laži.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113

Pustimo imena, zgolj funkcija je važna. Župani naprej spremenijo parcele v zazidljivo zemljišče, potem se pa sprašujejo/izgovarjajo, kako so lahko dobili gradbeno dovoljenje.
#shizofrenija

V Braslovčah so šli še dlje. Kot so poročali na N1, sta leta 2008 takratni župan Balant in podžupan Vinko Drča občinskim svetnikom v odločanje dala prostorski akt, ki ni bil usklajen z državo. Ti so kljub temu 140 hektarjev prvovrstne kmetijske zemlje spremenili v 340 zazidljivih parcel.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Pustimo imena, zgolj funkcija je važna. Župani naprej spremenijo parcele v zazidljivo zemljišče, potem se pa sprašujejo/izgovarjajo, kako so lahko dobili gradbeno dovoljenje.
#shizofrenija
Ja ampak tega v medijih ne bo, ker so pač "naši" in "našim" je vse dovoljeno, sr.ti je treb izključno po sds županih

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.722
113
40
Po moje je tole bolj kompleksna zadeva kot izgleda na prvi pogled in imajo njegova partnerka, sedaj očitno bivša kar prav, da si želi del denarja. Zajc je dobil denar zaradi katastrofe, ki se mu je zgodila t.j. uničenja njegovega doma in ne zato, ker je tako prijazen, da je rešil otroke iz vrtca.
Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da se v primeru, da ne bi imel uničenega doma sploh ne bi nič zbiralo za njega.
Ko se je nabralo veliko denarja pa si je premislil in rekel, ups, midva se razhajava, zakaj bi jaz obnavljal hišo tvojih staršev, ki je bila še pred nekaj meseci njegov dom in zaradi katere se je sploh zbral ves ta nakazan denar. Jaz jo razumem, da pričakuje, da se bo z zbranim denarja obnovil nekdaj skupen dom družine ali pa da si vsaj do določene mere delita denar. In če mene nekdo vpraša je striček malo hinavski v celi situaciji, ker je že na samem začetku vedel, da se zbira denar za skupen dom njegove/njene družine, sedaj pa bi pobasal pol milje in šel za sebe...
So si pa lepo zapletli situacijo in tudi gasilci tukaj prav nič ne pomagajo, ker že vidijo svoj del pogače in kaj vse bodo kupili z denarjem.

Na žalost je tale gasilec "rahlo" izigral situacijo.
Fotka v pravem trenutku na pravem mestu je zagrela srca, potem malo občutka za samopromocijo in poplavljena hiša, ki ni njegova, škoda pa preko palca manj kot 30.000 eur. Še danes se na objektu nič ne popravlja, ker verjetno ni volje/ni kaj dosti za sanirati.

To s poveljnikom in ženo ne vem če je kaj dosti res, je pa na drugi strani on imel težave s skakanjem čez plot.

Verjetno obstaja stotine ljudi, ki so delali in reševali več ali bili dosti več oškodovani.

Vzel bi 20 čukov, popravu parket "za otroke" in ostalo dal onim, ki potrebujejo. Sedaj pa ga večina Mengša ne mara...

• Všeč mi je
Reactions: Trigger in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.559
10.775
113
jo, bolj ko se zapletaš, bolj se vse zaplete. podobno ko se mačka spila z volno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.559
10.775
113
poleg vsega je pa še folk naiven in je nakazoval vsepovprek. modro bi bilo počakati vsaj teden ali dva.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Tiste barake so sredi grabna, ki je bil nekoč eden od iztokov Save v smeri Zadobrove
Drugače pa kolikor vem je Apolo tam nekje okoli Kem bara doma, zate pa ne vem

Poznam pa osebno nobenega od vaju....Samo tle prek foruma kako besedo izmenjamo

A pa je fer, da se pogovarjamo o mikrolokacijah in tako razkrivamo zasebni del uporabnikov. Četudi so informacije morda napačne. Daj mal vklopi par tistih celic v glavi.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Na žalost je tale gasilec "rahlo" izigral situacijo.
Fotka v pravem trenutku na pravem mestu je zagrela srca, potem malo občutka za samopromocijo in poplavljena hiša, ki ni njegova, škoda pa preko palca manj kot 30.000 eur. Še danes se na objektu nič ne popravlja, ker verjetno ni volje/ni kaj dosti za sanirati.

To s poveljnikom in ženo ne vem če je kaj dosti res, je pa na drugi strani on imel težave s skakanjem čez plot.

Verjetno obstaja stotine ljudi, ki so delali in reševali več ali bili dosti več oškodovani.

Vzel bi 20 čukov, popravu parket "za otroke" in ostalo dal onim, ki potrebujejo. Sedaj pa ga večina Mengša ne mara...
Imam občutek, da bo tu easy come easy go - pa ne (veliko) za obnovo stanovanja.