Neposlovna in neprijazna pošta

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede gsma. Gre za razgovor preko radijske zveze, če imaš CB, se meniš gratis, ne vem zakaj ti oderuhi pri takšni množici tako obirajo. Si že pozabil, da smo imel sekundni interval itd...
Samo dvigajo cene pa v ozadju zagotovo ni takšnih stroškov z vzdrževanjem.

Glede pošte.
Konkurenca za pisma ni dorasla v Sloveniji, nima kapacitet in se jim ne splača, ne morejo zagotoviti D+1. Za pakete pa gre skozi.

Paketne storitve konkurence pa raje ne bi omenjal iz svojih izkušenj.

Če ti ne more dostaviti pusti neko številko pa se bliskaj in dogovarjaj al pa zapelje na nek lager v Vukojebino.

Pri pošti pa zapelje na tvojo najbližjo in te paket tam čaka. Po celi Sloveniji.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik reality pravi:
še enkrat razvažanje je tudi cenejše........ kar je bistven podatek..

Pravim, pa da so za pakete isto govorili kot danes za pisemske pošiljke.. V EU je to praksa, praviš da je Slovenija izjema?
Čudno po tem dajo kamot razpis vn, se ne bo noben drug prijavil kot pošta....

Snečko celo pravi, da konkurenca (primer navaja mobitel storitve), da je vse skupaj dražje?
Konkurence ni, ker se pošta žvi od JU, ta pa ne da vn razpisa........

stvar je logična...

Zakaj ni razpisa? Zato ker ti noben razen pošte ne more garantirati, da bo naslednji dan pismo pri tebi. V tem je poanta.

Dok je tak sistem fizičnega vročanja, konkurenca brez ljudstva mrkne...

K sreči pa se zadeve počasi premikajo na bolje, elektronsko vročanje, tam pa je konkurenca lahko že v vsaki malo večji kleti
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Zato ker ti noben razen pošte ne more garantirati, da bo naslednji dan pismo pri tebi. V tem je poanta.

no tukaj si pa v zmoti......... pošta to ne garantira.... Kako vem, poštna uslužbenka mi je povedala na okencu, načeloma je v navadi da je naslednji dan dostavljeno, drugače pa ne garantira...

Še enkrat kako jim je uspelo to v tujini...??? Glede kako se spoznaš na JU me pa te izjave čudijo...

Saj če dajo razpis vn, dajo tudi razpisne pogoje, nato pa je cena...... v čem je keč veš samo ti?

Pošta je preglomazna in preveč potratna, saj sami zaposleni čutijo, kako jim vodstvo to govori...., ampak kljub temu imajo miljonske dobičke..

tukej nekej ne gre skupaj........ Razlog je ni konkurence in sami določajo ceno JU....

O elekotronskega vročanja smo še daleč, saj Slovenija sploh ni zagotovila infrastrukturo, ki bi jo morala.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat pokaži mi ko je bil edini operater mobitel, da si 12 eur govoril v isto omrežje zastonj oz 1000 minut?

ukw in cb sta bila od vedno zastonj...... ne vem v čem je štos... al hočeš povedat da je bil prej GSM in NMT zastonj....

zdej te res ne razumem več........

Sej po UKW lahko govoriš tudi zdej, le izpit morš met ali pa po CB-ju?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik reality pravi:
še enkrat razvažanje je tudi cenejše........ kar je bistven podatek..
Delo pošte ni samo razvažanje - to je najlažji del. Bolj zahtevno je zbiranje in predvsem sortiranje. Ti raznašalcu časopisov izročiš vez časopisa in si končal z logistiko - nič nisi rabil pobirati, nič nisi sortiral, niti te ne skrbi distribucija, ker to ureja raznašalec sam. Natisneš in si končal delo. Ampak že pri samem raznašanju očitno ni vse tako enostavno, da se raznašalci tako pogosto menjujejo.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Konkurence ni, ker se pošta žvi od JU, ta pa ne da vn razpisa........
Si prepričan glede tega? Jaz nisem. Povprečen državljan dobi več pošiljk z drugih naslovov kot s strani JU. Da pošta nekaj zasluži tudi s strani JU, pa je jasno. Ampak kar razpošlje JU, je ponavadi tudi priporočeno in z zahtevanim posebnim načinom vročanja. In tu bo konkurenca morala presneto švicati, da se bo PS sploh približala glede izvajanja storitev. Mimogrede - a niso bile celo pripombe in nezadovoljstvo glede načina raznašanja običajnih reklam s strani privatnih ponudnikov in so se potem mnogi za raznos reklam ponovno vrnili k pošti? A misliš, da JU bo pa raznos modrih kuvert zaupala kar enim? Dvomim. Sploh, ker si mnogi delo pošte predstavljajo tako kot menda suzica - par študentov, ki jim izročiš polne vreče pošiljk, ki jih bodo oni, prosto po Prešernu, razmetali pred vhodna vrata, kot je to v ameriških filmih. Probaj in poročaj.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kr se tiče reklam je da je pošta prevzela ubrisala dumping.... ker je poštar tako ali tako hodi.....
kr se tiče samih poštarjev lepo te prosim....... od pjanga poštarja do študenta sem videl.....

