Neurja 2014

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne štekam, po Slovensko povej
smile-1.gif
Mi smo GMT+1, to mi je jasno. Če gledam arso trenutno ko je pri nas čas 20:15 mi piše pri njih 18:00.
+2 uri prištej zaradi poletnega časa. GMT je pa zaradi tega da je po vsem svetu isto zaradi analiz in slično.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Radovljica in okolica fajne strele... rumeno/zelene

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe - z električno energijo
13.6.2014 18:54

RADOVLJICA
občina Radovljica, Kamna Gorica, zaradi udara strele je v izpadu 11 transformatorskih postaj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne štekam, po Slovensko povej
smile-1.gif
Mi smo GMT+1, to mi je jasno. Če gledam arso trenutno ko je pri nas čas 20:15 mi piše pri njih 18:00.
+2 uri prištej zaradi poletnega časa. GMT je pa zaradi tega da je po vsem svetu isto zaradi analiz in slično.

Zdaj pa štekam hvala!
smile-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.154
674
113
v letalstvu uporabljamo samo ta čas. rečemo mu UTC (nekateri mu rečejo tudi "zulu" čas) čas in je povsod enak. in pri vseh vremenskih napovedih, načrtih poleta, v kontroli, v letalih vsi uporabljajo ta čas.

pozimi je naš lokalni čas UTC +1h, poleti pa zaradi prestavljanja ure je UTC +2.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.638
728
113
toča Celovec 23.06.2014 popoldan

Citat:
Heftiger Hagelsturm in Kärnten
Ein heftiger Hagelsturm ist am Montag über Teile von Kärnten und die Landeshauptstadt Klagenfurt gefegt. Teilweise fielen Hagelkörner mit mehreren Zentimetern Durchmesser vom Himmel. Die Feuerwehren waren im Dauereinsatz und mussten Keller auspumpen und umgestürzte Bäume beseitigen. Auch die Landwirtschaft ist stark betroffen. Wegen des Unwetters war die Südbahnstrecke zwischenzeitlich gesperrt.

Grund für die Sperre der Südbahnstrecke zwischen Klagenfurt und Krumpendorf waren umgestürzte Bäume. "In Krumpendorf war der Hagel so heftig, dass sogar der Stromabnehmer eines Zuges beschädigt wurde", sagte ÖBB-Sprecher Christoph Posch.
http://www.wetter.at/wetter/oesterreich-wetter/Bergwetter-Oesterreich/148190010

2036859-big_current1.jpg

kasneje na Štajerskem
Citat:
Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je toča klestila po Kungoti in v kraju Gaj nad Mariborom

na-stajerskem-klestila-toca_5614173392.jpg

http://www.prlekija-on.net/lokalno/8007/na-stajerskem-klestila-toca.html

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
kaj pa ga zdaj serjejo s to grdo modro barvo na radarski sliki padavin???
crazy1.gif

una prvotna varianta mi je bila še najbolj všeč... par barv in čao

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Za vse ostale, ki pa se bolj podrobno ukvarjajo(mo) z vremenom, je pa bila stara varianta skorajda neuporabna. Sicer pa imaš še vedno laično tri-barvno opcijo v zvezi z verjetnostjo toče ( Klikenzi )
Tule se pač natančneje vidijo radarski odboji in dogajanje znotraj oblaka. Prej si pa moral za takšno radarsko sliko, ki je danes free, plačat ARSO-tu kar nekaj jurjev €.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
prva današja runda gre počasi mim... no ne počasi je kar konkretno "letelo"
k sreči glede na velikost celice zgodaj zjutraj in ne popoldne

po estofexu smo v coni "2"

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Za vse ostale, ki pa se bolj podrobno ukvarjajo(mo) z vremenom, je pa bila stara varianta skorajda neuporabna. Sicer pa imaš še vedno laično tri-barvno opcijo v zvezi z verjetnostjo toče ( Klikenzi )
Tule se pač natančneje vidijo radarski odboji in dogajanje znotraj oblaka. Prej si pa moral za takšno radarsko sliko, ki je danes free, plačat ARSO-tu kar nekaj jurjev €.
Se strinjam. Tole je tisto tapravo za vse, ki smo precej odvisni od vremena.
V zadnjem obdobju so problem serverji, ki slikoe spavljakjo v svet. Včeraj popldne je bilo kar nekaj mrkov... No vsaj z mobitel omrežja nisem mogel do slik.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Frjolčno = zelo, zelo velika verjetnost toče
Rdeče = lije kot sam satan (100 mm/h)

Nato "navzdol" do temno modre vedno manj mm/h tak, da pri temno modri lih, da kaj prši.

Drugače je pa desno zgoraj legenda.
rolleyes-1.gif

PS: in jaz sem mislil, da se ARSO zahebava, ko so rekli, da bo več barv večino ljudi zmedlo.
17758-icon_confused.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja nazalost. zaradi taksnih ljudi se ukinja recimo v avtomobilih stevce za hladilno tekocino, za motorno olje ga itak ni vec, pena namesto rezervne pnevmatike ipd.. in vse prevec stvari poenostavlja (poneumlja).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
...ksz...

Kaj pa sedaj dejansko pomeni ta modra barva na radarju? Padavine mislim, da to še niso (tista prva modra barva) pa tudi skala gre od 5 pa do 0 pa pol spet do 5 in dalje, kaj pomeni ta skala od prve petice pa do nule?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Pršenje/zelo rahle padavine. Ob primernih pogojih take padavine sploh ne pridejo do tal, ker se že med padanjem posušijo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
decimalka je do 0.5mm/h padavin, svetlejse modra barva. itak je to radar kar pomeni dogajanje v luftu. ne na zemlji.

vcasih se vprasam kako ljudje naredijo osnovno solo?
evil.gif

ampak resno, v srednji sem se smejal profesorju, ker sem mislil, da se dela norce iz nas, ko je dejal, da bi nas vsaj postevanko lahko naucili v ljudski soli. zdaj vidim, da je imel se kako prav.