Neurja 2023

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Če lahko razložiš?
Čisto enostavno.

Mediji živijo od pozornosti,
srca parajoče zgodbe generirajo klike,
raja sledi množici
ob humanitarnih dogodkih se vsi prilepijo zraven
kup denarja povzroči lepljive prste
...

In sedaj bodo mediji spet generirali klike.

#dobra priložnost ne sme iti v nič :bonk:

Ne sodimo (velja tudi za Marjana), ker ne vemo popolnoma vsega.

PS: bogi njuni otroci

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.782
113
nisi mi razložil:
"Zakaj bi on denar rabil, med tem ko je reševal otroke v vrtcu. Stanovanje tak ni njegovo, očigledno.
Če meni med službo pogori "sosedova" hiša, zakaj bi moral jaz dobit denar.
Če lahko razložiš?"

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.919
6.551
113
Ker pri sosedi živiš. In bi v primeru, kot je bil ta, pomagal, da bi bila skoda manjsa tudi na tvojem ladlcu, npr. Pa postli, kjer spiš, pa kuhinji, kjer kuhas, ceprav niso tvoje, jih pa uporabljas in drugih nimas. Ni se pa zbiralo za tisto sosedo, kjer zivi drug dedec. Ce je bolj jasno zdaj.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.004
-373
113
Čisto enostavno.

Mediji živijo od pozornosti,
srca parajoče zgodbe generirajo klike,
raja sledi množici
ob humanitarnih dogodkih se vsi prilepijo zraven
kup denarja povzroči lepljive prste
...

In sedaj bodo mediji spet generirali klike.

#dobra priložnost ne sme iti v nič :bonk:

Ne sodimo (velja tudi za Marjana), ker ne vemo popolnoma vsega.

PS: bogi njuni otroci

mediji bojo sedaj že tatretjič zaslužil. Najprej so sliko, potem ko se je zbiral denar in sedaj, ko ga gasilec ne dobi.

zmaga na celi črti.

čakam še koga bojo raztrgali. Poveljnika, ženo ali njega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.782
113
Ker pri sosedi živiš. In bi v primeru, kot je bil ta, pomagal, da bi bila skoda manjsa tudi na tvojem ladlcu, npr. Pa postli, kjer spiš, pa kuhinji, kjer kuhas, ceprav niso tvoje, jih pa uporabljas in drugih nimas. Ni se pa zbiralo za tisto sosedo, kjer zivi drug dedec. Ce je bolj jasno zdaj.
ampak soseda te je 3 dni po požaru ven vrgla...
ti pa sam samcat s 300k€...
nov ferari? lambo? garsonjera v ŁJ al kakšne druge ideje?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.437
2.389
113
Pomurje
mediji bojo sedaj že tatretjič zaslužil. Najprej so sliko, potem ko se je zbiral denar in sedaj, ko ga gasilec ne dobi.

zmaga na celi črti.

čakam še koga bojo raztrgali. Poveljnika, ženo ali njega.
En se bo fental na koncu, potem bo ena oddaja v slogu tiste o ravnateljevem seksu v kabinetu, nato pa gremo novim dogodivščinam nasproti.

B81

22. jul 2007
36.987
10.528
113
Gloss Marka Radmiloviča na temo superjunaka gasilca Sandija
Glup prispevek, donacije do konc leta menda niso obdavcene, seveda ni povedal nic novega, torej kdo je klical njo?

Zgleda tak, kot da sta ze na razhodu in valda ne bo donacij dal za to bajto, ampak novo.
Je sploh kdo vprasal babo, kaj dela tukaj?
"Babo" mislim partnerico, zeno, lubico, nima veze. Alergija na to, da si misli, da ji kaj pripada.
Ali ji? Wtf?

B81

22. jul 2007
36.987
10.528
113
Ne vem no, jaz bi nakazal njemu, potem naj pa žena od njega pač iztoži z upravičenimi razlogi. Ali varianta, da popravijo stanovanje, ostalo ostane njemu, ker je po novem pač brezdomec. Zadnja novica je sicer, da so ga soglasno izključili iz operative, ker ni upošteval navodil vodje intervencije (verjetno poveljnika, ki mu obdeluje "ženo"). Precej nehvaležna situacija za biti v njej.

S kaksnim razlogom bi lahko iztozila od njega? Je kak pravnik tu? Snecer? Znas kaj povedat?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.683
-1.362
63
Glup prispevek, donacije do konc leta menda niso obdavcene, seveda ni povedal nic novega, torej kdo je klical njo?

Zgleda tak, kot da sta ze na razhodu in valda ne bo donacij dal za to bajto, ampak novo.
Je sploh kdo vprasal babo, kaj dela tukaj?
"Babo" mislim partnerico, zeno, lubico, nima veze. Alergija na to, da si misli, da ji kaj pripada.
Ali ji? Wtf?
Kaj si se pa tako razjezil. Saj je glosa.

Vsi vpleteni hočejo svoj del pogače. Taki smo.

