Ne morem, da ne bi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.807
113
40
MB
če nima 30 € lufta v rvcju na prodan kos da bi preveril zgodovino, pol je pač v narobnem biznisu

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Tako je.
zmaga.gif
:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.916
113
v lokalni ostariji
tomi, a mislš da nič ne preveri? trg je zdej tolk zahteven da je joj. internetni junaki te takoj križajo če narediš malo napako. če delaš na dolgi rok moraš delat pošteno. ampak vedno se pač lahko zgodi napaka...

seveda pa tud pod razno ne podpiram nategunčkov, ki menjajo firme itd in goljufajo tako s letniki, urami, kilometri...

bom ponovil eno zgodbo...

sem prodajal stroj, napišem realne ure in letnik. 0 klicev ali pa ogledov
grem za eksperiment popravit letnik na zadnji letnik, ko so ta model še delali in ure na "sanjske"
telefon mi je skorajda pregorel v 1 uri...
pazite, slike in opis pa ENAK vsakrat!

zato nekateri obračajo km... ali ponarejajo letnike...sploh pri strojih je to standardna praksa... se je pa že zgodilo, da je prišlo do zamenjave znamke... se je prodajal "original fergusson" no ko se je pa podrobno preverilo (in to popolnoma naključno) je bil pa to dejansko IMT. ampak pazite v prometni pa napisano poreklo anglija, mf... kdo bi po vašem moral odgovarjat? prodajalec ker je zaupal prometni?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kdo bi po vašem moral odgovarjat? prodajalec ker je zaupal prometni?
V zakonu je jasno napisano, kdo odgovarja in to ni kupec
wink-1.gif
.
Pač živiš v Sloveniji, če ti ti zakoni niso všeč poskrbi, da se bodo spremenili ali pa pojdi v kakšno drugo državo. Druge žal ni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
če nima 30 € lufta v rvcju na prodan kos da bi preveril zgodovino, pol je pač v narobnem biznisu

Outsorcas preverbo pa ti to vsak Meho pogleda z navadnim laptopom pa kitajskim kloniranim OBD scanerjem za 15eur
smile-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Pri vseh idejah kako se "boriti" proti tem nategom bi bilo precej elegantno da se ena slo tv spomni imeti tedensko oddajo kjer bi objavljali dokazane prevertene kilometre in z velikimi črkami napisali ime trgovca/preprodajalca
evil.gif

Pa da vidimo potem trgovce po koliko časa bi se spametovali.
Mene niti ne briga kako poslujejo, če kupim 7 let star avto z recimo 160kkm pričakujem da je to res in da je cena temu primerna, ča pa kupim 10 let starega z ajd 300kkm pričakujem enako
10.gif

Lp.

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Mesko si je sam kriv ker je sel pisati preverjeni kilometri in take bi moral ornk zjebat, ker preverjeni kilometri in vsa ostala sranja pisejo kr tako za vabljenje kupcev. Preverjeni kilometri in potem to niso je stvarna napaka in tle sploh ni debate

Nevem kako se novinarji niso obesl na to, pravi po telefonu da bi to predrago stalo da vozis avte na pooblascence in preverjas kmje, v pogodbi pa jamcijo za kilometre, bedasti novinarji. Tako ostali vsi jamcijo za 50 tock preverbe ca kaksne karambole itd pa nic od tega ne drzi

Točno tako. Kupcu je prodal ne samo avto, ampak tudi garancijo da km štimajo (ker je to napisal je avto bolje prodal - hitreje in dražje). Kar je totalna norost. Garantirat km za avto, katerega lastnik nisi bil. Kot bi garantiral da pes ne grize. Potem ga pa nekomu posodil, ko bi ga pogrizel pa glumil da pes ima pač kosmata ušesa.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
ksz

Briga jih prodajalce.

Meni je "kao ugledna" ljubljanska avto-hiša Avto Triglav (ki je celo uradni zastopnik za nekaj znamk) hotela prodat rabljen avto na katerem je bila plomba zardi izvršbe. Res, da so bili samo posrednik (dejansko niso bili lastnik), ampak da niti tega ne preverijo??

