Neposlovna in neprijazna pošta

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.449
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Mislim, vsak dan to delam že več kot 10 let, pa me prepričujete o stvareh o katerih pojma nimate!!!
bonk.gif
Pet dni od sedmih.
cheer.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj torej, po tvoje, lahko dobim poleg Zurnala se posto s kitajske?
Pa saj si sam napisal takole: "Pri nas postar prinese tudi kaksno priporoceno posiljko - poleg faking Zurnala, seveda... Na siht pa poslovni paketi hodijo brez problema s sobotno dostavo.. "
Če bi bral vse poste, bi videl, da sem vsaj že 3x razložil...
rolleyes-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Vsi živimo v kraju, kjer se pošta v sobotah ne raznaša! Sploh se ne raznaša nikjer, razen priporočenih pisem in to že zelo dolgo časa.

Za pisma sem že povedal kako je pri nas, kaj boš pa rekel na to, da večkrat dobim paket na soboto, naslovljen na fizično osebo (ker zgoraj trdiš, da se raznašajo le priporočena pisma)?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
In, ne vem, a je tako težko prebrat vse, kar napišem... Še enkrat:
1. Ob sobotah se v ožjem okolišu pošt dostavlja naslovljene in nenaslovljene tiskovine, pakete in priporočene pošiljke.
2.Ob sobotah se v širšem okolišu pošt ne dostavlja nič, 0, zero, nula!!! Jasno? In tudi na pošti praviloma pošiljk ne morete dobiti, ker so nerazdeljene v vrečah in je to praviloma fizično nemogoče!!! Jasno?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ocitno ti ne beres vseh postov.
Ti si pa malo na hece, glede na to, da si prej sam napisal, da raje vidiš, da ti nekdo nekaj x-krat ponovi in piše znova in znova, kot da bi ti pobrskal med napisanim...

Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Sem te ze 1x prosim, da razlozis "okolise"..
Tako, po kmečki logiki - kaj bi lahko bila ožja okolica in kaj širša okolica?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če bi pogledala v rajonski kupček, bi za iskanje mojega pisma porabila manj časa, kot pa sta ga dve uslužbenki za razlago, zakaj se to ne da narediti.
Nisi še odgovoril - a imaš kak najmanjši dokaz, da je tvoje pismo sploh že bilo poslano? Pa ne zdaj rečt, da ti je pošiljatelj rekel, da bo najbrž odposlal konec tedna...

Glej, jaz lahko samo na podlagi izkušenj iz preteklosti domnevam, da je pismo včeraj že bilo na pošti. Vedeti ne morem, vedel bi lahko samo, če bi kakšen poštni uslužbenac pogledal... Catch22

In pritožba leti predvsem na neprijaznost in osornost, če pošta še ni razporejena, se to lahko tudi prijazno razloži. Če pa je bilo že razporejeno, potem pa res ne bi bilo težko pogledati...

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
naj bi bilo tako da je kraj pošte ožji okoliš, kraj izven kraja pošte pa širši... samo nevem pa kako je to v večjih mestih, verjetno podobno..

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Razumem, da bi tebi prišlo prav, če bi to pismo imel v rokah. Ti pa tudi iz lastnih izkušenj govorim, da je že marsikdo delal silo za pošiljko, ki pošte sploh še videla ni. In to na precej nekulturen način.
Če je bila uslužbenka osorna, je bilo to nepotrebno, se strinjam. Kar bi v takem primeru morala storiti, je, da bi mirno pojasnila, da se na tvojem rajonu pošta ne raznaša in da ti ne more pomagati. Konec debate in preventiva pred naraščajočo hudo krvjo s tvoje strani. Ni mi jasno, kaj sta imela toliko časa za razpravljati o tem.
Nihče še ni omenil (pa se mi zdi ključno pri vsej zadevi), da bi bilo morebitno brskanje med nerazporejeno pošto zgolj in samo dobra volja poštne uslužbenke! To brskanje med navadnimi pošiljkami lahko traja tudi krepko več kot uro in to ob tem, da se sploh ne ve, če je pošiljka, ki jo ti rabiš, sploh tam! Pošteno povedano, kaj takega bo šla ženska delati zgolj in samo v primeru, da eno uro res nima kaj drugega početi in bo, zgolj tebi na ljubo, šla premetavati pošto. Glede na to, da je to morda že kdaj celo šla delati, pa sploh ni našla tistega, kar je bilo sveto zatrjevano, da tam mora biti, ali pa še lepše - da ji je tisti, ki je pismo rabil, že namesto pozdrava zrecitiral, da je to itak njena dolžnost, da mu to gre iskati, mi je njen izpad povsem logičen.