Druga stvar v tujini kjer je teritorij večji, slovenija pa je kot en večji mest... jim to ratuje brez problemov......

razpis pa je sestavljen iz razpisnih pogojev in cene...... najprej morš ustrezat pogojem, nato pa je izbran najcenejši ponudnik....

ps pa poštarji še kar vročajo drugim ljudem, čeprav ni naslovitelj tisti ki prevzame in podpiše...

primer sem lahko jest in snečko lahko potrdi
iz MZja so poslali priporočeno osebno z povratnico na naslov in prevzela je tašča..... brez problema........

torej o čem govoriš o zanesljivosti lepo te prosim.....

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Če smo že pri konkurenci ...

Ti konkurenčni ponudniki ne bodo nič vročali in raznašali pošiljk, to mora storiti za njih pošta. Oni bodo samo pri večjih naročnikih pobrali pošiljke, jih razvrstili (ali delno razvrstili, ne vem točno) in jih dostavili v najbližji PLC. Od tukaj naprej pa bodo pošiljke lepo dostavljene kot do sedaj z istimi poštarji in istim mopedom. Sistem je podoben kot je bil pri Telekomu in ostalih ponudnikih, dokler ni bilo drugega omrežja kot Telekom. Tukaj pa sedaj vstopi APEK in predpisuje po kakšni ceni mora pošta nuditi dostop do svojega omrežja drugim ponudnikom in zaradi tega pošta tudi toži APEK, ker jih silijo v ceno ki ne pokriva lastnih stroškov.

lp

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tudi tako .......
Je pa dejstvo, da se bo tud kakšen našel z lastno mrežo oz vsaj delnim pokrivanjem področij, naprimer večjih mest.........

ampak kar hočem povedat, da še zmeraj ne razumejo kaj je monopol in kako lahko je vodit firmo, če imaš zanesljivo pipco... Ter da si pošta lako vse privošči, ker kljub potratnosti še zmeraj kuje dobičke...

plačujejo pa davkoplačevalci...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
To je prav neverjetno, kako ti sovražiš pošto? Ti je kakšen poštar pofu... ženo?
sprasujem se.gif
V glavnem, ne bom ti več odgovarjal, ker trobiš svoje, ne poslušaš argumentov in si na splošno nastrojen proti Pošti! Pa ti odpri firmo in začni raznašat pošiljke. Itak pa pojma nimaš o Pošti, govoriš velike neumnosti, ampak ne bom ti več govoril, kako je v resnici, kar imej svojo predstavo o delu Pošte in poštarjev v svoji slaboumni glavi! Ja, tudi jaz sem si vzel pravico, da te žalim, ker tudi ti mene, čeprav sem le "poštarček"!!! Tebi bi bilo najbrž izpod časti to delati?
Tako, govori sedaj, kako je Pošta monopolist, kako služi na račun države itd. in širi svojo resnico o zadevi, o kateri, žal, nimaš pojma!
Lešinaru jedan..... Ne bom te dal na ignore samo zato, da bom videl, kaj vse si boš še izmislil! Naj ti verjame, kdor hoče, ampak prepričan sem, da imajo tukaj nekateri, za razliko od tebe, tudi glavo za misliti in ne za to, da na njega daš kapo....
pozdrav.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
poštarček

da teb slučajno kdo ne jebe babe, ko se z kolesom furaš po bajtah in te jebejo lokalni ščeneti....... Kr se tiče poštarčkov, malo nepismenih, nekej pjanih, nekej zjamranih....

res se vam godi krivica......
težka ko presica.........

enkrat vam je vroče, drugič vas zebe, trejič vam iz smrčka kaplja...

očitno rabte bonificiran staž
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik reality pravi:
... iz MZja so poslali priporočeno osebno z povratnico na naslov in prevzela je tašča..... brez problema........

