Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ne samo da imajo napovedi totalno v spolovilih, še radar jim je šel tja.
To je že stalna praksa. Za vsako malo večjo lokalno plohico nad radarjem jim ta mrkne. Oz. ponavadi tak oba izklopijo, da jim nebi opreme streskal
.
Ponavadi je tako, da začnejo kaka 2 ali 3 dni prej, ko se kaže na nevihte, strašiti z neurji, točo, da ko bereš imaš občutek, da bo konec sveta. In na koncu še začne strašiti ARSO. Potem na koncu pa še veter ne popiha, kaj šele da bi kaj od neurij bilo. Na koncu so pa neurja ravno takrat, ko ni izdanega nobenega opozorila.
Se vpraša kdo zakaj, bi sploh pravilno napovedali vreme, če jim to ni treba. Sej pri nas nimamo nobene gospodarske dejavnosti, ki bi zahtevala natančno napoved vremena.
Konec koncev pa tud nimajo pravih modelov. Če je verjeti temu, kar sem bral v eni reviji pred leti, da je ALADIN zelo dober za napovedi za ravnine, kot je npr. panonska nižina. Za hribovit svet, pa naj nebi bil zanesljiv, ker ne upošteva Karavank in Pohorja, kaj šele gorovja južno. In zato lahko največkrat mimo usekajo za notranjost Slovenije, Štajersko. Kolikor jaz spremljam napovedi, da največkrat pravilno napovedo vreme za Zahodni del Slovenije in Prekmurje. Ostalo jaz jemljem z rezervo.