Pa dajva še hipotetizirati: recimo, da Pošta uvede dodatno storitev "brskanje ter izročanje nerazporejene pošte med vikendi", koliko bi bil pripravljen plačati zanjo? Ob tem, da še enkrat ponovim, da ni nujno, da bi tvoje pismo sploh bilo tam, ti bi pa storitev dobrovoljnega premetavanja pošte vseeno plačal?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Se popolnoma strinjam, da brskanje med nerazporejeno pošto ne pride v poštev.

A predvideval sem, da se pošta razporedi tudi ob sobotah, torej sproti, le raznosi se ne - v tem primeru bi bilo potrebno pa samo nekoliko dobre volje, četudi tega opravila ni v "opisu del in nalog".

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Razporedi se kvečjemu po rajonih (torej okvirna razporeditev), dokončne razporeditve po ulicah oz. obhodnem redu poštarja pa seveda ni. Saj če pomisliš - če za določen rajon ni poštarja na delovnem mestu, kdo bo pa razporedil pošiljke?
Zato pa je lažje pri paketih, kot je že nekdo napisal, da pri tistih se pa potrudijo, da jih izdajo. Seveda, saj jih je bistveno lažje najti in še manj jih je. Pa še takrat za izkazano dobro voljo dobijo kak neokusen komentar v zahvalo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ocitno ti ne beres vseh postov. Sem te ze 1x prosim, da razlozis "okolise"..
Prebral sem ta post, ampak se mi ni zdelo vredno tega tebi razlagati, ker boš itak imel še celo vrsto neumnih vprašanj ali pa boš odgovor spregledal in še 2x vprašal...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Res ste vsi tako pametni... Brez veze, se vam ne da dopovedati! Mislim, vsak dan to delam že več kot 10 let, pa me prepričujete o stvareh o katerih pojma nimate!!!
bonk.gif

A nisi imel se pred kratkim ene ostarije?

Sicer pa to, da postar ne nosi ob osobotah ne traja ze 10 let... Bi rekel, da je nekj let tega.... Ko so nehali raznasati ob sobotah... Prej smo dobivali posto tudi ob sobotah... Sem ze prej oemnil brezplacnik Dobro Jutro.... Ta je propadel kdaj? Predlani ali lani se mi zdi...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In, ne vem, a je tako težko prebrat vse, kar napišem... Še enkrat:
1. Ob sobotah se v ožjem okolišu pošt dostavlja naslovljene in nenaslovljene tiskovine, pakete in priporočene pošiljke.
2.Ob sobotah se v širšem okolišu pošt ne dostavlja nič, 0, zero, nula!!! Jasno? In tudi na pošti praviloma pošiljk ne morete dobiti, ker so nerazdeljene v vrečah in je to praviloma fizično nemogoče!!! Jasno?
Ker veš, kje sem doma, mi prosim povej, ali spadam v ožji okoliš pošte. Glede na to, da sem na skrajnem robu rajona, bi rekel, da ne. Vseeno pa ob sobotah dobimo časopis.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne bi vedel za vsako pošto posebej, ampak zate sem 99%, da spadaš v širši okoliš pošte! Časopis dobivaš, ker si ga imel naročenega že pred reorganizacijo. Če bi ga naročil sedaj, ga v soboto ne bi dobival...
shocked-1.gif