Ne vem... Dokler je bil revolut biznis zastonj, je bil moj transkacijski račun izbire za s.p.. tudi vsa nakazila vseh partnerjev so hodila tja. Trajniki tam... Nlb sem imela za polog gotovine in na poloznicah za fizicne osebe.
Pri nlb sem imela torej navadni osnovni racun za 3,4€ in to je bilo to.
Najprej je skrenil revolut. Za osnovni revolut biznis racun hocejo vec kot nase banke. Revolut pro je neuporaben za normalno poslovanje. Trajnikov ne podpira. Placil z valuto v prihodnosti tudi ne. Na trnjih sem, kdaj in kaj se bodo zmislili naprej. Ker ze za ta revolut pro mi najprej niso hoteli odpreti, potem so ga, ampak skos neke pojasnjujem in dodatno razlagam.
Sem prenesla vse future placila, ki so važni (placa zaposlene ipd) na NLB, trajnike (elektrika, internet ipd) tudi. Zdaj se je nadrekalo za 8,5€ stroska na NLB vsak mesec, s tem da flikam na sparkasse in od tam topupam revolut, pa potem na revolut pro, da placam se ostale izvanredne položnice. Za dober evro razlike me pa že zelo mika, da se spravim na NLb Aktivni za 9,99€. Kar se tice poslovne rabe, vsaj za s.p., je trenutno NLB dalec pred Revolutom. N26 business ne morem imeti, ker jmam navadnega. Yet another biznis racuna ne bi imela. Ker itak bo spet nekaj, ker je vsak pri neobanki "zacasen", pa se vedno se ne losam NLBja.
Za osebno rabo je pa se vedno Revolut. Za ETF ga ne uporabljam, imam IBKR za to, ga pa moj najdrazji. Zdaj je sicer bolj zanimiv postal z 1 transakcijo mesečno zastonj in moznostjo prenosa na druge platforme. Prej si moral prodat --> davke placat --> prenesti eure na drugo platforma --> tam kupit in spet stroske placat. Zdaj je ta opcija zanimiva ratala. Razmilsjam da bi xeon kar na revolutu kupvala in imela denar takoj pri roki, ce bi bila nuja...