Preden neupravično pljuvate in omenjate "zanesljivost" si preberite Zakon o poštnih stroitvah - tukaj izvleček:

Citat:
VII. DOSTAVLJANJE POŠTNIH POŠILJK

41. člen

(dostavljanje in vročanje poštnih pošiljk)

(1) Poštne pošiljke se dostavljajo v hišni predalčnik ali poštni predal v poslovnih prostorih izvajalca poštnih storitev ali tako, kot se dogovorita uporabnik in izvajalec poštnih storitev, če to ni mogoče, pa neposredno v poslovnih prostorih izvajalca poštnih storitev. Če je potrebna vročitev, se poštne pošiljke vročajo osebno naslovniku ali osebi, pooblaščeni za prevzem poštnih pošiljk ali odraslemu članu gospodinjstva ali osebi, ki je zaposlena v gospodinjstvu naslovnika ali v njegovem poslovnem prostoru.

(2) Priporočene in vrednostne poštne pošiljke se vročajo naslovniku osebno na naslovu. Če to ni mogoče, se priporočena in vrednostna pošiljka vroči enemu od odraslih članov gospodinjstva ali osebi, pooblaščeni za prevzem poštnih pošiljk.

(3) Če poštnih pošiljk iz prejšnjega odstavka zaradi odsotnosti ni mogoče vročiti osebam iz prejšnjega odstavka, pusti dostavljavec v hišnem predalčniku obvestilo, v katerem navede kraj prevzema in rok, v katerem se lahko prevzame poštna pošiljka.

In tega si pošta izmislilia (no - mogoče je malo "pomagala") amapk naše brihte v Ljubljani, da bi vsaj deloma onemogočili izmikanje vročitvam. Ali je to prav in pošteno ne bom - naj si vsak ustvari svoje mnenje.

Če se pa kdo boji kakšne kuverte, je treba pač doma babici, deku, tašči, tastu, mai in fotru zabičati, da sprejem plave kuverte ni ravno neka usluga - predvsem, če se ne glasi na nijih same.
grims-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik reality pravi:
kr se tiče reklam je da je pošta prevzela ubrisala dumping.... ker je poštar tako ali tako hodi.....
Tisti, ki so bili nezadovoljni z opravljeno storitvijo, so šli nazaj k pošti tudi v primeru, če je bila slednja dražja! So že drugi pisali, kako se je odvrgel cel vez reklam v blok in raznos kao opravljen. Če je tak raznašalec ob tem bil še dražji - dobro zanj. Ampak ni dolgo trajalo.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
kr se tiče samih poštarjev lepo te prosim....... od pjanga poštarja do študenta sem videl.....
Pa še vedno boš pod črto moral priznati, da so v povprečju tudi takšni boljši kot mnogi iz drugih dostavnih služb. Žal.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Druga stvar v tujini kjer je teritorij večji, slovenija pa je kot en večji mest... jim to ratuje brez problemov......
Povej kaj več o tej tujini - ne poznam scene. Kakšni so logistični centri, kako teče sistem, v čem so boljši od naše obstoječe pošte?

Citat:
Uporabnik reality pravi:
razpis pa je sestavljen iz razpisnih pogojev in cene...... najprej morš ustrezat pogojem, nato pa je izbran najcenejši ponudnik....
O tem sem ti govoril - izpolnjevanju pogojev. Boš rekel, da jih bo vsak, ki bi se šel ta biznis, z lahkoto izpolnil - glede na to, da praviš, da pošta itak dela slabo?

