Neplačana italjanska cestnina

koliko

Guru
21. avg 2007
4.365
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Torej zadnjič, ko sem se vozil iz Modene do Villesseja sem prišel na plačilno postajo, in ker nisem imel nič denarja več zraven, sem hotel plačat z maestro kartico, ki mi je 3 x ni potegnilo, potem sem probal še s puncino parkrat, in pozvonil za pomoč, itak nisem razumel nič od tiste polomljene angleščine skozi še bolj polomljen zvočnik, na koncu pa mi je sprintalo 20cm dolg račun, da naj plačam čez internet ali na pošti.

Prvi catch je, da sprejmejo čez internet samo Viso ali MasterCard, ki ju nimam (imam pa recimo Paypal).

Drugo pa je, da sem se peljal po AC že od firenc do Modene, kjer sem imel podobne težave, tam sem pa najprej probal s puncino 3x, potem pa 2x z mojo, in ko sem hotel še ekrat dat mojo kartico not, je vrglo ven nekaj zelo podobnega listku, ki ga dobiš na vstopni postaji, ki pa se je že znašel v smeteh, in odprla se je rampa.

Zdaj takrat sem mislil, da je pač potem potegnilo in se nisem sekiral, zdaj pa sem pisal na tisti email, ki je na računu, če imajo v evidenci, da sem še tistih 7€ iz modene dolžan, pa nič ne odgovorijo...

Italiansko pa itak znam samo Bonđorno pa arividerči
grin1.gif

No kje je sploh problem v teh tvojih mislil ,vrgel stran, ni potegnilo kartice, nevem če je knjiženo, .....
Kak naj pol mi polpismeni in nepismeni obvladamo tvoj inteligentni problem. Pa res lepo da si vsaj ti pismen .....

Pa še če ti zmanjka gotovine so ob avtocesti sigurno bencinske črpalke in na njih bankomati. Kljub svoji VELEINTELIGENCI si nisi sposoben v tujini preskrbeti PRIVARČEVATI par 10 EUR za cestnino(in se potem delati neumnega češ nisem vedel). Seveda se je potem dosti lepše postavljati na forumu češ jaz pa sem bil v Italiji celo do FIRENC......
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
steve u bistvu so;:) res da ni tako kot je bilo včasih stojijo pa takoj na svoji strani. vsaj v novi gorici jih večkrat vidim

šmajser ti bo pa nameril že na cestninski... imajo oni kar urejeno to... bod brez skrbi... in me zanima kako se boš počutil... so me enkrat vstavili pa kontrola to ni tko kt pr nas... en ti meri s naperjenim šmajserjem boh ne dej da kej preveč migaš...
Mah, to se ti samo sanja, saj če na alterju piše, da jih ni, potem jih ni. Kapiš?
evil.gif

Seveda take ponavadi pišejo tisti, ki so enkrat letno (če so) dol, Pa Italijani tudi nimajo šmajserjev, tam te pričakajo z rožicami in travco.
cool-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Torej zadnjič, ko sem se vozil iz Modene do Villesseja sem prišel na plačilno postajo, in ker nisem imel nič denarja več zraven, sem hotel plačat z maestro kartico, ki mi je 3 x ni potegnilo, potem sem probal še s puncino parkrat, in pozvonil za pomoč, itak nisem razumel nič od tiste polomljene angleščine skozi še bolj polomljen zvočnik, na koncu pa mi je sprintalo 20cm dolg račun, da naj plačam čez internet ali na pošti.

Prvi catch je, da sprejmejo čez internet samo Viso ali MasterCard, ki ju nimam (imam pa recimo Paypal).

Drugo pa je, da sem se peljal po AC že od firenc do Modene, kjer sem imel podobne težave, tam sem pa najprej probal s puncino 3x, potem pa 2x z mojo, in ko sem hotel še ekrat dat mojo kartico not, je vrglo ven nekaj zelo podobnega listku, ki ga dobiš na vstopni postaji, ki pa se je že znašel v smeteh, in odprla se je rampa.

Zdaj takrat sem mislil, da je pač potem potegnilo in se nisem sekiral, zdaj pa sem pisal na tisti email, ki je na računu, če imajo v evidenci, da sem še tistih 7€ iz modene dolžan, pa nič ne odgovorijo...

grin1.gif

No kje je sploh problem v teh tvojih mislil ,vrgel stran, ni potegnilo kartice, nevem če je knjiženo, .....
Kak naj pol mi polpismeni in nepismeni obvladamo tvoj inteligentni problem. Pa res lepo da si vsaj ti pismen .....

Pa še če ti zmanjka gotovine so ob avtocesti sigurno bencinske črpalke in na njih bankomati. Kljub svoji VELEINTELIGENCI si nisi sposoben v tujini preskrbeti PRIVARČEVATI par 10 EUR za cestnino(in se potem delati neumnega češ nisem vedel). Seveda se je potem dosti lepše postavljati na forumu češ jaz pa sem bil v Italiji celo do FIRENC......
bonk.gif

zakaj bi rabil gotovino, če sem z maestro kartico plačeval že v taki vukojebini, ki je ti niti na zemljevidu ne najdeš?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.365
2.404
113
SV SLO
Citat:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:

grin1.gif

bonk.gif

zakaj bi rabil gotovino, če sem z maestro kartico plačeval že v taki vukojebini, ki je ti niti na zemljevidu ne najdeš?

