Vozila je prehitro, ker se je ukvarjala z mulci zadaj!?Citat:
Uporabnik ggg pravi:
evo ti bi spet parlamentiral? kaj pa ce je moja teta slucajno spregledala teh nekaj km prehitro, ker se je ukvarjala z mulci zadaj? a s policaji se da malce dogovarjati? ne, fasala je takoj kazen in isto bi moralo biti za tele mulce.
nazadnje jim bo morala druzina pokojnika se izplacati odskodnino, ker nista odpeljala drag race do konca. in za dusevne bolecine, ki jih morata prestajati, ker sta povozila pokojnika.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Dejstvo je, da se med vožnjo voznik nima kaj ukvarjati s sončki zadaj. Le ti morajo biti pripeti, pri tej starosti (vrtec) tudi v sedežih (namenskih). In pri tem nema cile mile.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Šipoza je gotovo najprej klical odvetnika tako da bo vse padlo v vodo. Take zadeve se rešuje drugače (saj imajo šipci sami zakon "zob za zob")
Ne razumem...predlagaš, da naj bi hondaši povzročitelja torpedirali s kako cr-vjko? No, jaz sem proti krvnemu maščevanju, družina pokojnega lahko zadoščenje išče tako, da terja odškodnino preko civilne pravde, recimo 150 000 evrov...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zakaj pa ne smeš terjati odškodnine od povročitelja?
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
V tem primeru je popolnoma jasno, da sta fanta dirkala, ta, ki pa se je vključeval na cesto, pa ni naredil kakega resnega prekrška, pogledal je sigurno, tako kot 99% ostalih, ki tu spelujejo na cesto. Ni imel sreče, ker sta imela preveliko hitrost. Šel je v pravi smeri, ni sekal ceste in zavijal kontra.
Tudi tisti link, ko je motorist pri 160 km/h nabasal avto - če bi bil jaz sodnik - ne bi bil nesramen, ampak vseeno bi 110% krivde naprtil pokojnemu motoristu, ki je dejansko bil kriv in hvalabogu plačal kazen.
Če bi pa tu ta dva mlada umrla, voznik, ki se je vključeval na cesto, pa preživel, bi blo pa spet najbolj pošteno.
Uglavnem - sem zagovornik rigoroznih kazni in ukrepov - ki so definitivno pravi ukrepi, za ustrezno zmanjšanje težkih nesreč pri nas.
Človek se boji palice, ne boji pa se besed - če malo poenostavim.
Kaj pa, če bi otrok pritekel na cesto in bi se razlimal na vetrobransko steklo enega od avdijev?