Neplačana italjanska cestnina

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej zadnjič, ko sem se vozil iz Modene do Villesseja sem prišel na plačilno postajo, in ker nisem imel nič denarja več zraven, sem hotel plačat z maestro kartico, ki mi je 3 x ni potegnilo, potem sem probal še s puncino parkrat, in pozvonil za pomoč, itak nisem razumel nič od tiste polomljene angleščine skozi še bolj polomljen zvočnik, na koncu pa mi je sprintalo 20cm dolg račun, da naj plačam čez internet ali na pošti.

Prvi catch je, da sprejmejo čez internet samo Viso ali MasterCard, ki ju nimam (imam pa recimo Paypal).

Drugo pa je, da sem se peljal po AC že od firenc do Modene, kjer sem imel podobne težave, tam sem pa najprej probal s puncino 3x, potem pa 2x z mojo, in ko sem hotel še ekrat dat mojo kartico not, je vrglo ven nekaj zelo podobnega listku, ki ga dobiš na vstopni postaji, ki pa se je že znašel v smeteh, in odprla se je rampa.

Zdaj takrat sem mislil, da je pač potem potegnilo in se nisem sekiral, zdaj pa sem pisal na tisti email, ki je na računu, če imajo v evidenci, da sem še tistih 7€ iz modene dolžan, pa nič ne odgovorijo...

Italiansko pa itak znam samo Bonđorno pa arividerči
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ja ti ker vrži stran, bojo te na meji enkrat vrgli v računalnik, to bo smeh
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja ja ti ker vrži stran, bojo te na meji enkrat vrgli v računalnik, to bo smeh
evil.gif

... to ni bil ne moj namen, ne moje vprašanje.

Za prvo cestnino sem bil prepričan, da je pač potegnilo skoz in sploh nisem pomislil, da je neplačana. Za drugo sem potem videl, da nekaj ne štima, in tudi izpis je bil popolnoma drugačen kot na prvi - na prvi je bil tak kartonček, kot je listek na vstopu, na drugi pa 20cm papirnat izpisek, kot pri merkatorju.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
lej, probal si, če pa so tok togi, da še plačat ne moreš na normalen način, pol jih nej pa klinc gleda.
Če ti nekoč zatežijo, itak ne boš v minusu.

lp

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Z maestro kartico ni mogoce placevati cestnine v Italiji. Veliko ljudi se za****,naj povem da so obresti ce zamudis tistih 15 dni za placilo racuna strasanske !

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Z maestro kartico ni mogoce placevati cestnine v Italiji. Veliko ljudi se za****,naj povem da so obresti ce zamudis tistih 15 dni za placilo racuna strasanske !
To je skoraj 100% ilegalno*. Obresti so z zakonom določene.

* - nekaj me je na SiMobil spomnilo. Ne vem kaj....

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Nam so enx tudi natisnili račun, in ga lahko plačaš v tistih modrih hiškah po cestninskih postajah,vendar ne v vseh. Tisto je pol romalo v smeti, naj še navedem da je bilo kombinirano vozilo rentano, vendar se še ni noben javu
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem tut tiščal denar v avtomat, pa je metalo in metalo ven. potem se je rampa dvignila in smo šli. nikoli nobenih težav, pa je že 6 let od takrat

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
se mi je ze zgodilo samo za precej vecji znesek in sem dobil pol od slovenskega odvetnika ki jih zastopa nalog za placilo,..teh tamajhnih pa me nikoli niso terjali, je pa res mozno da te na meji prekontrolirajo.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Hm, js sem glih letos z motorjem ugotovil, da je najboljše iti na tisto blagajno, kjer je avtomat. Pa se lepo prilepiš za nekoga in gasa. Kamere itak snemajo tablico od spredaj
wink-1.gif

Pravzaprav sem bil v to prisiljen, ker so bile za plačilo take kolone, da bi se ob tej vročini verjetno skuhal.

Skratka, it na tiste blagajne, ki imajo avtomat ali pa kak avtomatski nači plačevanja cestnine...če pa po možnosti še rampe ni, pa toliko boljše
wink-1.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
390
2
18
Samo ste pa res sami alter pacienti
evil.gif

Kaj je tako težko z gotovino plačat, saj imajo iste eure kot mi. Table so pa tudi jasno označene, kje je možno plačat z gotovino.
Tako, da res ne vem kaj je tukaj za komplicirat. Če bi se pa rad kdo zastonj peljal, pa naj gre po stari cesti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Samo ste pa res sami alter pacienti
evil.gif

Kaj je tako težko z gotovino plačat, saj imajo iste eure kot mi. Table so pa tudi jasno označene, kje je možno plačat z gotovino.
Tako, da res ne vem kaj je tukaj za komplicirat. Če bi se pa rad kdo zastonj peljal, pa naj gre po stari cesti.

jaz je nisem imel, zato sem hotel s kartico plačat, in je jeba, ker je od daleč znak za Maestro in MasterCard praktično enak, s tem da sem bil 100% da sta bila na ta večji tabli oba znaka, za mastercard in maestro

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Skratka, it na tiste blagajne, ki imajo avtomat ali pa kak avtomatski nači plačevanja cestnine...če pa po možnosti še rampe ni, pa toliko boljše
samo da ne boš presenečen, če za rampo z vseh strani skočijo kot podivjane zveri...karabinjeri pogosto stojijo za temi kučicami in čakajo...
wink-1.gif

pa z njimi ni zajebancije, tako kot z našimi....
ne-ne-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Mislite da jih ni na mejah...sem jih že parkrat videl stat v kozini in so kar lepo ustavljali...da se razumemo...karabinjerji.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
... je pa res mozno da te na meji prekontrolirajo.

Na kateri meji pa ?
grims-1.gif

Ce ze, ga lahko kontrolirajo kar tako, kjerkoli v Italiji... ne pa na meji, kjer ze nekaj casa ni nobenega
smile-1.gif
...

n00b, še carino mu lahko nabijejo na kazen
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar reži se... ko ti bo finančni policaj (Guardi di finanzia) s šmajserjem čez spredno šipo meril ko te bo drugi kontroliral ti verjetno ne bo do smeha in pri neplačanih cestninah boš imel željo da nikdar ne bi prestopil mejne črte...