nej gre v pm ta petrol in drzava, ki jih je spustila z verige

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Za oblikovanje cene na podlagi povpraševanja in ponudbe si že kdaj slišal?
Ni moj point v tem, da bi razlagal ekonomijo, želel sem le povedat, da če je cena nizka, in ob tem izdelka skoraj ne potrebuješ, to ni nek benefit.
Je pa seveda povezano s ponudbo in povpraševanjem, to je pa, upam da, jasno vsem.

Jaz padca cen bencina upravičeno (iz razloga, ki ga navajaš - ponudba/povpraševanje) ne pričakujem.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
ah dej dej. sej ko benz 2€, bo folk nehal hodit tankat, pa bojo pes hodili po svetu.
Fakultete pri ekonomiji učijo, da so cene bencina najbolj raziskane cene sploh. Neverjetno natančno naj bi se vedelo kakšna bo potrošnja goriva ob določeni ceni in do kam se gre v določenih okoliščinah lahko. Koeficient cenovne elastičnosti / elastičnost povpraševanja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: msenjur

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Točno tako, eni pa mislijo da jih janša direkt po mailu na petrol pošilja. Cena nafte ima enormne učinke na gospodarstvo in da bi nekdo verjel da se bodo cene držale umetno visoko v naši državi, medtem ko bodo drugje padale, že meji na norost

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ah, vsi (skoraj) po vrsti jamrate, kot da se bo svet podru...
Tankaj, če hočeš (kjerkoli) ali pa peš/kolo/... ne pa gnjavit...
BMP za ceno bencina/nafte (ja, imam oba). Pač tankam in kaj potem?...

resnica

Majstr
9. feb 2013
541
554
93
To se bomo še načakali. Cene bodo šle v prihodnje konkretno gor, kot v obdobju 00-08. Vpišite samo v google oil supercycle, poglejte si prvo slikico in vsak nad 4. razredom oš bi moral razumeti kaj nas čaka. Razen avtor teme seveda.
Vidoviti Milan. Če bi bilo tako preprosto kot trdiš, bi vsi z lahkoto postali bogataši, vključno s tabo. V resnici se pa niti strokovnjaki ne morejo zediniti o gibanju cen nafte v prihodnosti in zgolj špekulirajo. Na ceno nafte preprosto vpliva preveč dejavnikov.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Res je, ne morejo se zedinit na kratki rok. Na dolgi rok pa je stvar jasna. Če ti cikli veljajo že od odkritja olja, ne vem zakaj bi zdaj bilo drugače

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.422
963
113
mater vsak teden visje cene tega goriva!

pa kaj je vlada mislila, ko je sprostila trg?

benz se valda rabi, najvecje nujno zlo tega casa, oni dajo pa cene regulirat ponudniku, ki ima monopol. kreteni, kaj naj recem.

Verjetno se cena ni dvignila zato, ker gre cena nafte na svetovnem trgu, ampak ker si prasci na Petrolu podrazili, a ne? Edino ne vem, a je zdaj kriv Jansa, da je Petrol dvignil cene, al je kriv zato, ker gre nafta na svetovnem trgu gor. Ali pa zato, da Han vec zasluzi, ko cisti servise.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N