Neurja 2014

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Men je 2 planeti s garaže neslo, mah če hujšega letošnjo zimo ne bo
nahrung002.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Letos je Škofja Loka že kar nekajkrat fasala.

Zgleda, da bo tole najhujše. Pri teti jih je zalilo - zadnjič se je to zgodilo leta 1990, ko so bile tiste velike poplave.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Kar nekaj podobnih se še najde na SPINu
Citat:
Ob 2.39 je voda zalila stanovanjsko hišo na Taboru in v Goričici pri Ihanu v občini Domžale. Posredovali so gasilci PGD Ihan. Gasilci CPV Domžale os posredovali na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer je zaradi zamašenega odtoka voda s terase zalivala stanovanje v stanovanjskem bloku. V Selu pri Ihanu je voda odnesla del cestišča. Voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Dragomlju. Posredovali so gasilci PGD Domžale-mesto.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.638
728
113
Očitno jih je deževje presenetilo
frown-1.gif

http://www.arso.gov.si/vode/opozorila/
Citat:
20. oktober 2014
Poplavljanje rek
Obnovljeno 22. 10. 2014 ob 6:30

Močno so narasle reke in manjši vodotoki na širšem območju Škofjeloško-Polhograjskega in Cerkljanskega hribovja ter v srednjem Posočju. Na teh območjih poplavljajo hudourniki, zaledne vode in reke.

Najmočneje sta narasli Selška in Poljanska Sora, ki poplavljata na večjem območju, tudi na območjih redkih poplav. Močno so narasle tudi Gradaščica, Cerknica, Trebuša, Bača in Ljubljanica, ki tudi poplavljajo.

V prihodnjih urah bodo reke na omenjenih območjih še naraščale in poplavljale. Močno bodo narasle tudi reke na širšem območju Pohorja, v Prekmurju, na Vipavskem in osrednji Sloveniji, kjer lahko reke tudi poplavijo.

Ob visoki plimi in valovanju so na slovenski obali ogrožena valovom izpostavljena območja.

Novi izgled
Podatki samodejnih hidroloških postaj površinskih voda
http://www.arso.gov.si/vode/podatki/amp/

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ljubljana sranje. Pred bajto mi 20 cm fali da bo morje povsod. Cesta na brdo poplavljena. Brdnikova od odcepa Večna pot do Tehnološkega parka zaprta ker je bazen. Še dobro da imam đip ker drugače mislim da niti čez ene ulice rožne ne bi prišel.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Zanimivo res, ocitno je mocno dezevje bilo cez pol slovenije, napoved je pa cisto mimo udarila. Sem pa vceraj preveril italjansko napoved in tudi ni kazalo tega, je pa res da je pas padavin prisel iz jugozahoda in ne s (severo)zahoda kot ponavadi, to vsaj za predalpski svet vedno pomeni ekstremno mocno dezevje ce gre za mrzlo fronto na toplo ozracje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Je bil očitno Accuweather še najbolj točen:
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

Sam bo moralo kaj biti na tem - na Accuweather je "opomba", da bo v torek območje prizadel (pazi sad - dobesedni citat) "tropski naliv".

Jaz sem ravnokar na streho dodal še nekaj snegobranov, sedaj pa grem ven in bom še pokosil (zadnja košnja letos), potem še pospravim "tegelce". Sicer je vse to bilo že prej planirano - če nas bo pa res odplaknilo, bom imel vsaj pospravljeno okol bajte.
potopsstilom.press
tongue-1.gif

Je pa drugače pri nas (Rogaška / Rogatec) začelo "šele" okrog 3:00 - pa niti ni bilo pretirano hudo, vetra nekaj, ampak daleč od "orkana", lilo pa je (no, tudi še zdaj pada). Bolj je zanimivo, da je "lilo" iz smeri iz katere pri nas zelo redko pada. S tem mislim, da je bajta po vzhodni (!!) fasadi mokra.
Snegobrani pa znajo tudi prav priti - od 5:00 pa do malo pred 7:00 je padlo iz 15 na 5 stopinj. Grem snežne lopate iskati.
tongue-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Sora - iz enega na 5 metrov. 1990 je bilo pa 578 cm. Se pa zdaj slišijo kvadrokopterji nekje od zgoraj
smile-1.gif

h051sl.png

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.184
113
Včeraj so cel dan opozarjali na hudo uro po celi sloveniji..in spet nas je presentlo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Ljubljana sranje. Pred bajto mi 20 cm fali da bo morje povsod. Cesta na brdo poplavljena. Brdnikova od odcepa Večna pot do Tehnološkega parka zaprta ker je bazen. Še dobro da imam đip ker drugače mislim da niti čez ene ulice rožne ne bi prišel.

Zdaj je malo bolj, a cesta je vseeno zaprta. Me je pa skrbelo ker je moja garaža vsaj 10metrov nižje od tega, a očitno pumpe dleajo dobro, saj razen par večjih luž ni bilo hujšega.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Okolica Litije. Glede na to, da sem včeraj sušil par stvari na balkonu, potem pa jih pozabil zvečer pospraviti, danes pa so še vedno tam, pihalo verjetno ni pretirano
smile-1.gif
.

Je pa lilo kot iz škafa. Rahlo pada, potem pa kaki 2 minuti lije kot noro, spet začne rahlo padat za 10 minut in ponovi...

Chemtrails teoretiki na 24kur verjetno že letijo na kup.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Včeraj so cel dan opozarjali na hudo uro po celi sloveniji..in spet nas je presentlo.
Kaj kur.ca je pa (spet) koga presenetilo? Povsod polno gasilcev, prostovoljcev, civilne zaščite in policajev.
Razen če imaš recept, kako se čez noč ubraniš poplav...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.184
113
nisem mislil gasilce, ampak tukaj nekaj forumašev, ki jamrajo, da je napoved bila napačna.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kje pa ti vidiš kaki post, kjer bi bil kdo presenečen?!?!
confused-1.gif

Če leti slučajno name - idi si bo paterije za sarcasm detector.

Aja - edino kar je presenetilo je to, da je bilo bistveno manj vetra, kot je bilo napovedano (je pa bilo zato žal bistveno več vode
frown-1.gif
).

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
iz večera :
V Mariboru je ob 3.35 močan veter odkril streho na Domu Danice Vogrinec v Čufarjevi ulici. Posredovali so poklicni gasilci JZZPR Maribor in kovinsko streho začasno pritrdili. Sunek vetra je odkril tudi ostrešje stanovanjske hiše v Samovi ulici v Rogozi v občini Hoče-Slivnica. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Bohova, ki so ponovno prekrili približno 30 kvadratnih metrov streh

meni je prav neverjetno,. kako vsako leto odkrije nekaj (kovinskih) streh na ( več ali manj ) javnih ustanovah
razumem še, da komu opeke s strehe pomeče, ker so pač sami delali in izbrali napačno kritino, ampak na javnih ustanovah pa so ja profiji delali za 5x realno ceno
sam sem si naredili nekaj nadstreškov ( tako bolj šalabajzersko ) pa že leta klubujejo vsakemu neurju, tam pa profiji na delu pa qrcu ne valja