Ne pogosta uporaba avtoceste

Bi na vašem mestu kupl letno vinjeto

• Skupaj glasov
    75

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz si dam vinjeto gor vsako leto, brez preračunavanja, tudi če bi bila še možnost cestninskih, to da ni treba okna odpirat, se ukvarjati z drobižem, listki,.. priceless.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js sm usak dan na avtocesti, pa je ne bom kupil. Niti ene kontrole nism vidu na moji relaciji, tko da...brezveze stran vrgu 95 flik.

Upam, da te dobijo.

confused-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dva avta, avtodom in spomladi še motor... štiri vinjete...
frown-1.gif

Jaz kle vidim samo 2 vinjete! Avtodom je za uživancijo....se prav je lepš če greš po regionalki.....etak ga maš 3/4 za na morje kjer na hrvaškem ne rabš vinjete.....ok razn če non stop gobarš v naših gorah...ampak to lah tud z običnim avtom!

Motor isto......a je sploh uživancija se z njim po AC peljat? Za karavanke greš pa zadnji dovoz pr Jesenicah gor k je po zakonu free!
Kameleon, ti se kar lepo avta drži, da slučajno ne kupiš kak avtodom...
cool-1.gif

Večina vas kot kaže pozablja, da so vinjete potrebne tudi za ceste, rezervirane za motorni promet...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Katerih je zdaj pri nas (glede na dolzino avtocest) koliko, priblizno nic ?
smile-1.gif
Na nasem koncu je to del Lj. obvoznice. Ce bi res zelel, se da temu izogniti, ce ze v startu nimas namena iti po avtocesti.

Je tista dvopasovna poglobljena zadeva v Mariboru ranga modre/zelene table ali je kot Celovska/Trzaska/Zaloska/Dunajska v Lj. ? Jaz imam v spominu ene semaforje, torej je najbrz slednje. Druge take ceste se pa zdaj res ne spomnim (ce bi ze uspel izogniti se vsem avtocestam).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
Nabaviš vinjeto in uporabiš avtocesto kadarkoli se le da. Iz 5-10 voženj jih rata 2-3x tolko in je cena sprejemljivejša.

Sicer se mi pa čudno zdi, da kakih nagradnih slikc ne delajo. Saj vinjeta ni tak majhna, da se nebi dalo na ta način dokazovat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83

Cela Ljubljanska obvoznica, kup drugih stvari, težka je brez vinjete.
Brez vinjete se voziš tako nekako kot v bivši Jugi, pa ne proti koncu ampak bolj proti začetku obstoja. Super za nostalgike, zame malo manj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je tista dvopasovna poglobljena zadeva v Mariboru ranga modre/zelene table ali je kot Celovska/Trzaska/Zaloska/Dunajska v Lj. ? Jaz imam v spominu ene semaforje, torej je najbrz slednje. Druge take ceste se pa zdaj res ne spomnim (ce bi ze uspel izogniti se vsem avtocestam).

Obvezna vinjeta - od zadnjega semaforja (ko prideš iz LJ) do pesniškega rondoja.

V glavnem je nekak tak kot s severno obvoznico v LJ - da se izognit, ampak pride velikokrat hudičevo prav.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.393
5.667
113
Ni lepšga kot po ta stari it na morje......nice memories na čase ko smo še z 50ccm dol prdel
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz sem rabil iz LJ do Portoroža po tastari cesti kar dobre 2 uri, takrat sem si rekel prvič in zadnjič ... vinjeto bom le kupil, čeprav jo bom na koncu mogoče 2x-3x bolj uporabljal, pa tud ko grem v hribe si po celodnevni turi utrujen (vstanem že 03:30 ali 4 zjutri).

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dva avta, avtodom in spomladi še motor... štiri vinjete...
frown-1.gif

Jaz kle vidim samo 2 vinjete! Avtodom je za uživancijo....se prav je lepš če greš po regionalki.....etak ga maš 3/4 za na morje kjer na hrvaškem ne rabš vinjete.....ok razn če non stop gobarš v naših gorah...ampak to lah tud z običnim avtom!

Motor isto......a je sploh uživancija se z njim po AC peljat? Za karavanke greš pa zadnji dovoz pr Jesenicah gor k je po zakonu free!

Priznam, da sem v letu 2010 kupil šest letnih vinjet.
redface-1.gif

Sicer imam nekaj avtov predvsem za hobi, ampak se mi vseeno ne da z njimi cijaziti naokoli, če grem lahko po avtocesti.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
a je res vinjeta pomembna takšne razprave. Brez veze...eni jo kupijo drugi ne..to je pač tko..eni pa sanjajo in delajo ankete..hehe..men se to smešno zdi!!

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik scania pravi:
a je res vinjeta pomembna takšne razprave. Brez veze...eni jo kupijo drugi ne..to je pač tko..eni pa sanjajo in delajo ankete..hehe..men se to smešno zdi!!

Seveda je zlasti za tiste, ki AC koristimo občasno parkrat na leto, vsekakor se nimajo v tej temi uglašat tisti, ki jo itak rabjo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
...na konc jo bom itak nabavu
Samo pazi, da ne boš slučajno potem avta menjal. Bo spet ene 5 anket po 10-ih forumih...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pac kupis tedensko takrat, ko jo rabis ... Ce pa ves, da bos za letno dal manj, kot za tedenske... pac kupis letno...
nekaterim to ni jasno. Sem zadnjic videl na slo avtu mislim da 5 letosnjih od tega dve mescni se mi zdi, na nekem romunskem kombiju na Lomu pa cca 12, mislim da je bilo nekaj mesecnih. Temu romunu res ni vse jasno. Na fotkicu so slike, samo fotkic ni pri meni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za romuna še zastopim, ker tako ali tako vozi za denar, pa tudi imam svoje mnenje o romunih

Ampak enako sem enkrat videl na slovenskem avtu, vse skupaj 7 modrih vinjet.
bonk.gif