Nenavadne kombinacije hrane in pijače

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Heh, nekaj tule naštetih stvari prakticiram redno...

Pa še moj "doprinos": goveja juha + kruh
shocked-1.gif


(čeprav obstaja čist okusna varianta goveja župa + pereci not; kar sicer ni kruh)

kruh pa juha je men čist običajno
grin1.gif
kaj je pereci? al imaš v mislih fritate (narezana in posušena palačinka)
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Se ne reče temu štajerski sladoled? Mi že vemo, kaj je dobro.
tongue-1.gif

V originalu je Steirischer Becher, prihaja pa iz avstrijske Štajerske. Tam je to že dolgo poslastica, pri nas pa jo šele zadnje čase promovirajo (in ostale jedi iz bučnega olja, ki jih ni malo, pa še zelo dobra so).

Če si se kdaj peljal recimo od Radgone do Lipnice veš, da znajo bučno olje dobro promovirat in prodajat, pri nas pa se je pred kratkim malo aktivirala edino oljarna iz Središča ob Dravi.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Heh, nekaj tule naštetih stvari prakticiram redno...

Pa še moj "doprinos": goveja juha + kruh
shocked-1.gif


(čeprav obstaja čist okusna varianta goveja župa + pereci not; kar sicer ni kruh)

kruh pa juha je men čist običajno
grin1.gif
kaj je pereci? al imaš v mislih fritate (narezana in posušena palačinka)

http://images.google.si/images...sa=N&tab=wi

Narezane palačinke pa so tak zakon, pa krušne kocke (v paradižnikovi juhi) ali pa zlate kroglice.
 

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Korošči so mi enkrat ponudili riž v goveji juhi, pa en čuden hren tud jeste tam gor.
Riž v goveji juhi je zakon!
cool-1.gif


V solato vedno dodam malo tabasca, par kapljic... men je fajn, da mal peče.
S kolegi smo enkrat na morju jajca ocvrli na Nivea kremi (jebat ga, ves keš smo zagonili za pijačo, jajca smo pa nafehtali od ene kmetice na placu, kateri smo se zasmilili, vsi prekurjeni
grin1.gif
)
V Puli na železniški smo ob treh zjutraj na ognju plinskega koharja pekli sardele (ki smo jih prej nafehtali v pristanišču od ribičev), nataknjene na vilice in nič spucane
crazy1.gif

Mah, prežvel smo.
zmaga.gif

Drugač je pa zakon tudi pomfri z zemfom, pa cedevita z žlico, pa Benko kakav direkt iz rora, sirovi štruklji, češpljevi knedeljni ali pražen fižol, vse to troje zabeljeno z ocvirki.
zmaga.gif
 

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Moj sedaj že pokojni prijatelj si je naročil čebulno pizzo z jagodnim prelivom. Jedel pa je tudi manner napolitanke z nekimi ribjimi fileji.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Starejša sestra je včasih delala v piceriji in je prihajala ena punca, ki je pila mleko s kokakolo. Saj je zadeva mogoče čisto dobra, ampak zveni pa nagravžno.
 

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
ksz....

Z cimri smo v študentskih letih umešali jajca, jim dodali pašteto in vse skupaj scvrli.

Rezultat tega je bil presenetljivo okusen in hranljiv obrok
cheer.gif

Jajca s pašeteto so itak zakon...
Ampak uno, je en gor napisal - ocvrta ajca na nivei...
bonk.gif
 

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Tem jajcem s pašteto se drugač strokovno reče "možgani na študentski način".

Nivea krema itak nima drugega not, kot loj in mal dišav. Saj, če si zadost lačen, tist čuden okus pač "spregledaš".
grin1.gif

Ker pri roki ni bilo soli, ne popra, smo sol kompenzirali s požirkom morja- Potem je tudi čuden okus po Nivei izginil
cool-1.gif
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tisto tudi meni paše.

Ne pa masa za krvavice. Tudi to sem že videl.

Je pa en mesar zadnjič pripovedoval, ko je bil pri enmu na kolinah in je pujsovo oko fuknil mačku. Gospodar pa za njem, češ da to obožuje.
hysterical-1.gif
 

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Bobi palčke in evrokrem

Bobi palčke v Nutelli je pa res nekaj najlepšega kar obstaja
cheer.gif


Drugače pa mi je bil vedno čuden naš fotr, ko je na kruh najprej namazal kislo smetano in potem na to še marmelado - big no no
ne-ne-1.gif



Še večji gravž pa je bil sošolkin zajtrk vsako jutro - kruh z margarino, čez pa posut kakav.... bljah.
 

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Saj smo se ga tudi mi že zelo resno odklopili na morju. Samo toliko da ne bi imeli vsak za kos kruha pa dve šniti salame pa še res ne. Čeprav je bila kdaj že kar kriza domov priti. Zaro smo potem vedno raje kupili povratno karto za vlak ali pa natankali dovolj za obe smeri že ob odhodu
smile-1.gif


@karantanka: Masa za klobase delat je itak kul. in to za vse klobase. Jaz vsake koline tega preveč pojem, potem me pa po želodcu zavija. Samo ne morem da nebi. Saj je samo enkrat na leto
grin1.gif