Nekaj me je pičilo

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
prlet na dva pira, eden bo za spit, drug pa za obkladek

ja ja, to pa res zna pomagat
tongue-1.gif
pa da pol spet kšno čudno babo dam prvlečem ob pol treh zjutraj

ne skrbi, bomo našli eno gajstno ki je ravno prav majhna, da ti ne bo treba spet nastavljat višino stenskih omaric v kuhinji
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Drugače so neke zoprne male mušice (mi je povedala zdravnica), mene je ena pred časom pičila, takega rdečega fleka in srbenja še od ose nisem staknil (kot ti opisuješ).

Bo minilo.

no verjetno bo kar res nekaj takega

torej bom preživel
smile-1.gif

Spirit: pejd že končno mal na morje
evil.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

evil.gif

ne morem dokler ne zmontiram omaric do konca, se še odločam glede višine
evil.gif
letos verjetno nič, naslednje leto mogoče ker kolobarim na 2 leti.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
vsem ki jih je skrbelo zame sporočam da preverjeno nisem umrl od pika
tongue-1.gif

otekline pa tudi ni več
smile-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Drugače so neke zoprne male mušice (mi je povedala zdravnica), mene je ena pred časom pičila, takega rdečega fleka in srbenja še od ose nisem staknil (kot ti opisuješ).

Bo minilo.

no verjetno bo kar res nekaj takega

torej bom preživel
smile-1.gif

evil.gif

To so res neki mali mother*uckerji, mušice. Mene je v vinogradu ali pa na vrtu. (vedno v nogo, zato mam zdej dolge hlače za ta dva placa). Najhuje je blo, da je zatekla noga od pika navzdol (gleženj močno zatečen). Drugi dan sem komaj stopil na nogo.

edit: zdej sm se spomnil, da je bla za to oteklino zaslužno nekaj večjega kot mušica (ampak ne obad). Prov kapljica krvi priteče ven pa komaj pik komaj čutiš.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Po vsej verjetnosti te je pičila golubaška mušica.
Te golazni je vsako leto od pomladi do pozne jeseni. Najbolj dejavne so zgodaj zjutraj ali proti večeru. Če delaš kaj na vrtu in si prešvican, si krasna tarča za njih.
Vsako leto imam probleme z njimi, rešitev pri delu na vrtu so dolge hlače in rokavi.
Ob piku preverjeno pomaga sok čebule. Enostavno si pičeno mesto, ki po večini primerov rahlo zakrvavi, natreš s sokom sveže odrezane čebule, po možnosti pa si preko noči kos čebule prilepiš s saniporjem na pičeno mesto. Tudi morebitna oteklina izgine.
Zadeva deluje mnogo bolje kot Kamagel ali Fenistil.

Ob naslednjem piku probaj pa poročaj -:)

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Mene je pičila osa ... sem imel tri dni rdeče, cela podlaht, pa srbelo je pa nism alergičen na pike os/čebel.... vsaj da bi vedu ne, razen če se zdaj kj razvilo....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
V tem tednu pik čebele v prst-čutil 5min, pik ose na tilnik-čutil 3min. Nobene otekline.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V tem tednu pik čebele v prst-čutil 5min, pik ose na tilnik-čutil 3min. Nobene otekline.

Nisi alergičen... Jaz pa dobim oteklino recimo. Ti bi lahko bil dober čebelar
evil.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Mene je tud v četrtek pičila neka neidentificirana mušica ... za mulce imamo neko zadevo proti pikom s katero me je žena namazala, tako da je bilo dobro že naslednji dan. Tamauga pa je usekala osa, smo mu dali takoj gor led, nato namazali s tistim mazilom, kasneje si je na mesto pika tiščal čebulo. Oteklina in srbečica izginili danes ... Letos so ose extra nadležne, itak je vse zastrupljeno, tako da so tudi piki insektov vedno hujši ...
evil.gif

Se spomnim ko so me pred kakšnimi destimi leti popikale ene f.aking strupene mušice teden dni preden sva šla z mojo v Grčijo in se mi je komaj umirilo do odhoda ...
shocked-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Piki čebel in os so letos baje zaradi suše močnejši. Začutil tudi sam danes na svoji kozi.
Tole je en tak baje, ki so se ga zmislile babe pri frizerju
wink-1.gif