nej gre v pm ta petrol in drzava, ki jih je spustila z verige

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj zato pa bi zakuril vsako drevo in tako rešil polovico.
Ah bod pameten. Kaj boš pa kuru po celmu vinogradu ali sadovnjaku, da bo kaj zaleglo? A babje tangice?
Pa, da ne boš mislil; sosed je res kuril slamnate bale, pa ni nič naredu, ker je veter pihal stran od trte, tako da je trta še zmeraj zmrznila. A si ti že kdaj stal ob ognju takrat kadar je pihalo? Če veter ogenj piha stran od tebe, bo tebe še zmeraj zeblo zraven. Če pa veter zapiha v trto, boš pa trto zažgal. Kaj si naredu pol?
Letos pa pozeba ni trajala samo eno noč. Praktično je bila močna zmrzal cel teden. Me zanima kako bi ti en teden vsako noč kuril.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in sandra

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
*
-------------------------------------------------------
Soc.Med™.Un-Lock = zalmos.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OT-info za tiste s kraškega roba, ki razumete zahodne sosede in imate "TV na anteno" ali ...
@-ITA : social.byoblu.com/about ; Byoblu-TV_ch.55_Uhf-746MHz DVB-T Monte Belvedere (TS)
http://alturl.com/7bfr2 -Classic-OL oz.https://www.genyt.net/search.php?q=Byoblu.com

Matr smo daleč prišli ... :evil: ... od goriva za avte do "goriva" za dolenjska telesa ... :valjamse:
*

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
*
-------------------------------------------------------
Soc.Med™.Un-Lock = zalmos.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OT-info za tiste s kraškega roba, ki razumete zahodne sosede in imate "TV na anteno" ali ...
@-ITA : social.byoblu.com/about ; Byoblu-TV_ch.55_Uhf-746MHz DVB-T Monte Belvedere (TS)
http://alturl.com/7bfr2 -Classic-OL oz.https://www.genyt.net/search.php?q=Byoblu.com

Matr smo daleč prišli ... :evil: ... od goriva za avte do "goriva" za dolenjska telesa ... :valjamse:
*
Tako nafta, kot cviček, sta energenta.
S tem, da nafto samo napumpaš, cviček moraš pa pridelat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Glih obratno je. Država hoče s tem, ko ne regulira cen goriva, privabiti tuje konkurenčne naftne družbe, da bodo razbili Petrolov monopol.

pa to je men vse jasno!

ampak povej mi, kje naj konkurenca še postavi dobičkonosne črpalke? Vse top lokacije ob AC so oddane petrolu ali molu.

Itak me tudi zanima, kdo izdaja razna dovoljenja in koncesije za postavitev črpalk. Koliko se bo morala ena tuja firma trudit, da bo zbrala vse potrebne dokumente? Tukaj bo petrol uporabil vse veze in poznanstva, da bo konkurence čim manj...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Ali ni država uravnavala nihanje cen nafte s prilagajanjem trošarin, ki jih sama določa? Ali to ni več mogoče?

od septembra 2020 (se mi zdi) je sproščeno vse.

sicer je to le 1 faza, ki je potekela nekaj let...prej so sprositili gorilca, potem še na 98 in 100, potem cene ob AC in nazadnje povsod.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
pa to je men vse jasno!

ampak povej mi, kje naj konkurenca še postavi dobičkonosne črpalke? Vse top lokacije ob AC so oddane petrolu ali molu.

Itak me tudi zanima, kdo izdaja razna dovoljenja in koncesije za postavitev črpalk. Koliko se bo morala ena tuja firma trudit, da bo zbrala vse potrebne dokumente? Tukaj bo petrol uporabil vse veze in poznanstva, da bo konkurence čim manj...
To maš prav.
Saj zato pa janševa vlada dela na tem, da se bo razbohotena Slovenska birokracija, ki se pase na takih projektih optimizirala in da se bodo postopki za pridobivanje tovrstnih gradbenih dovoljenj poenostavili.
Ne da se vsega naredit čez noč.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj ni tukaj za razumet. Na goriva.si je petrol cenejši od omv.
Surova nafta je šla gor , je čas dopustov in vsi rinejo na more.

Bolj bi nas moralo skrbet da se je vse drugo podražilo les železo hrana .

• Všeč mi je
Reactions: msenjur