Citat:
Uporabnik reality pravi:
ps pa poštarji še kar vročajo drugim ljudem, čeprav ni naslovitelj tisti ki prevzame in podpiše...
Če ti povem po pravici, bi si včasih želel, da bi tako počeli tudi naši poštarji, ampak me vedno pričaka listek. Da pa so tudi taki, ki hvatajo krivine, je pa jasno.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Imam občutek, da si imel s pošto kako slabo izkušnjo, zdaj pa skozi to vse posplošuješ, češ da je vse slabo, nezanesljivo, ... Ti povem kontra primer - sem imel priložnost govoriti z večimi, ki pakete (ki so menda pri pošti najdražji) pošiljajo preko pošte, ne preko drugih paketarjev. Seveda me je zanimalo, zakaj izberejo dražjo varianto. Odgovor? Morda je pošta res dražja, je pa dostopnejša in zanesljivejša. Pa to nisem govoril s takimi, ki bi poslali 1 paket tedensko, prej par palet dnevno.
Tako da ja, tudi o zanesljivosti govorim.

Se pa, da ne bo pomote, se strinjam, da bi tudi pošta lahko racionalizirala svoje načine dela in poslovanje. Vseeno pa trdim, da kdorkoli se bo šel konkurenco, bo imel večje probleme, kot se zdi na prvi pogled. Pa ne zaradi metanj polen pod noge, kot je to recimo delal Telekom konkurentom.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik reality pravi:
poštarček

da teb slučajno kdo ne jebe babe, ko se z kolesom furaš po bajtah in te jebejo lokalni ščeneti....... Kr se tiče poštarčkov, malo nepismenih, nekej pjanih, nekej zjamranih....

res se vam godi krivica......
težka ko presica.........

enkrat vam je vroče, drugič vas zebe, trejič vam iz smrčka kaplja...

očitno rabte bonificiran staž
hysterical-1.gif
Frustration_Relief.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Ker leti name se pač moram oglasiti. Pisal sem o reklamah in ne o pošti. Oz. tudi o pošti, vendar je bil to edinstven primer kjer so podobno naredili tudi zaposleni poštarji, ampak so pač "kao po regelcih" šli do upravnika in se zmenili. Sicer pa govoriš kot, da si svetnik in da ne narediš nič mimo predpisov. Evo to ti pa jaz NE verjamem. Ker nisem nikoli delal s študenti, ampak sem bil to samo jaz med ostalimi "pravimi" poštarji. Imeli smo primer o katerem se je še dolgo govorilo, ko je poštar s 20 letnim stažom paket z redko gramofonsko plošč na silo prepognil čez pol in dal v kaselc. Naprimer, kajne...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Žal ne najdem, na kaj sem ti repliciral...
Nikjer ne govorim, da sem svetnik in da se strogo držim predpisov!
ne-ne-1.gif

Glede tistega poštarja pa je takole, če je bila pošiljka označena z Lomljivo, je naredil napako, če pa je bila čisto navadna pošiljka, pa j.ebi ga, kaj pa je on vedel, kaj je notri....
smile-1.gif
Ljudje šparajo pri pošiljanju dragocene pošiljke, potem pa se to zgodi. Isto je s pošiljanjem denarja, ki ga nekateri pošiljajo kar v navadnem pismu, potem pa se čudijo, da je pismo izginilo. Tudi na pošti, kot povsod, niso vsi pošteni! Žal!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat........

kako je narejen razpis.....

napisani so razpisni pogoji, katerim morš ustrezat in to tudi dokazat (z lažjo ali blefom ne morš nič), nato je merilo denar..
ponavadi se zahteva tudi bančna garancija (za JU je značilno 10 proc v vrednosti posla, lahko tudi več, ampak to je le izjema)...

Da ne boš nabijal nekej v tri dni........

Če bi po tvoje blefirali kot pišeš ti.... bi verjetno bančne garancije vnovčevali kot prfuknjeni... a glej ga zlomka, še nism slišal za eno vnovčeno garancijo....

Mogoče je kakšna bila, ampak nism slišal zanjo......

To vračanju k pošti in podobnem nakladnju, pa gre res čez vse meje... če bi blo vse tko superiorno, bi žnj kuriskih služb že zdavnej propadl...... govorim za paketni razvoz...

kr se tiče pa tujine ma pa pošta tak tracking šit...... da dejansko do vročitve sploh ne veš kje paket je...... in so tukej še svetloben let za uveljavljenim velikanom kot so feedex, DHL itd....

Ampak očitno nabijanja in propaganda nekaterih poštarjev je tukej neverjetna....

