nekaj noveg za cca. 10000 EUR

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
no pa tole primerjajmo

Citat:
VW Golf 1.4 KUPLJEN V SLOVENIJI GARANCIJA G2
bencinski motor, 1390 ccm, 55 kW / 75 KM
Letnik: 2004
Starost vozila: rabljeno z garancijo
1.registracija: 2004
Tehnični pregled: /
Prevoženi km: 87691
Motor: 1390 ccm (bencinski motor)
Moč motorja: 55 kW / 75 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(5 pr.)
Oblika: kombilimuzina (3 vr.)
Barva vozila: rdeča
Notranjost: svetlo siva / blago
Ohranjenost: odlično ohranjeno
10.490 €

ali

Nova KIa... za 10k€

če kdo reče da je Golf boljši mu lahko začnemo zbirati denar za psihiatra.

stupid-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Sicer imam ibizo, ki je isti šmorn kot polo. Pa s tem avtom nimam veselja za delat 30kkm letno. Za take podvige imam cliota
smile-1.gif
Danes sem šel na šiht z ibizo in sem polomljen, kot da bi se peljal do Berlina. Res, je da sem razvajen s tempomatom in v ibizi nikakor ne najdem normalnega položaja za volanom. Edina stvar, ki je pri ibizi res boljša je podvozje. Verjamem, da imajo kakšne boljše izvedbe tudi boljše sedeže in so sigurno bolj udobne za vozit. Ampak vseeno bi vzel en razred večji avto kot polo, ibiza, clio itd. Fizioterapevti vzamejo najmanj 45€ na uro baje pa se stroški hitro poglihajo.

Sicer nisem nikoli vozil Ibize, sem pa peljal že kakšno Cordobo, ki je skoraj isto kot Ibiza. Pa večkrat sem že peljal kakšnega Cliota II. Mi ni jasno kako lahko pišeš, da se v Cliotu bolje pelješ, kot v Ibizi. Kakorkoli pogledam udobje v Cliotu, pa tudi kaj drugega, moram rečt, da Seatom Clio ne seže niti do kolen.
Ampak to je samo moje mnenje. Jaz bi imel na tvojem mestu verjetno Cliota samo kadar Ibiza nebi bila na voljo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
A kdo lahko še naredi primerjavo ProCeed vs nova 730d, podaljšana... da vidim, kako je tam?
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Itak je Golf boljši, poglej kako drži ceno
evil.gif
.
Sicer pa, tale je res malo čez les, če misli, da ga bo prodal. Po moje se samo zajebava.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
proceed pride čez 10 dni pred bajto.zadovljiv vse kriterije in še več kar smo zahtevali
cena 10800€ z kaskom in prevozom.

osnovni model.bele barve na jeklenih platiščih

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Čestitke in varno vožnjo.

PS: A si celo dobil testno vožnjo? Ko sem bil jaz tam, so se obnašali, kot da je iz čistega zlata in se skoraj nisem smel noter vsest.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
5 vratnega ja.baje se 3 vratni vozi še bolje.ker je podvozje nižje in trše.
Ouch.
Jaz sem pred leti spoznal, da ni šans, da kupim avto, katerega v isti karoserijski različici in s točno istim motorjem ne bi prej sprobal. Pri opremi lahko še malce skozi prste pogledaš. Upam, da te nepreglednost, itd. ne bo ubila. Pa upam, da si sprobal 1.4 motor in ne 1.6. Ker razlike znajo biti lepe.

Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi takoj šel probat trivratno varijanto in morda še kaj spremenit, če je še čas.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Kakorkoli pogledam udobje v Cliotu, pa tudi kaj drugega, moram rečt, da Seatom Clio ne seže niti do kolen.
Ampak to je samo moje mnenje. Jaz bi imel na tvojem mestu verjetno Cliota samo kadar Ibiza nebi bila na voljo.

Mogoče pa zato, ker tudi clioti niso vsi enaki in so velike razlike od sedežev do plastike. Mirno lahko rečem, da imam sam eno boljših stvari, kar se je dalo dobit od cliota. Sedeži so res dobri. Vsaj za po ac je kar fajn za peljat, sploh ker ima tudi tempomat in ker za razliko od ibize ne ropota. Pa ibiza je za moj okus traktorsko pretrda. Kot sem napisal, je pri ibizi edino podvozje veliko boljše. Pri cliotu je krneki, kao športno trdo, pa je v resnici samo takšno, da ne požre nobene lukne. Za po ac mi je vseeno, drugje se večinoma sploh ne vozim.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
5 vratnega ja.baje se 3 vratni vozi še bolje.ker je podvozje nižje in trše.
Ouch.
Jaz sem pred leti spoznal, da ni šans, da kupim avto, katerega v isti karoserijski različici in s točno istim motorjem ne bi prej sprobal. Pri opremi lahko še malce skozi prste pogledaš. Upam, da te nepreglednost, itd. ne bo ubila. Pa upam, da si sprobal 1.4 motor in ne 1.6. Ker razlike znajo biti lepe.

Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi takoj šel probat trivratno varijanto in morda še kaj spremenit, če je še čas.

sedel v proceduu.ni tolk nepreglededn kolikor sem mislil da bo.avto je za punco.njej je všeč.tudi ona pravi da jo visok zadek ne moti.kako bo v praksi bomo pa videli.vozil sem 1.4 16v 109KM motor.tak kot bo v mojem.zadeva je poskočna res pa da rabiš avto zavrteti nad 4k obr/min da skoči in pokaže vse svoje konje.za normalno vožnjo je pa moči čez glavo že pri nižjih obratih.sem mislil da bo v nizkih obratih bolj len

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
aja dobr da si mi povedal ker avto sem kupil
wink-1.gif

proceeda sem vzel in ja 3 vratni model je
cool-1.gif

to vem kaj je razlika med SW,pro in ceedom.
pravim samo da sem na testni imel ceeda in ne proceeda.
drugače pa ja za 9990€ ni več proceedov.ta je stal 10600€ z vsemi popusti
bonk.gif
enako kot stane i30
da punca denar na mizo in reče kolk je popusta če plača z gotovino pa pravijo da nič
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Grejo pa nenormalno ti avti trenutno v promet,naprodaj je samo en rabljen za 16k €
bonk.gif
sicer pa na netu tudi oglašujejo da imajo avte na zalogi, pol izgleda blefirajo malo? Fajn avtič, za taki denar najboljši nakup if u ask me.

Pa srečno vožnjo!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Lep dizajn, neprehuda poraba, dost opreme in še garancija.

Upam, da se bodo tudi drugi kaj naučili iz tega če se bo kriza še vlekla.

Potem pa jokajo, da ne gredo avti v prodajo če hočejo še za 3 leta staro astro z 80k km še 12k€ in še bi lahko našteval
bonk.gif

Pa naj kreplje Opel, Fiat, Ford....če lahko Kia naredi za tako ceno tak avto, zakaj se ga pa še drugi ne naučijo.

Se mi zdi da je prišel čas, ko bodo evropejci od korejcev morali začet kopirat
aplauz.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ceed je evropska Kia. Skoraj kot druga firma. To so se korejci ful potrudili, da so vse od dizajna do proizvodnje zagnali v EU.
Še tako naprej, pa bo kul. Konkurenca mora bit.

Ogo

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
da je azijc narejen v evropi je le en razlog.no dva.prvo odpade strošek transporta v EU.drugo pa je da so avti ki niso narejeni v evropi veliko bolj obdavčeni in s tem posledično dražji.dvomim da bi si kia lahko privoščila tako ceno če bi jih trogal iz koreje sem