Nekaj me je pičilo

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
...v piščal oz golen
redface-1.gif

ena pika je bila, rdeča, kot mozolj, nisem pa videl kaj me je vsekalo... po enem dnevu imam kar dobro zatečeno, toplo na dotik in kar nekoliko boli, gibanje stopala je oteženo

kaka hitra pomoč? mi bo noga odpadla? kaka druga ideja?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Mrzlo pivo ali dva, po treh bo že bolje, po štirih pa še bolš, ...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Super nasveti
tongue-1.gif

še kak malo maj resen?
rolleyes-1.gif

Pičila te je čebela, osa, sršen, škorpijon, čmrlj, ... pol se pa že konča. Nobena od teh stvari ni smrtno nevarna če nisi alergičen na pik, tako da boš preživel!
zmaga.gif

(lahko bi bila sicer tudi črna vdova ampak glede na to da še dihaš smo to možnost izkjučili)

Sicer pa oteklino lahko hladiš da bo malce bolje, kaj drugega ti sedaj ne ostane.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Pir za koleno? Jao človek bejž k spovedi in dvakrat usta unij. Pir je za grlo in glavo hladit. Od znotraj se razume.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a misliš da imam vsega dva pira v hladilniku? enega obvezno daruješ bogovom
smile-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Evo mene tut dans na kolesu se normalno pelam pa ne nakej hudo piči na levo stran hrbta. Po 4 urah je še kr oteklina in še kar peče. Seveda pa nisem videl kaj me je užgalo...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Potem so pa kot kaže v ofenzivi neke mutirane pikajoče žuželkice
shocked-1.gif

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
prlet na dva pira, eden bo za spit, drug pa za obkladek

ja ja, to pa res zna pomagat
tongue-1.gif
pa da pol spet kšno čudno babo dam prvlečem ob pol treh zjutraj

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Super nasveti
tongue-1.gif

še kak malo maj resen?
rolleyes-1.gif

Pičila te je čebela, osa, sršen, škorpijon, čmrlj, ... pol se pa že konča. Nobena od teh stvari ni smrtno nevarna če nisi alergičen na pik, tako da boš preživel!
zmaga.gif

(lahko bi bila sicer tudi črna vdova ampak glede na to da še dihaš smo to možnost izkjučili)

Sicer pa oteklino lahko hladiš da bo malce bolje, kaj drugega ti sedaj ne ostane.

Lahko je bla tudi kobra, taipan, ali pa črna mamba. Pod pogojem, da so imele samo en zob. Dobra stvar pri vsem tem je, da če si še živ, potem ni bla kobra, mamba ali pa taipan. Lahko pa, da je bil komar.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Najverjetneje je bil obad (brencelj). Piki teh živali znajo bit taki kot si jih opisal še cel teden.

Najenostavneje je namazat z žganjem. Še boljše je pa kak kamagel al pa podobna krema. Pomaga pa tudi mrzel pir, da ga daš na oteklo mesto.
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Evo mene tut dans na kolesu se normalno pelam pa ne nakej hudo piči na levo stran hrbta. Po 4 urah je še kr oteklina in še kar peče. Seveda pa nisem videl kaj me je užgalo...

Neka žuželka, verjetno nič strašnega. Meni je zadnjič med šibanjem s kolesom, čebela nekako prišla pod čelado, sem skoraj s ceste zletel. Na srečo me ni pičila v glavo, mi je prej uspelo dol dat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Drugače so neke zoprne male mušice (mi je povedala zdravnica), mene je ena pred časom pičila, takega rdečega fleka in srbenja še od ose nisem staknil (kot ti opisuješ).

Bo minilo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Zato se ma pod čelado ruto, da ne pride ves mrčes direkt v lase, kar ni rečeno, da te ne more pičt, ampak saj mal pa pomaga.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Isto se je zgodilo meni, prst je za 2 dni otekel na dvojno velikost. Sumil sem tigrastega komarja.