nekaj do 15k eur

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz....
a bo čez moč octavia guznil, če boš delal z njo samo 15kk km letno?ne ne bo.kupi jajca za 15 jurjev in kolcalo se ti bo po octavii, zvozi jo do konca,razliko pa prvo ženo nato ljubico pobaši na izlet pa bo,vsaj fu.kal boš če ne drugega, je.bo te avto za 15k km letno in to nov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....
a bo čez moč octavia guznil, če boš delal z njo samo 15kk km letno?ne ne bo.kupi jajca za 15 jurjev in kolcalo se ti bo po octavii, zvozi jo do konca,razliko pa prvo ženo nato ljubico pobaši na izlet pa bo,vsaj fu.kal boš če ne drugega, je.bo te avto za 15k km letno in to nov
zmaga.gif

467716-post_slo.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....
zmaga.gif

467716-post_slo.gif

leta 2009 si imel mal drugačno mnenje...

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kar bencinarja si privošči, dizel bo stalno mrzel kar pa ni dobro....

Večino dizlov v zimskem času šele po 10 km spraviš na delovno temperaturo....ali pa še kasneje...
PA ni treba mislit da ti bo dizel porabil 4 litre pri 5 km vožnjah. Cifro po moje lahko skoraj podvojiš

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik iskalec pravi:
Za 15 km dnevno: kolo. Za nedeljske izlete pa sedanje vozilo. Pa brez zamere.

Kaj pa pozimi, ko je led, sneg in mraz ali pa ko lije kot iz škafa? Pa zakaj ne za 15k na leto novega avta? Nekateri celo trdite, da za 15k ne rabiš sploh avta. Kako jih pa vi naredite? Z rikšo? Mater ste eni dosadni, na koncu se pa ravno vi vozite do štacune 300m z dizlom, takim vam je ponavadi kam peš it izpod časti, tu na Alterju pa vsi bolj papeški od papeža.

Še malo on topic..glede na to, da hodim peš v službo, srečujem in poslušam drdranje enih in istih avtov, ki se drkajo po mestu gor in dol..in vsi so dizli. Če bi bil dizel in kratke razdalje res tak problem jih ne bi bilo toliko na cesti, ker bi bili ves čas na dvigalu.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Stari dizli (pred egr, dpf, ipd) res niso toliko problematični glede kratkih razdalj (p aše tu ti mora zdrava pamet povedat, kaj se dogaja pri hladnih motorjih), doæim novejši so pa kar zelo občutljivi..kupi novega, pa se cincaj na kratke razdalje, pri 100k ali pa manj pa poročaj..

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Saj to kar se cinca po mestu so novejši dizli z vsemi pritiklinami. Poznaš koga, ki je v zadnjem času kupil bencinskega Bmw-ja, Audija ali Mečko? Jaz tudi ne (tudi če ga hočeš, si ga boš moral uvozit), pa vsi tle okol se večinoma cincajo po par km in zadeve očitno še kar delajo.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik iskalec pravi:
Za 15 km dnevno: kolo. Za nedeljske izlete pa sedanje vozilo. Pa brez zamere.

Kaj pa pozimi, ko je led, sneg in mraz ali pa ko lije kot iz škafa? Pa zakaj ne za 15k na leto novega avta? Nekateri celo trdite, da za 15k ne rabiš sploh avta. Kako jih pa vi naredite? Z rikšo? Mater ste eni dosadni, na koncu se pa ravno vi vozite do štacune 300m z dizlom, takim vam je ponavadi kam peš it izpod časti, tu na Alterju pa vsi bolj papeški od papeža.

Še malo on topic..glede na to, da hodim peš v službo, srečujem in poslušam drdranje enih in istih avtov, ki se drkajo po mestu gor in dol..in vsi so dizli. Če bi bil dizel in kratke razdalje res tak problem jih ne bi bilo toliko na cesti, ker bi bili ves čas na dvigalu.

ni samo zima problem. Takemu bi dal jaz lepo pecikl za domu po šihtu (celi dan na nogah delo) pa 7km v breg gor, lepo po južni strani pobočja kjer lepo sonček nabija na polno. (recimo da si doma višje od službe).
Drugač pa če si v LJ doma in papirje prelagaš v klimatizirani pisarni pa verjamem, da ni panike s peciklom na šiht.

Glede dizlov ki se nonstop drkajo po mestu. Ali so original še brez DPF-a ali je pa bil odstranjen. Z vsemi temi eko zadevami delujočimi si hitro na dvigalu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Saj pravim-100kkm ne bo noben dočakal brez izrednih servisov..kar naj se cincajo
wink-1.gif

Ni panike
Saj je se v garanciji.
wink-1.gif

Hooger
Dober spomin pa dobro isces.
Nima veze kaj pri 5 km bo vsak avto mrzel ko se bos vsedel v njega bencinar bo izstopu toplo pihal ampak.... ce koga zebe v avtu naj si uredi webasto na daljavo .
rolleyes-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Uh, ste mi smešni s tem "avto bo trpel na kratke relacije".... imam 2 dizla, z enim delam relacije 10km, prej sem jih par let delal po 4km. Z drugim sem prej delal relacije 25km, zdaj 10km. Boli me k.., koliko jim to paše. Za zdaj ni nekih večjih problemov, pa imata oba okoli 200.000km. Ko bo kaj crknilo, bom pač zrihtal. To sta delovna konja. Normalno, da hladnega ne tiščiš, konec koncev pa pri 150 oz. 170 konji in mestni relaciji tudi ne rabiš tiščat. Še moj nasvet: zvozi to, kar imaš, boš najmanj zgubil. Edino, če si se ga naveličal, potem pa kupi tisti avto, ki ti je najbolj všeč. Pa naj bo Reno, opel, kia.... važno da bo duša vesela. Ekonomike pr novem avtu itak v 99,9% ni.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Nima veze kaj pri 5 km bo vsak avto mrzel ko se bos vsedel v njega bencinar bo izstopu toplo pihal ampak.... ce koga zebe v avtu naj si uredi webasto na daljavo .
rolleyes-1.gif

Eni ste ostali v prejšnem tisočletju. Danes ne vem, če obstaja kakšen dizel brez grelca. Že Megane 2 ima keramični grelec, Volvov D2 pri -8 greje po 500m.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pa saj ni problem ogrevanje kabine problem je ogrevanje motorja in olja na delovno temperaturo. Bedaki pač na polno obremenijo mrzlo turbino in to ne enkrat ampak vsak dan in rezultat tega je da turbina prej ali slej crkne predčasno. Niso problem kratke vožnje problem je ko se ti DPF filter pri kratkih vožnjah ne utegne očistiti potem pa imaš teme kako DPF filter odstraniti ITD. Skratka dizli niso za kratke vožnje. Za kratke vožnje se mi zdi najprimernejši atmosferski bencinski motor. Tu pa tudi ni ostalo kaj dosti izbire. Mazda, KIA, Ford C-max ali osnovni modeli Megana. Ostalo je itak butik, če še sploh kaj obstaja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Saj to kar se cinca po mestu so novejši dizli z vsemi pritiklinami. Poznaš koga, ki je v zadnjem času kupil bencinskega Bmw-ja, Audija ali Mečko? Jaz tudi ne (tudi če ga hočeš, si ga boš moral uvozit), pa vsi tle okol se večinoma cincajo po par km in zadeve očitno še kar delajo.
smile-1.gif
V naši vukojebini videvam tri popolnoma nove BMWje bencinarje... Je folku kanilo, da ni dizel za vsakega.