Sploh pa unga poštarčka k se sam seb smili, da ni v šolo hodo in je zdej ceu svet kriv, da ga jebe vsak k ma pet minut cajta na vratih..... To da lahko raznaša, vsak k ma 5 minut cajta ali celo več vsak študent ni skrivnost.....

ko se sklicujete na profesionalnost... Edino pr penzije za raznašat pa ni vsak kljukec tam dober...

to je pa tud vsa zgodba...

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
Priznam, da nisem vsega prebrala ... sem se zgubila nekje pri okoliših x 5000 ... niti nima veze, grem kar na temo:

Pri nas na firmi dobivamo kar precej priporočenih pošiljk. Ker smo trenutno na drugi lokaciji imamo poleg nove še preusmeritev s stare (traja pa nekaj dni, da jo dobimo). Zgodilo se je pa tole:

Gremo dvignit priporočeno pošto (3 listki oz. obvestila). Med dvigovanjem vprašamo še za neke informacije (samo informativno) in gremo. Kasneje, ko že odpremo nekaj ne štima - eno izmed teh treh obvestil je imelo napisano mesto pošiljanja (tujina) in poglej ga zlomka to ni bilo to, kar smo dobili v roke (nič iz tujine)
13.gif

Grem nazaj, stojim v vrsti xy minut, končno samo še ena pred mano na šalterju, baba se že dere: "Dajte obvestilo! Lepo povem, da ga nimam, da bi rada nekaj drugega uredila, ona vzame listke od ljudi za mano in jim tala pošiljke. Si mislim
13.gif
... pa pustimo to ...

Ko končno pridem na vrsto ji povem, da sem bila pred slabo uro tu in da se me lažje spomni omenim, da smo nekaj poizvedovali. Una takoj u luft, da ja, da se me spomne in da zakaj nismo mi to že prej "zrihtal" in ne vem kaj še vse.Ji začnem dopovedovati, da sploh ne gre za to, da nima veze s tem, da sem prišla povedat, da mi je DALA NAPAČNO POŠILJKO in da želim samo to rešiti in nič drugega.

Baba pade vn, da kao kaj govorim, kako jest vem da ni taprava, da pa ona že bolje ve kakor jaz in podobno. Ji povem naš sistem in da po naši evidenci to kar mi je dala ni ta prava zadeva, da naj poišče ta listek in pogleda pošiljko, ki ji je ostala pa bo videla, da nekaj res ne štima. Ampak neeeeeeeeeeeeeeeeee! Ona men spet o tem, da zakaj mi nismo tisto, po čemer smo spraševali, že prej uredili. Konstantno je vpila o tem. Nikakor se ji ni dalo dopovedati, da to resnično ne igra nobene vloge. Vmes je pribila še nekaj tako sočnih, da je že kar za v medije, kako se je obnašala, izražala, veliko preveč predvidevala in celo obtoževala.

No potem je pa tudi meni šlo čez mejo in sem spremenila ton. Ji povem, da takole se pa ne bo obnašala in da če ne želi rešiti zadeve ok samo da ko pridem z listkom za to zadevo, ki mi jo je že dala, da kaj bo pa potem naredila? Ker takrat bom pa jaz zahtevala točno to pošiljko! Šele ob tej izjavi je šla vsa nejevolna poiskat listek in celo ugotovila, da ima listek za zadevo, ki je še vedno pri njih.

Na tej točki je šele bil cel haloooo (vsaj za njo). Ker ji je bila napaka dokazana, namesto, da bi se opravičla in zahvalila, se je začela še bolj dreti, da kako bomo pa zdaj to rešili, pa kaj sploh težim itd. No pa pravi ta druga baba, da oni itak ne pogledajo teh številk, da samo naslov in to je to. Sem ji rekla, da to pa žal tako ne gre, da mi morajo dati tisto za katero je listek in konec, pa ta prva še bolj v luft, da koliko osebkom ona da tudi brez listka in da kaj jo zdej kle j*bem v glavo in da itak sem jest zaj*bala ker sem zdaj to pošiljko že odprla. Mislim
bonk.gif

