Neurja 2014

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.134
7.789
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pri nas smo pokonc od 3h, Baca v spodnjem toku poplavljala. O vetru ne duha ne sluha, vode pa do kolen!
tongue-1.gif

Si iz Baške grape?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Pri nas smo pokonc od 3h, Baca v spodnjem toku poplavljala. O vetru ne duha ne sluha, vode pa do kolen!
tongue-1.gif

Si iz Baške grape?
Na parh mesth je konkretna štala.
Na Grahovem je delno zasulo nekaj hiš

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
meni je prav neverjetno,. kako vsako leto odkrije nekaj (kovinskih) streh na ( več ali manj ) javnih ustanovah
razumem še, da komu opeke s strehe pomeče, ker so pač sami delali in izbrali napačno kritino, ampak na javnih ustanovah pa so ja profiji delali za 5x realno ceno
sam sem si naredili nekaj nadstreškov ( tako bolj šalabajzersko ) pa že leta klubujejo vsakemu neurju, tam pa profiji na delu pa qrcu ne valja
Delo je dobil najcenejši ponudnik.

V Ljubljani so spet težave na Viču, ponoči pa so bili pod vodo podvozi in podhodi.

Bralci iz vse Slovenije pošiljajo fotografije nočne ujme, prizori so šokantni
Kriza na Viču: vse je pod vodo, ta sili v garaže
V Ljubljani padla rekordna količina padavin v oktobru, ponekod po Sloveniji padal tudi sneg
Voda zalila tudi nekatere vrtce, otroke so evakuirali

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.134
7.789
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Si iz Baške grape?
Na parh mesth je konkretna štala.
Na Grahovem je delno zasulo nekaj hiš

Se spomnim štale pred leti v Podbrdu. Plazu polno za celo vas. V Baški grapi je situacija kar zajjebana

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Si iz Baške grape?

Ja. Vecina krajev se vedno odrezana zaradi plazov. Bi rekel da so poplave bile kar na ravni tistih v 90h.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Ljubljana sranje. Pred bajto mi 20 cm fali da bo morje povsod. Cesta na brdo poplavljena. Brdnikova od odcepa Večna pot do Tehnološkega parka zaprta ker je bazen. Še dobro da imam đip ker drugače mislim da niti čez ene ulice rožne ne bi prišel.

Zdaj je malo bolj, a cesta je vseeno zaprta. Me je pa skrbelo ker je moja garaža vsaj 10metrov nižje od tega, a očitno pumpe dleajo dobro, saj razen par večjih luž ni bilo hujšega.

Evo ob isti uri smo bili mi 0,5 km dol v zahodnem delu Rožne doline do kolen v vodi.
Začelo se je ob cca 6h ko je iz smeri Brda "priletel" cca 30cm val, ki je vse zalil v cca 5 minutah. Zalilo je v glavnem kleti in garaže.
Je bilo pa grozno videt skozi okno vodo, saj se nivo vode ustavil 20cm nad spodnjim delom šipe, ko je bila najvišje. Cunje iz notranje strani niso pomagale tako da imamo sedaj poplavo. Ko sem gledal skozi okno na eni in drugi strani hiše je kar drlo. Voda vztrajal tja do 10h in tako kot je prišla tudi izginila, za sabo pa pustila vse zalito. Uživali so vsaj kanuisti, ki so se šli vozit.
Ali mogoče obstaja kakšna tema kje kupiti vreče in kakšen pesek nafilat, da se pripravimo na kakšen "val" v prihodnosti, ker izgleda da bo glede na razmere v naši državi to postal trend?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali kdo ve, če sta novi fakulteti FRI in kemije poplavljeni?
Pod vodo so tudi objekti biotehniške fakultete na Jamnikarjevi in Večni poti 111, to so objekti oddelka za biologijo, agronomijo, krajinsko arhitekturo, živilstvo in dekanat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Mi je kolega rekel da je tam nasulo kamenje (prvi dve sliki), si sploh nisem predstavljal da je tako?! Pa tam sploh ni nobene reke, voda curlja iz skarpe in to je to!
d055.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.339
113
LoL, ta podvoz je pa ama čisto vsakič poplavljen. Pa bohnedej da bi se kaj naredilo v zvezi s tem, za piko na i se pa čisto vsakič najde en talent, ki zarine not v vodo z avtomobilom
aplauz.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Je višje gori potoček, ki gre poševno čez travnik. Je zgleda prebilo strugo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
voodoo tactical prodaja vreče, ki jo daš na tla in se sama napolni ravno s prihajajočo vodo...koliko je to v praksi uporabno, pa ne vem