Ne pogosta uporaba avtoceste

Bi na vašem mestu kupl letno vinjeto

• Skupaj glasov
    75

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16

Priznam, da sem v letu 2010 kupil šest letnih vinjet.
redface-1.gif

Sicer imam nekaj avtov predvsem za hobi, ampak se mi vseeno ne da z njimi cijaziti naokoli, če grem lahko po avtocesti.

[/QUOTE]

Šest vinjet
bonk.gif

Preden vinjeto nalepiš na steklo jo namaži po lepljivem delu z navadno kremo za roke, zadnji del pa prelepi s selotejpom,
da se ti ne razpade, ko jo boš odstranjeval ....
To ne pišem zato, da bi vinjeto prestavljal iz vozila v vozilo temveč zato,
da jo lažje odstraniš po preteku roka veljavnosti
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pac kupis tedensko takrat, ko jo rabis ... Ce pa ves, da bos za letno dal manj, kot za tedenske... pac kupis letno...
nekaterim to ni jasno. Sem zadnjic videl na slo avtu mislim da 5 letosnjih od tega dve mescni se mi zdi, na nekem romunskem kombiju na Lomu pa cca 12, mislim da je bilo nekaj mesecnih. Temu romunu res ni vse jasno. Na fotkicu so slike, samo fotkic ni pri meni.
Mi smo na službenih tudi tako imeli (le da smo stare sproti dol jemali).
Dokler nekdo ni meneđerjem namignil, da je 1x70 manj od 30x10.
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pac kupis tedensko takrat, ko jo rabis ... Ce pa ves, da bos za letno dal manj, kot za tedenske... pac kupis letno...

Finta je v tem ker ne veš vnaprej. Letos sem s tamalim (drugim) avtom naredil nekih 7k km, se pravi skoraj nič, kupil pa najmanj 5 tedenskih vinjet (je že tako naneslo da ni šlo drugače). Se pravi sem že skoraj na letni. Za 2011 imam pa že nalimano.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Šest vinjet
bonk.gif

Preden vinjeto nalepiš na steklo jo namaži po lepljivem delu z navadno kremo za roke, zadnji del pa prelepi s selotejpom,
cheer.gif

Saj sem slišal za te recepte, pa jih ne uporabljam, ker se mi to zdi nekako preveč, hm, ... slovensko.

Znesek za te vinjete predstavlja manj kot 3% letnih obratovalnih stroškov moje družine, tako da ne vem, zakaj bi kompliciral.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
js jo bom nabavla (pa prestrihala), ceprou je vecji uzitek se vozit v sluzbo po stari cesti. sam na morje se mi pa ne da fjakat pocas

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Imaš prav, načelno se strinjam s teboj.....vendar pa...
Imamo tri avtomobile do najbližje avtoceste več kot 50 km, pred uvedbo vinjete smo plačevali za AC 15-20€ na leto.
Torej logična odločitev je ena vinjeta za vse tri avtomobile. Morda je... khm..."slovensko" vendar imam raje 180€ v svojem žepu.
Če jo pa nalepiš na tanko prozorno folijo jo pa še lažje prestavljaš iz avta v avto.
cheer.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Osebno se mi zdi tistih 95€ za vinjeto relativno malo, ker ko so bile še cestnine sem 100€ zapravil v kakem mescu, dveh. To je v mojem primeru. Če imaš denar za avto, gume, zavarovanje, itd. imaš verjetno še 100€ za vinjeto. Če greš samo 7x na leto po AC in če moraš za vsako kupiti tedensko vinjeto se ti že splača.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Imaš prav, načelno se strinjam s teboj.....vendar pa...
Imamo tri avtomobile do najbližje avtoceste več kot 50 km, pred uvedbo vinjete smo plačevali za AC 15-20€ na leto.
Torej logična odločitev je ena vinjeta za vse tri avtomobile. Morda je... khm..."slovensko" vendar imam raje 180€ v svojem žepu.
Če jo pa nalepiš na tanko prozorno folijo jo pa še lažje prestavljaš iz avta v avto.
cheer.gif

Sam, da ne bo potem jok in stok tukaj na forumu, ko bos padel na kontrolo... in te bo to kostalo med 400 in 900€ ali kolikor je ze kazen, ce te dobijo brez vinjete ali z neveljavno vinjeto
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Taki majo verjetno tudi samo en komplet felten z gumami, ki jih prestavlajo z avta na avto.

Ne zastopim tega, da ima nekdo tri avte pa komplicira z vinjeto.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Taki majo verjetno tudi samo en komplet felten z gumami, ki jih prestavlajo z avta na avto.

Ne zastopim tega, da ima nekdo tri avte pa komplicira z vinjeto.

Ponavadi itak tisti z 'najboljšimi' makinami jamrajo okrog vinjet, sej je vsako leto isto. Jaz imam pač forda in imam denar za gume, vinjeto in poln kasko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dygscxpixm pravi:
Citat:
Šest vinjet
bonk.gif

cheer.gif

Saj sem slišal za te recepte, pa jih ne uporabljam, ker se mi to zdi nekako preveč, hm, ... slovensko.

Znesek za te vinjete predstavlja manj kot 3% letnih obratovalnih stroškov moje družine, tako da ne vem, zakaj bi kompliciral.
Jaz tudi ne vem, zakaj bi kompliciral pri dol-jemanju, zato sem pred nalepitvijo orenk namazal. Skoraj sama od sebe med vožnjo dol pada.
shocked-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
... vsekakor se nimajo v tej temi uglašat tisti, ki jo itak rabjo.

kdo ti bo pa potem anketo izpolnil???

drugač pa, a nisi ti iz enih hribov tuki okol? tuki imaš odlične lokalno-hribovske povezave do kranja. pa se vozi potem po teh lokalnih cestah... do jesenic bo že prišel... enkrat pač...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ni fora v tem, da nebi šel po stari cesti do KGore, ampak za nazaj je problem, ker si mi polet spi, veš v hribe se gre zgodaj, polet že pokonc ob 3-4.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma dej no. potem ne hodi v hribe pa je. sicer te pa AC bolj uspava, kot pa vsi ovinki, in razni pripetljaji z drugimi...

ok, sej vemo, da rad hodiš v hribe, in da rad zgodaj vstajaš. Verjemi, da nisi edini.

Mogoče bi bilo pametno, da bi anketo postavil še na www.hribi.net, tam je več alpinistov k vstajajo ob 3-4, in bolje poznajo situacijo.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Danes jo že rabil Vrhnika-LJ-Zalog-Brezovica. Komu bi se dalo it na Rudnik čez center, pa v Zalog nekaj iskat pa domu. Še dobr, da sem jo včeraj nabavil.

V hribe pa te uspava stranska cesta, na AC si odpreš okno pa si spet nov