Seveda smo odprli, saj so nam jo dali, saj morajo oni preveriti kaj morajo in kaj ne smejo dati! Meni je bila prioriteta dobiti tapravo pošiljko. Bi jih oz. jo še opozorila na napako, da naj bo previdna, samo s takšnim odnosom pa samo še
uf-1.gif

Pa me ne zanimajo zdaj izgovori in opravičevanja njunih izjav in obnašanja. Bolj me zanima oz. bi prosila vse vseznalce poštnih uradov in vseh poštnih procesov, pravil itd. da povedo kam oz. na koga nasloviti pritožbo, ne o njunem obnašanju temveč delu z izročanjem priporočenih pošiljk, da bo obravnavana kot mora biti
sprasujem se.gif
Torej ne mi z nekimi pritožbenimi službani in podobno. Vemo kako gre to. Kar konkretno osebke, ki bodo potem tudi kaj storili glede tega.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik reality pravi:
kako je narejen razpis.....

napisani so razpisni pogoji, katerim morš ustrezat in to tudi dokazat (z lažjo ali blefom ne morš nič), nato je merilo denar..
ponavadi se zahteva tudi bančna garancija (za JU je značilno 10 proc v vrednosti posla, lahko tudi več, ampak to je le izjema)...
Kako so delani konkretni razpisi, ne vem - o tem niti ne modrujem. Trdim pa, da bo zlasti JU postavila njej ustrezne pogoje, katerim se bo distributer moral prilagoditi in ne obratno.
Nisi mi pa odgovoril, od kje tebi prepričanje, da pošta živi od JU? Na podlagi česa si to dognal? Torej če pošta izgubi JU, bo propadla? Daj no...

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Če bi po tvoje blefirali kot pišeš ti.... bi verjetno bančne garancije vnovčevali kot prfuknjeni... a glej ga zlomka, še nism slišal za eno vnovčeno garancijo....
O kakšnem blefiranju pišeš? Na kaj se to nanaša? Blefirali so mnogi raznašalci reklam; ne vem, o čem pišeš? Prej bi rekel, da si o bleferjih pisal ti, ko si razlagal, kako težavne in kritične razmere za delo imajo privat distributerji - ponavadi se v takih razmerah blefira...

Citat:
Uporabnik reality pravi:
To vračanju k pošti in podobnem nakladnju, pa gre res čez vse meje... če bi blo vse tko superiorno, bi žnj kuriskih služb že zdavnej propadl...... govorim za paketni razvoz...
Če gre kaj preko meje, je to za začetek tvoj pokroviteljski ton. Nadalje - če so privat firme tako sposobne, uspešne in briljantne, zakaj potem na drugem mestu pišeš o kritičnih delovnih pogojih pri njih - pričakoval bi povsem drugačno situacijo? Kdo, kot naslednje, govori o bilokakšni superiornosti pošte? Lepo sem napisal, da se da ogromno urediti, da pa je vseeno daleč od slike, kot bi jo rad ti prikazal. Predvsem pa - postalo je povsem jasno, da pišeš povsem na pamet in očitno računaš na to, da bo kdo kupil tvoj vandalističen blef. Vračanje firm nazaj k pošti je bullshit? A res?? Sprehodi se malo po Leskoškovi, Letališki, Šmartinski, Bratislavski, BTCju in preveri, kdo vse se je tam vrnil nazaj k pošti in zakaj. Preveri tudi, kolikšen je samo tam dnevni promet in koliko bi prihranili, če bi pošiljali preko koga drugega, ne pošte. V tistem koncu sem po sili razmer pač imel priložnost to spremljati, vseeno pa dvomim, da je to osamljen primer. Istočasno povprašaj še recimo v Big Bangu, Mobitelu, Baby centru in še kakem večjem grosistu, kdo mu razvaža robo in predvsem zakaj. Ko boš to opravil, se lahko pogovarjava naprej - dotlej mi je jasno, do kje dejansko seže tvoj vpogled v konkretno situacijo. Ajde, da slišim imena približno znanih firm, ki zaupajo privat paketarjem? Na dan z imeni!

Tudi tu nisi odgovoril - slaba izkušnja s pošto v preteklosti, zdaj pa vsesplošno udrihanje preko njih?

