KSZ...
Jaz sem imel svoje čase (že kar nekaj let nazaj) za večerjo topli sendvič, dve rezini kruha vmes pa sir in suha salama pa pogreto. Ta zadeva ima že sama po sebi specialen okus, sir mi je pa hodil naproti. Za dodatek je bila pa na vrhu ena od naslednjih opcij:
- majoneza ali
- marmelada (ponavadi breskev) ali
- viki krema
Zadnje čase so pa zanimivi dodatki k palačinkam. Če so za kosilo palačinke, jih naključno mažem z eno od naslednjih zadev:
- marmelada
- majoneza
- čokoladna krema
To zgleda nekako takole: ena palačinka z marmelado, dve z majonezo ena s čokoladno kremo, potem kaka z marmelado,...
Prva pizza, ki sem jo v življenju pojedel je bila sadna, pol so me pa celo navadli jest pizze. Zadeva je precej okusna pa nič čudna.
Potem so še kombinacije za zajtrk. Pri zajtrku navadno popijem šalco planinskega čaja, noter sprešane pol limone in sladkano z medom. Tak čaj je dodatk k:
- kruhu z maslom in medom ali marmelado (to je še v mejah običajnega)
- na oko pečena jajca na slanini ali suhem mesu in pa obvezno mora past v ponev tudi kak košček sira
- narezana suha salama
Pol pride pa še kak specialen funšterc.
Pa krompirjevi svaljki zabeljeni s sirom in drobtinami, je tudi specialna kombinacija.