Po moje je tole bolj kompleksna zadeva kot izgleda na prvi pogled in imajo njegova partnerka, sedaj očitno bivša kar prav, da si želi del denarja. Zajc je dobil denar zaradi katastrofe, ki se mu je zgodila t.j. uničenja njegovega doma in ne zato, ker je tako prijazen, da je rešil otroke iz vrtca.
Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da se v primeru, da ne bi imel uničenega doma sploh ne bi nič zbiralo za njega.
Ko se je nabralo veliko denarja pa si je premislil in rekel, ups, midva se razhajava, zakaj bi jaz obnavljal hišo tvojih staršev, ki je bila še pred nekaj meseci njegov dom in zaradi katere se je sploh zbral ves ta nakazan denar. Jaz jo razumem, da pričakuje, da se bo z zbranim denarja obnovil nekdaj skupen dom družine ali pa da si vsaj do določene mere delita denar. In če mene nekdo vpraša je striček malo hinavski v celi situaciji, ker je že na samem začetku vedel, da se zbira denar za skupen dom njegove/njene družine, sedaj pa bi pobasal pol milje in šel za sebe...
So si pa lepo zapletli situacijo in tudi gasilci tukaj prav nič ne pomagajo, ker že vidijo svoj del pogače in kaj vse bodo kupili z denarjem.