Citat:
Uporabnik reality pravi:
kr se tiče pa tujine ma pa pošta tak tracking šit...... da dejansko do vročitve sploh ne veš kje paket je...... in so tukej še svetloben let za uveljavljenim velikanom kot so feedex, DHL itd....
Naj ugibam: to, kako je v tujini vse super duper, si omenil v vsakem dosedanjem postu vsaj 2x, zdaj pa je vse, kar navedeš kot argument temu, da je tujina svetlobna leta spredaj, to, da imajo zunaj boljši tracking? Zanimivo, pričakoval sem krepko več primerjav in drastičnih razlik.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Ampak očitno nabijanja in propaganda nekaterih poštarjev je tukej neverjetna....
Pravzaprav gre v tej temi predvsem za boj tebe proti vsem ostalim. Ker se mi trenutno celo da in ker mi je prav smešno, kako na slepo pišeš, se še ukvarjam s tabo - drugi so se vdali.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Sploh pa unga poštarčka k se sam seb smili, da ni v šolo hodo in je zdej ceu svet kriv, da ga jebe vsak k ma pet minut cajta na vratih..... To da lahko raznaša, vsak k ma 5 minut cajta ali celo več vsak študent ni skrivnost.....
Kaj že delaš ti, če ni skrivnost? Srčno upam, da nič takega, kar bi zmogel kakšen študent ali da imaš manj kot 6 let faksa. V nasprotnem primeru si namreč prav isti revček kot ta, ki mu želiš držati ogledalo. Ne, pardon - krepko na slabšem si.

Citat:
Uporabnik reality pravi:
ko se sklicujete na profesionalnost... Edino pr penzije za raznašat pa ni vsak kljukec tam dober...
Zakaj pa to ne? A ni najlažje in najlepše delo na svetu štetje denarja? Pa še ostane jim vedno menda...

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat, da ne boš palamudil u prazno...

noapisal sem ti kako se dela javni razpis in kako je sestavljen. In kaj je zavarovanje posla z bančno garancijo, ki ga JU prakticira (predvsem v poslih večjih vrednosti)....

Kako plačujejo zasebna podjetja praktično ni pomembno, v tujini tudi zasebna podjetja distribuirajo skozi pošot, kot je že napisal nekdo pred nam in imajo tudi lastne mreže. (s tem se ukvarja pri nas že APEK)

Konkurenca vedno prinese nižjo ceno.

Iz tvojih ust pa je slišat, da je pošta edina, ki je sposobna raznašat. Imeli smo več monopolistov, ki so menili tako (Telekom, Mobitel.....) Vsi so imeli mrežo, za katero so pravili, da jo noben ne more met...

Še več Telekom je delal iste preglavice za koriščenje lastne mreže kot dela sedaj pošta........ In od kar nimajo več monopola Telekom, se je kar naenkrat znašel v miljonski izgubi, pa čeprav ni zaenkrat proračunski porabnik, kjub temu pa je zopet ravno zaradi izgub vezal nase Mobitel...

Kr se tiče mojega dela, pa pr nas študentov ni....., lih na storage procesor disc enclouserje ne pošiljaš študente, ker ti lahko škodo naredi, da podjetje lahko samo dol zapreš.......

če smo že na kratko. Pri nas je konkurenca in so javni razpisi... bi pa nekateri radi živeli v starih cajtih, ko se je na razpis prijavil samo eden in imel poljubno tarifo......

In kot zadnje, da ostanemo pri pošti, če je pošta tko briljantna kot praviš, se nima razpisa kej bat.....

IN POTEM SI SE ZBUDIL IZ MOKRIH SANJ....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Najboljše bo, da greš na pošto, kjer se ti je to zgodilo in prosiš za knjigo pritožb! Vse pritožbe, ki so vpisane, se jemljejo zelo resno, potrebno je obvestiti PE, delavec pa mora napisati Izjavo o dogodku.
Lahko pa napišeš pritožbo in jo pošlješ po pošti na upravo ali pa kar po telefonu, kar ti je laže!
zmaga.gif

Če si prebrala temo od začetka, bi videla, da, vsaj jaz, nikoli nisem iskal izgovor. Res pa je, da sem napisal, da se tovrstne neprijetnosti bolj pogosto dogajajo starejšim delavkam, ampak to ne more biti opravičilo!!! Torej, če se je to res zgodilo, kar si napisala, ni opravičila, pritoži se in opozori na neprijazno delavko!