Domače , z dežele, ki ji pravmo LidlCitat:
Saj lahko na tržnici kupim od branjevke, je domače.
Leta 2009 so bila tri huda neurja v maju, potem pa nič več omembe vrednega, vsaj v našem koncu. Tako da na podlagi števila neurij do danes ne moreš napovedovati ...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
...
Jaz pa sedaj razmišljam da bi teh nekaj m2 spravil pod mrežo, ker letos je že tretja se mi zdi. Sicer nikdar debela da bi vse stolklo, ampak... smo šele sredi junija.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ravno sem se pogovarjal z pilotom, ki običajno na štajerskem zaliva z srebrovim jodidom... pravi da ministrstvo še ni podpisalo nobenega dokumenta o letošnjem špricanju. Baje je vsako leto tako, da ne podpišejo dokler ne konkretno stolče toča. Pri njih torej ne velja, po toči zvoniti je prepozno... še eno dejstvo da je država v totalnem razsulu...
Citat:
Vlada podprla izvajanje letalske obrambe pred točo s posipanjem točonosnih oblakov s
srebrovim jodidom na območju SV Slovenije v letih 2014 in 2015
Vlada RS je seznanila z informacijo o izvajanju letalske obrambe pred točo s posipanjem
točonosnih oblakov s srebrovim jodidom na območju SV Slovenije v letih 2012 in 2013. Vlada
je podprla njeno izvajanje v letih 2014 in 2015. Sredstva za sofinanciranje izvajanja del
zagotovi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, če bo izkazan tudi interes lokalnih skupnosti.
Interes lokalnih skupnosti bo izkazan, če bo v izvajanje vključenih vsaj polovica občin z
branjenega območja, ki letno prispevajo občinska sredstva v višini vsaj 82.000 EUR. Vlada je
tudi naložila Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, da spremlja učinkovitost posipavanja
točonosnih oblakov s srebrovim jodidom.
Nevarnost pojava toče je v Sloveniji velika, naša država pa sodi med območja z največjo
pogostnostjo neviht v Evropi. Samo v kmetijstvu so neurja s točo od leta 2003 do 2013
povzročila za več kot 100 milijonov EUR škode.
Vir: MKO
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zasavje, malo čez 15h, toča kr huda....avto star malo manj kot 12 ur, pa že stolčen....
Ne vem, če sva glih SV Slovenije... No, zate sem jaz res malenkost na SV, ampak to relativnoCitat:
Uporabnik noker pravi:
Zdej pa brž veterinarja poklič, pa se zmenta. Pa ne glede živali, zmenta se okrog avionov ...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj lahko na tržnici kupim od branjevke, je domače.
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zasavje, malo čez 15h, toča kr huda....avto star malo manj kot 12 ur, pa že stolčen....
Kje točno? V Trbovljah ni bilo nič, v Kisovcu se jo je pa kar nekaj nabralo na mreži.
ahh dej no dej.... pr 2x6 vrtu, ti pa ja ni moglo velik škode naredit.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ti je na vrtu naredilo kaj škode?
Ja, stolklo je vse.
2x6 je vrt, letos sem dal fejst skrajšat pa še to očitno ne bo nič
Sicer se pa vrt itak ne splača, samo neko delo in strošek, je ceneje kupit v Hoferju.
Rezultati kitajske ekspanzije se že kažejo.