neuradno - 8.7.2008 otvoritev pomurske AC

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Fantje, avtocesta je odprta, saj sem igral na otvoritvi
grin1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj pa noben medij ne poroča o tem? To bi ja bila najbolj vroča zadeva, ne pa vstreljen moški v Zagrebu
tongue-1.gif

Če ni smrtnih žrtev se ne poroča. Ta del ceste bi lahko drugače imel svoj časopis :p

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Zaj pa majo dolge nosove tisti, ki so dvomili v odprtje le te še LETOS
smile-1.gif

Fajn je, ampak resnično manjka odstavni pas...
crazy1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
...ksz

Zaj pa majo dolge nosove tisti, ki so dvomili v odprtje le te še LETOS
smile-1.gif

Fajn je, ampak resnično manjka odstavni pas...
crazy1.gif

Zgleda da je bilo pravkar odprtje...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz...

Sem se pripeljal po tej cesti prej domov (sem šel iz LJ). Katastrofa. Sicer sem vozil v temi in vizualno ne vem kako izgleda, je pa dejstvo, da skoraj ves čas "ruka" in so grbine po skoraj celotnem odseku. Vmes sem se vprašal po kakšni cesti se vozim, vse nekaj čudno.
Sem pa porabil 15min od izvoza za Lenart pa do izvoza za M. Soboto.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem se tudi peljal in se mi je zdelo čisto OK. En kos je sicer asfalt take sive barve kot da je AC že 20 let odprta, ampak nič ni rukalo.

Odstavni pasovi seveda manjkajo, tak da je skoraj ves čas ob strani ograja in je čuden občutek kot da bi se nonstop preko kakega mosta peljal. Drugače pa so odstavne niše zelo pogosto (na vsaki pa stoji vsaj en tovornjak
tongue-1.gif
). Vmes je še ena cestnina, eno bodoče postajališče in en tunel. Čeprav ne vem zakaj so cestnino gradili, če tak sveto zatrjujejo, da bodo tovornjaki že naslednje leto na satelitih.

Drugače pa je od tunela naprej (v smeri MS) omejitev 130 - ne vem sicer ali so kaj zašuštrali s tablami, ali pa bo ostalo tako. Kmalu za tunelom je namreč tabla za konec omejitve hitrosti, potem pa nikjer več ni 110 table.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi jaz sem sel sinoci proti Lj okrog osme, sem bil kar presenece, malo je neravnin, ena je sedaj precej huda pri izvozu iz tunela proti Pesnici, sicer pa je kar Ok.Iz Rdgonskega konca se do MB pride v smesno kratker casu.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
grin1.gif
Eno je odprtje avtoceste, drugo pa sprostitev za promet.
priden.gif

Ah ne? Avtocesta je bila sproščena za promet v trenutku, ko se je otvoritev končala in se je konvoj z ministrom na čelu v sv. Juriju obrnil in odpeljal do MS. Po nasprotnem pasu so že veselo šibali šleperji v smeri MB
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Drugače pa je od tunela naprej (v smeri MS) omejitev 130 - ne vem sicer ali so kaj zašuštrali s tablami, ali pa bo ostalo tako. Kmalu za tunelom je namreč tabla za konec omejitve hitrosti, potem pa nikjer več ni 110 table.
Mislim da je 110 avtomatsko, od tipa ceste. Podobno kot izven naselja velja 90, čeprav nobene table za to ni.

Kaj je zdaj res 100% odprto? V enem komentarju novice je namreč nekdo zapisal, da je ponekod samo polovica odprta (en pas al tako nekako).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
grin1.gif
Eno je odprtje avtoceste, drugo pa sprostitev za promet.
priden.gif

Ah ne? Avtocesta je bila sproščena za promet v trenutku, ko se je otvoritev končala in se je konvoj z ministrom na čelu v sv. Juriju obrnil in odpeljal do MS. Po nasprotnem pasu so že veselo šibali šleperji v smeri MB
wink-1.gif

Verjetno je prste vems imel kak časovni stroj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je tabla za AC na vstopu (zelena) in vmes ni table za konec AC, potem velja 130, nobene avtomatske hitrosti ni.

Drugače pa je v smeri proti MS vse normalno odprto (razen če so danes čez dan kaj delali, ponoči je bilo vse odprto).

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Ok. Potemtakem že. Jaz sem samo napisal, kaj mi je bilo rečeno s strani osebe, ki je vodila celotni protokol. Zato smo se tudi morali peljati do Jurija in potem nazaj po drugi strani do MS. Ker drugače bi se lahko prav lepo obrnil (kot na primer mesec nazaj na otvoritvi v Pincah) in se peljal v nasprotno smer do Vučje vasi, ne pa da sem naredil enkrat več km. Če pa kasneje niso spustili gor vseh ostalih avtoceste željnih pa to ni moj problem.
grims-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Evo ravno danes sem jo tudi sam preizkusl....fajn je....ampak res je na enem odseku asvalt bol bogi...samo to bojo tak na spolmad uredili....
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi jaz imam veselje vozit se po novih cestah za gušt
smile-1.gif

Ker pa sem čisto iz drugih predelov slo, me zanima trasa...se pravi je sedaj neprekinjena AC od MB pa do kam? Do Murske? A mimo MB je že priklopljeno ali se je treba skozi MB drenjat?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Tudi jaz imam veselje vozit se po novih cestah za gušt
smile-1.gif

Ker pa sem čisto iz drugih predelov slo, me zanima trasa...se pravi je sedaj neprekinjena AC od MB pa do kam? Do Murske? A mimo MB je že priklopljeno ali se je treba skozi MB drenjat?

Od LJ do MB kot do zdaj, potem po MB po Tržaški kot do zdaj, ko pa prideš na AC do M. Sobote se pa po njej pelješ do Madžarske meje (pa še naprej).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A tako, kul
cheer.gif

A je kaj postajališč, bencinskih, Marchejev in kaj takega?

Dans bi se bilo fino peljat, ker ni kamionov
tongue-1.gif

Našel MB - Pince

Moram pazit da ne zabegam na Mađarsko, tam je treba njihovo vinjetko met

Nazadnje urejeno: