Neplačana italjanska cestnina

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja ja ti ker vrži stran, bojo te na meji enkrat vrgli v računalnik, to bo smeh
evil.gif

Kateri meji že? V katerem letu živiš ti. Si kot tipičen američan
bonk.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
tud meni se je zgodilo, da nisem mel gotovine na CP Tepanje. Hotel plačati z Maestro, ki pa je niso jemali. Lepo sem se opravičil in potem mi je izdal nek listek in rekel naj nalednjič plačam, ko se peljem mimo. Ta naslednjič je bil čez par mesecev inpotem sem pozabil.......

Glede italijanov pa takole. Oni vejo samo reg. tablico ne vejo pa kdo je vozil tako, da mislim da ti nima kaj bit

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
... je pa res mozno da te na meji prekontrolirajo.

Na kateri meji pa ?
grims-1.gif

Ce ze, ga lahko kontrolirajo kar tako, kjerkoli v Italiji... ne pa na meji, kjer ze nekaj casa ni nobenega
smile-1.gif
...
Jup na meji. Le ta še obstaja. Običajno so na naši enote za izravnalne ukrepe, na njihovi strani pa njihovi. In ustavljajo kogar koli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Drugo pa je, da sem se peljal po AC že od firenc do Modene, kjer sem imel podobne težave, tam sem pa najprej probal s puncino 3x, potem pa 2x z mojo, in ko sem hotel še ekrat dat mojo kartico not, je vrglo ven nekaj zelo podobnega listku, ki ga dobiš na vstopni postaji, ki pa se je že znašel v smeteh, in odprla se je rampa.
Račun za cestnino je pri precej njihovih avtomatih praktično enak istek kot sam cestninski listek. Še posebej na tastarih ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Jup na meji. Le ta še obstaja. Običajno so na naši enote za izravnalne ukrepe, na njihovi strani pa njihovi. In ustavljajo kogar koli.

Obicajno na meji ni nikogar
smile-1.gif
...
Se ne bi strinjal. Naše še lahko zgrešiš, ker imajo civilne avte, pri njih pa so večinoma označeni avti.
Malo naokrog po sencah poglej.
evil.gif

Aja, govorim za večje prehode.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se vedno trdim, da obicajno ni nikogar...
grims-1.gif

Carinska kontrola pa te lahko doleti kjerkoli na obmocju EU ... sicer je veckrat v blizini meje... vendar na sami meji dokaj poredko... Vsaj jaz se nisem oapzil, da bi na meji koga masirali ... Sem jih pa ze videl par km od meje... recimo v Avstriji, Nemciji,...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Drugo pa je, da sem se peljal po AC že od firenc do Modene, kjer sem imel podobne težave, tam sem pa najprej probal s puncino 3x, potem pa 2x z mojo, in ko sem hotel še ekrat dat mojo kartico not, je vrglo ven nekaj zelo podobnega listku, ki ga dobiš na vstopni postaji, ki pa se je že znašel v smeteh, in odprla se je rampa.
Račun za cestnino je pri precej njihovih avtomatih praktično enak istek kot sam cestninski listek. Še posebej na tastarih ...

saj v bistvu me najbolj zanima, če sem dolžan še tisto ali ne. Pa nihče ne odgovori. Ker mi je pa malo čudno, da bi dali čisto drugačna izpiska za naknadno plačilo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.365
2.404
113
SV SLO
Zakaj se delaš pametnega? Če si uporabljal avtocesto jo plačaj nimaš kaj .... Niso Italijani krivi če ti ne nosiš gotovine s sabo in nimaš prave plačilne kartice. Kaj pa če bi te zaradi tvoje malomarnosti zadržali na cestninski postaji za vedno.

Mislim nekdo je pošten in ti zaupa(italijanska avtocestna družba) tebi pa najprej pride na pamet goljufija.

Plačaj račun in konec .....

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Ti kar lepo plačaj pa imaš mir, ker če ne boš, pa te lahi ustavijo, ne bodo nič preveč debatirali, samo odpeljali bodo avto pa tebe, to niso naši kekci, tam nič kar tako ne zastara, sploh ne pri tujcih.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Hodiš po svetu brez gotovine? OMFG?!
A tebi se pa še ni zgodilo, da je zmanjka? Bankomata pa tudi ni vedno pri roki. Zato pa so uvedli plačilo s kartico ...

Niti 1x ne. S kartico ne plačujem. Mislim, da nisem v 15 letih še 1x plačal s kartico.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Zakaj se delaš pametnega? Če si uporabljal avtocesto jo plačaj nimaš kaj .... Niso Italijani krivi če ti ne nosiš gotovine s sabo in nimaš prave plačilne kartice. Kaj pa če bi te zaradi tvoje malomarnosti zadržali na cestninski postaji za vedno.

Mislim nekdo je pošten in ti zaupa(italijanska avtocestna družba) tebi pa najprej pride na pamet goljufija.

zakaj se delaš ti neumnega?

sem mislil, da je več folka pismenega v sloveniji, pa očitno še bralnega razumevanja ne obvladajo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
... je pa res mozno da te na meji prekontrolirajo.

Na kateri meji pa ?
grims-1.gif

kaj se delaš pametnega? Kot da ni več meje?
Meja še vedno je samo ni stalne kontrole, stojijo pa velikokrat in pol če te ustavi je velika šansa da malo pogleda v računalnik če si kaj vnešen in pol boš tanko piskal. V Italiji ni zajebancije da nimaš denarja, greš takoj za žico, drug dan je pa dvojna kazen, naslednji dan spet še enkrat zraven in pol ti več ni do smeha
evil.gif

Ce ze, ga lahko kontrolirajo kar tako, kjerkoli v Italiji... ne pa na meji, kjer ze nekaj casa ni nobenega
smile-1.gif
...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kar reži se... ko ti bo finančni policaj (Guardi di finanzia) s šmajserjem čez spredno šipo meril ko te bo drugi kontroliral ti verjetno ne bo do smeha in pri neplačanih cestninah boš imel željo da nikdar ne bi prestopil mejne črte...

ja majster bom se režal, ker šmajsera mi sugurno nebo v lape tiščal na MEJI, ker mejnih kontrol že en čas ni, kapiraš?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.891
113
v lokalni ostariji
steve u bistvu so;:) res da ni tako kot je bilo včasih stojijo pa takoj na svoji strani. vsaj v novi gorici jih večkrat vidim

šmajser ti bo pa nameril že na cestninski... imajo oni kar urejeno to... bod brez skrbi... in me zanima kako se boš počutil... so me enkrat vstavili pa kontrola to ni tko kt pr nas... en ti meri s naperjenim šmajserjem boh ne dej da kej preveč migaš...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Na Fernetičih so konstantno vsak dan, ampak po večini preverjajo romune ter tehtajo tovornjake.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

hahaha ne me nasmejat! kdo je pošten? italijani? Slučajno veš kdo je njihov predsednik?
hysterical-1.gif