NEK Krško

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
750
113
EU
Slovenija bi lahko izkoristila to negativno energijo po svetu glede nukleark in povabila svetovna podjetja, da (po nižji ceni ker gre za reklamo) pri nas zgradijo najsodobnejšo nuklearko kot vzor in model vsem ostalim
smile-1.gif

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
Tu ste že davno nazaj nekaj o NEK Krško, pa bi mogoče lahko nadaljevali.

Torej kako je mnenje vesoljnega Alterja o ponovni potencialni soinvesticiji NEK2,3,4 z "brati" Hrvati?

A ni dovolj da nas že pri prvi nategujejo?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in ales85

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Vprašanje je, če nas res nategujejo, ali samo izkoriščajo našo nesposobnost.
Dve državi pomenita malo več nadzora, širši bazen strokovnjakov.
Na koncu bi sicer taki projekti morali teči tako, da država poskrbi za dovoljenja, denar pa tako ali tako ne more biti problem. JE Krško deluje že nekaj desetletij in je gotovo akumulirala že kup kapitala iz dobičkov, samo še par ugodnih kreditov, pa je :evil:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
Se ti zdi boljše, da bi z "brati" EU? Saj bo enako, hrčki bodo zraven, ko muhe na...
Govorim o solastništvu SLO/HR, EUjci bodo pa dali denar, ampak očitno eni vedo, da ga samo bogi Sloveniji ne bodo dali, mora bit še zraven boga Hrvaška. Enako kot so nas prepričevali, da je treba 2. tir gradit v soinvestitorstvu z zalednimi državami.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.381
6.159
113
Mnoga slovenska podjetja elektriko iz NEK kupujejo od Hrvatov (HEP), ker jo dobijo ceneje. Sicer je že Jugoslavija načrtovala več nukleark, tudi lokacije so določili.

Morda pa s Hrvati uspemo pridobiti nepovratna evropska sredstva za zeleni prehod.

lokacije nukleark.png

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Govorim o solastništvu SLO/HR, EUjci bodo pa dali denar, ampak očitno eni vedo, da ga samo bogi Sloveniji ne bodo dali, mora bit še zraven boga Hrvaška. Enako kot so nas prepričevali, da je treba 2. tir gradit v soinvestitorstvu z zalednimi državami.
V tem primeru je najboljše, da da denar EU, HR pa naj se... Če bodo dali samo nam, je pa naloga naše zunanje politike...

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.184
1.187
113
Nek2 s Hrvati, če ne bodo delali neumnosti, male modularne reaktorje v Šoštanj pa sami.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Tu ste že davno nazaj nekaj o NEK Krško, pa bi mogoče lahko nadaljevali.

Torej kako je mnenje vesoljnega Alterja o ponovni potencialni soinvesticiji NEK2,3,4 z "brati" Hrvati?

A ni dovolj da nas že pri prvi nategujejo?

Odgovor je NE, ker potem bomo imeli premalo že ko bomo zgradili zadevo.

Ravno danes imajo debato na to temo o JEK 2, ne direktno hrvatov.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Kdo bi razumel Slovenijo. Država bi gradila JEK 2. Ampak je še ne more, ker si sama sebi preko svojega podjetja ni dala popolne vloge in ne more začeti pripravljati državnega prostorskega načrta. Komedija še preden se je karkoli resno začelo. A je bil kak resen državni prostorski načrt sprejet prej kot v 10-ih letih?
GEN energija namreč ni oddala popolne vloge za začetek priprave državnega prostorskega načrta, med drugim je manjkala idejna zasnova projekta. Ko bo vloga popolna, bi lahko vlada v nekaj mesecih izdala sklep o popravi državnega prostorskega načrta, je pojasnil.

• Žalosti me
  • Wow
Reactions: Kamele0N in Matey

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
Kdo bi razumel Slovenijo. Država bi gradila JEK 2. Ampak je še ne more, ker si sama sebi preko svojega podjetja ni dala popolne vloge in ne more začeti pripravljati državnega prostorskega načrta. Komedija še preden se je karkoli resno začelo. A je bil kak resen državni prostorski načrt sprejet prej kot v 10-ih letih?
Glede IDZ za DPN je vprašanje o kuri in jajcu. Kako boš IDZ delal, če ne poznaš osnovnih prostorskih parametrov?

• Všeč mi je
Reactions: bizi