neuradno - 8.7.2008 otvoritev pomurske AC

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne pozabit na železnice. Pa tretja razvojna os, ki bo tako draga, da si nihče ne upa cifer povedat, čeprav bo samo hitra cesta.

Trenutni avtocestni projekti pa se bodo izvajali vsaj do 2013.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Najprej bodo delali raziskave če je dovolj prometa, da bi naredili še odstavni pas (to bo takrat ko bo končan celoten odsek AC od Lendave do Maribora) in potem bodo MOGOČE začeli delati načrte za odstavni pas, kje je šele dejanska izvedba... V najboljših pogojih čez 10 let.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Hvala za info, no zdaj imam vsaj občutek kaj to pomeni "ožje vozišče".
smile-1.gif
110 je baje zato, ker ni odstavnih pasov. Enako je pred Lenartom.

Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
ne bo se spustilo... se je namreč že... odsek Lendava - Pince packajo na novo in spet mora biti do torka nared..
Tako kot je "morala biti nared" podmornica v filmu Widowmaker... No ja, tule vsaj ni v igri jedrski material
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
110 je baje zato, ker ni odstavnih pasov. Enako je pred Lenartom.

Mi pa ni jasno, zakaj na drugih avtocestah brez odstavnih pasov pri nam ni omejitve (mimo Jesenic, Konjiška gora razen med tuneloma).
No ja, eni pač postavljajo znake po nalogu ljudi, ki se na to ne spoznajo (samo mislijo, da se spoznajo). Ena taka bedarija je omejitev 100 km/h ter prepoved prehitevanja tovornjakov pred pokritim vkopom Karteljevo (trije vozni pasovi).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Omejitev na tej novi avtocesti je res tragikomična. 110 km/h pa dva vozna pasova v eno smer. Greš čez mejo v Avstrijo pa se lahko po čisto navadnih cestah s samo enim voznim pasom brez zaščitnih ograj in konec koncev zastonj pelješ 100 km/h. Da bi vsaj bila omejitev 10 km/h večja se pravi 120km/h, bi bilo znosno in logično glede na vse ograje, vozne pasove,..... Z 110 km/h zelo dolgo prehitevaš tovornjake, ki šibajo z 90 km/h.

aaaac

Pripravnik
5. avg 2008
32
0
6
Hja če imaš golfa 3 omejitve niso problem! an.. Pa pelješ 144 prehitiš tovornjake prej pa jim fakiče kažeš.

aaaac

Pripravnik
5. avg 2008
32
0
6
če ti pa števc premalo kaže za 40kmh!
Voziš korejca da ti števček zabija pa plava pa to, hm??

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik aaaac pravi:
če ti pa števc premalo kaže za 40kmh!
Voziš korejca da ti števček zabija pa plava pa to, hm??

Po števcu 100km/h po garminu pa odstopa za 1.5km/h

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.422
2.376
113
Pomurje
Sem se danes peljal do Lendave. Lepa cesta ni kaj, ne razumem edino cestninske pri Turnišču.

Tam bodo morali kamioni not zavit?

Cesta pa je bila prazna. Od Vučje vasi do Lendave me je prehitel en(1)!!! avto.
Vozil sem 110km/h, ob cca 11.30uri.

Čudno, kako je naenkrat vse skupaj razbremenjeno :))

Lp

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Da, pri Turnišču bodo kamioni zavili noter, pa avtobusi tudi, da plačajo cestnino.

Pa med Lipovci in Gančani sem kar čutil neravnine na cesti, naprej pa se mi zdi kar v redu.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.422
2.376
113
Pomurje
A zato so že table, pozor zastoji
bonk.gif

Mislim, kako bo spet to izgledalo? Upam, da sta vsaj 2km, odstavna pasa pred tema luknjama.

Lp

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Zanimivo da nimam problemov s prehitevanjem tovornjakov pri 110km/h
Saj jaz tudi ne, ampak gre nekako počasi mimo, pri 160 je že lepše. Hitreje je mimo. Ampak je tudi dražje.

kellar

Pripravnik
7. avg 2008
136
0
16
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Zanimivo da nimam problemov s prehitevanjem tovornjakov pri 110km/h
Saj jaz tudi ne, ampak gre nekako počasi mimo, pri 160 je že lepše. Hitreje je mimo. Ampak je tudi dražje.

se pozna pri porabi pa še posnemajo te lahko

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja kdo bil na otvoritvi ?

Par minut pred 12 sem bil na mostu in je prometa proti Sloveniji bilo toliko, kot na morju ...
Skoraj vsi slovenci. Eni brez vinjete
wink-1.gif

Nasproti pa ni bilo enga avta...

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
A mogoče kdo ve, če se da na bivšem mejnem prehodu Pince kupit madžarska vinjeta, baje mora biti nek avtomat. Sem zvedel, da na avtocesti od meje do kraja Siofok ni nobene bencinske, kjer bi lahko kupil vinjeto.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jaz grem danes cez Pince, pa bom pogledal, vendar mocno dvomim - po novem so .hu vinjete "digitalne", ne vec fizicne, tako da rabis met terminal...

Zapelji se z AC na Nagykanizso (ene 4-5 izvoz?) pa tam eno bencinsko najdi. Druga opcija je pa da jo kupis na Lukoilu, ki je ene 5km po tem ko zapeljes z AC na staro cesto, ker tam en kos se manjka. Ni res, da do Siofoka ni nobenega placa, je pa res, da je ne mores kupiti na prvem odseku AC.

Ali pa, ce si cisto malo avanturista, se sploh ne sekiraj. Kamere na AC znajo razlocevati samo madzarske tablice, pa tudi kazni ti ne morejo poslati ker nimamo dvostranske pogodbe. Ce te slucajno ne ustavijo (kar nisem se nikoli videl) se nimas nic za sekirat.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Jaz pa sem videl že prenekatera ustavljanja.

Drugače pa do kraja Letenye ne rabiš imeti vinjete, ker je hitra cesta, nato pa zaviješ na MOL, kjer kupiš t.i. "matrico" in to je to.
Od kraja Letenye naprej (recimo do nagykanizse) pa vinjeto potrebuješ in je že marsikdo plačal.