B81

22. jul 2007
36.987
10.528
113
Ja, ampak zanima me, zakaj bilokdo drug kaj zahteva, ce je on sandi, kateremu se je posiljalo?
Fer je, da on dobi to, kar je nakazano "za sandija", ostalo pa pac drustvo. Al kako?

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
No, včasih se je koga kje obsodilo (ne vem, če v Sloveniji), če se je ugotovilo, da zbira denar na osnovi lažnih informacij. Ljudje so si izmislili bolezen, denar se je pošiljal za njih, vendar se je pozneje ugotovilo, da je bil del zgodbe izmišljen. Približno tako je tukaj. Gasilec obstaja, ampak njegovo bivališče, ki ga misli uporabljati, sploh ni bilo poplavljeno. Če je to vedel že takrat, potem so stvari zrele za kak mesec na hladnem. Če ni vedel, pa tudi ni upravičen do denarja, ker gre za zavajanje dobrotnikov. Strinjam se s Šarcem, najbolje bi bilo, da se sredstva vrnejo donatorjem.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.028
991
113
No, včasih se je koga kje obsodilo (ne vem, če v Sloveniji), če se je ugotovilo, da zbira denar na osnovi lažnih informacij. Ljudje so si izmislili bolezen, denar se je pošiljal za njih, vendar se je pozneje ugotovilo, da je bil del zgodbe izmišljen. Približno tako je tukaj. Gasilec obstaja, ampak njegovo bivališče, ki ga misli uporabljati, sploh ni bilo poplavljeno. Če je to vedel že takrat, potem so stvari zrele za kak mesec na hladnem. Če ni vedel, pa tudi ni upravičen do denarja, ker gre za zavajanje dobrotnikov. Strinjam se s Šarcem, najbolje bi bilo, da se sredstva vrnejo donatorjem.

Oooooo... ti bi ga kar v arest poslal,ampak.....gasilec ni zbiral ali prosil za denar.Tud ko je dajal intervju se mu sanjalo ji kaj se bo iz tega izcimilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
V arest sodi tisti, ki je naredil zgodbo za zbiranje denarja, če je slučajno vedel, da človek sploh ne bo živel tam. A je to ta gasilec ali kdo drug, jaz ne vem.
Nisem sledil, ampak denar se ni zbiral kar tako. Nekdo je plasiral zgodbo, objavil trr, in namen. Če namen ni bil objavljen, potem se tako ali tako ni zbiralo za njegovo poplavljeno bivališče.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113

Tukaj hitro trčimo kaj se nam zdi moralno in kaj je pravno.

Glede na info:

Kdo je bil pobudnik zbiranja?

PGD je bil samo v vlogi posrednika zbiranja (njegov namen je, da zbere in prenakaže) in se mimogrede "okoristi", z vsemi nakazili, ki nimajo napisanega namena (verjetno so bila tudi tista za Sandija, a če volja darovalca ni izkazana je prejemnik seveda PGD). Če denar zadržuje, je to enostavna kraja.

Sodišče bo tisto, ki bo delilo premoženje "zakoncev".

Razni Marjani in Nine samo izkoriščajo medijsko pozornost.

Za vse: to je bila še poceni šola za drugič ;)
Stari ljudje so rekli: Bolje drži ga (denar), kot lovi ga.

Velik kup denarja ljudi pokvari, oziroma samo pokaže njihov pravi jaz.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.782
113
Sandi bi lahko tudi rekel da nič ne rabi (oziroma njegov delež naj prejme Karitas in pooblastil Matoza), vsem pokazal fakiča in šel novim avanturam z mlajšimi deklinami naproti.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Po moje je tole bolj kompleksna zadeva kot izgleda na prvi pogled in imajo njegova partnerka, sedaj očitno bivša kar prav, da si želi del denarja. Zajc je dobil denar zaradi katastrofe, ki se mu je zgodila t.j. uničenja njegovega doma in ne zato, ker je tako prijazen, da je rešil otroke iz vrtca.
Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da se v primeru, da ne bi imel uničenega doma sploh ne bi nič zbiralo za njega.
Ko se je nabralo veliko denarja pa si je premislil in rekel, ups, midva se razhajava, zakaj bi jaz obnavljal hišo tvojih staršev, ki je bila še pred nekaj meseci njegov dom in zaradi katere se je sploh zbral ves ta nakazan denar. Jaz jo razumem, da pričakuje, da se bo z zbranim denarja obnovil nekdaj skupen dom družine ali pa da si vsaj do določene mere delita denar. In če mene nekdo vpraša je striček malo hinavski v celi situaciji, ker je že na samem začetku vedel, da se zbira denar za skupen dom njegove/njene družine, sedaj pa bi pobasal pol milje in šel za sebe...
So si pa lepo zapletli situacijo in tudi gasilci tukaj prav nič ne pomagajo, ker že vidijo svoj del pogače in kaj vse bodo kupili z denarjem.