Zato ker je gotovina gotovina in bi gotovino brez problemov plačal cestnino v Italiji. Če bi imel gotovino nas zdaj nebi gnjavil s temi trapasimi vprašanji. Jaz bi bil še vedno prepričan da sem pismen in da vem brati ..... Tako pa si mi razložil da sem nepismen in nevem brat ....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
In zkaj imamo potem kartice?
confused-1.gif
Kje pa piše, da moraš na vsakem koraku imeti gotovino, če lahko skoraj povsod plačuješ s kartico?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Hm, js sem glih letos z motorjem ugotovil, da je najboljše iti na tisto blagajno, kjer je avtomat. Pa se lepo prilepiš za nekoga in gasa. Kamere itak snemajo tablico od spredaj
wink-1.gif

Pravzaprav sem bil v to prisiljen, ker so bile za plačilo take kolone, da bi se ob tej vročini verjetno skuhal.

Skratka, it na tiste blagajne, ki imajo avtomat ali pa kak avtomatski nači plačevanja cestnine...če pa po možnosti še rampe ni, pa toliko boljše
wink-1.gif

Takemu motoristu, s takim ciganskim obnašanjem kot ga imaš ti, bi jaz nastavil spike. Pa naj se pobijejo čefurčki...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.365
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
confused-1.gif
Kje pa piše, da moraš na vsakem koraku imeti gotovino, če lahko skoraj povsod plačuješ s kartico?
Pa ne rabiš povsod gotovine tudi sam sem pristaš plačevanja s karticami ampak zgleda da na Italijanskih avtocestah rabiš gotovino in ne kartice zato je na potovanju vedno dobro imeti nekaj gotovine pri sebi, če ne drugo se lahko rešiš takih brezveznih situacij kot v tej temi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Zato, ker so večja mesta in centri včasih večje vukojebine, kot zadnje selo v Albaniji.

Primer: online nakup kart za Kolosej. Ko izbereš sedež pa vse ti čist na koncu pove, da je plačilo možno le z neko "finta" kartico. Za MasterCard, Maestro, TRR, še niso slišali. Lahko bi tudi Moneta bila, ki jo zdaj ima že vsakdo in njegov pes. Oziroma "vic" kartico imajo. Joke. Joker (to od tiste revije ???)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
confused-1.gif

Jaz pa ne vem zakaj bi imel kartico, ker lahko čisto povsod plačam z gotovino. :D

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tista Joker kartica je tut smeh. Prvo jo moreš nafilat na blagajni. (če tak al tak mores do blagajne, zakaj bi filal kartico,
če pa kr enostavno že tam kupiš karte) no tam si jo naponiš za 30e recimo, no niti nevem zakaj bi za kino zapravljal
30e, če je v torek karta 2,5e al nekaj takega.

In pol za nakup kart itak moreš v koloseja in jo tam na joker-matu kupit.

S to joker kartico so si naredli dobro samo oni, mi kupci jih samo vnaprej kreditiramo...

Bedarija.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.823
2.066
113
Probajte pri lokalnem šipcu plačati kepico s kartico in mu dopovejte, da je beden in zaostal, ker je ne sprejme :D

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Probajte pri lokalnem šipcu plačati kepico s kartico in mu dopovejte, da je beden in zaostal, ker je ne sprejme :D

1. kot prvo je velika razlika med lokalnim šiptarjem in autostrado (no ne tako velika, kot bi si človek mislil, pa vseeno je)

2. kot drugo, naš šiptar jemlje BA kartico...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo to je se res dogaja. Zadnji šipac prejme kartico, nekdo/nekaj, kjer bi si mislil, da je 200 let pred Albanci, pa ne.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
No jaz sem bil pa zadnjič v Villachu in grem proti domu nakar 50m pred tunelom karavanke ugotovim da sem brez gotovine. Sem jim ponudil maestro pa ni šlo skozi, nato brskam po žepih in sem nabral 5€ seveda je bila cestnina 6,5€. No na koncu sem lepo obrnil in se peljal 10km nazaj do bankomata dvignil denar potem pa proti domu. Tako da tudi avstrijci na karavankah ne jemljejo maestro.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preden bi se obrnil, bi jim moral pol ure nakladati v polomljeni nemščini, da je year cvajtausent že davno mimo, pa da imamo v Sloveniji že elektriko, internet in mobilne telefone (vzameš iz žepa in jim pokažeš) ter da plačujemo že s karticami.
wink-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Jaz sem kak mesec nazaj fasal podobno foro. Grem v Italijo na letališče in tja je bilo vse okej, nazaj grede sem pa zapeljal en pas bolj desno, ni blo varijante da bi kam denar vtaknil, samo kartice. Pa tiščim in tiščim vse od klasične do mastercarda, pa ne vzame nič. Pritisnem tisti help, nekaj laja v Italijanščini, nakar se zadaj pobliska, sprinta račun za 15€ in odpre rampo. Vržem stran in grem domov, jebiga
smile-1.gif
.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj sem pogruntal, da mi tud prve cestnine ni trgalo s kartice...

italijani imajo email na mute očitno

kaj me čaka, če ne plačam tiste druge polovice (manj od 10€ je bilo, ne vem pa točno koliko)?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.516
1.114
113
Ja čaka te lahko kvečjemu kakšen karabinjer al pa financ polizia al pa če greš z maestrom k šipcu na sladoled, konc koncev smo u jahre cvejtaušnt
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja in kolk več bom moral plačat, če me karabinjeri haltajo?

če je to +-10€ se sploh ne bom več jebal, pa če bo bo

nekaj sem našel na njihovi strani, da je 2.58€, če ne plačaš v 15 dneh, + dodatni stroški za izterjavo, zdaj kolk je to me bolj zanima
grin1.gif