Jaz sem slučajno šel preverjat, ko sem dobil VIN. Prav lahko bi se zgodilo, da avto v celoti plačam, potem pa mi na okencu upravne ne bi naredila prepisa, ker je pač tako ukazano s plombo.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mtl nisi kapiral knede? seveda bo odgovarjal prodajalec. tudi denar bo vrnil. v čem je težava?

eh ja...

smile-1.gif
Dober poskus trollanja, očitno nimaš kaj za povedat.

Bo vrnil da in kolikokrat do zdaj pa ni nič vrnil, ker ga niso dobili?

Težava je, da se to sploh dogaja, težava je v odsotnosti moralne pravičnosti. Da vse več ljudi mirno nateguje druge oz. njih nevednost in se jim to zdi povsem OK. Da je dobiček bolj važen od človeka. Dejansko je človek tisti, ki zares kaj ustvari in naredi, ne denar sam po sebi. Da se ustvarja stanje, kjer ne moreš nikomur več nič zaupati in je potrebno vsako stvar preverjat (kar je itak nemogoče).

Moj primer je samo še ena ponazoritev tega stanja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.916
113
v lokalni ostariji
ginek, a se ti kolca po komunizmu (socializmu) itd itd?

nategujejo nas na vseh korakih. od prodajalcev zobne paste do prodajalcev avtomobilov.... seveda ni prav da se goljufa. in prav bi bilo, da se zmanjšajo goljufije dokončno. je pa to težko... dokler bodo kupci kupovali km in "servisne knjigice"...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Tko lepo je napisal ginek, pol pa ti noter vtaknes socializem. Kako ti to uspe?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, to ti bo potem Meho bolj malo preveril kilometre, sploh če je profi vrtel.
wink-1.gif

Sej ne da bi se nekaj ful udeleževal avtomobilističnih debat, tudi sicer sem kar se šraufarije laik... ampak tu nisi rabil Mehota z OBDjem, ampak Francko, ki pogleda številko šasije (VIN?) in pokliče na pooblaščenca, če ima ta avto v bazi in kolko kkm je naredil. Če sem prav razumel prispevek, so jih na to foro dobli. Torej brez neke pretirano pametne forenzike, ampak je imel slučajno tip neverjetno srečo
crazy1.gif

(tak "nateg precej lahko najdeš. Recimo jaz sem kupil rabljen avto, z vsemi računi (!) od servisov, pa sem pri skoraj 200kkm ugotovil, da prvi lastnik sicer očitno je plačal veliki servis na 100kkm, ampak mehanik mi je pa ob menjavi povedal, da ej bila kr prva... tudi jermen
rolleyes-1.gif
)

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
...., pa sem pri skoraj 200kkm ugotovil, da prvi lastnik sicer očitno je plačal veliki servis na 100kkm, ampak mehanik mi je pa ob menjavi povedal, da ej bila kr prva... tudi jermen
rolleyes-1.gif
)

In kako konkretno je tvoj mehanik ugotovil pri 200.000 km da imaš notri prvi in ne drugi jermen glede na to da je sevisiral na pooblaščencu in da napisa in kataloške št tega ni mogel ugotovit ker sta enaki, datum pa je bil lahko stari na novem jermenu če je bil iz zaloge,....Mislim res es me zanima ker ta mehanik mora bit pa jasnovidec in bi mi lahko kako 7-ko napovedal,..........?

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Recimo da iz izkusenj ve kak zgleda jermen ki ga menja pri velikem servisu...kak pa jermen ki je velik servis preskocil in ga menja pri drugem velikem servisu...?

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Tko lepo je napisal ginek, pol pa ti noter vtaknes socializem. Kako ti to uspe?

Pac hotel je povedat da v socializmu ni blo nategovanja
smile-1.gif

Za avto nisi vplacal 2leti vnaprej...in nisi vmes doplaceval zarad inflacije...tud pokvaru se ti ni do prvega tehnicnega
ne-ne-1.gif

Za po poti si pa se dobil burek v zadnjih vratih...in to gratis...eh ja zlati casi
srce-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, to ti bo potem Meho bolj malo preveril kilometre, sploh če je profi vrtel.
wink-1.gif

Zakaj
sprasujem se.gif

Pac poisces Mehota ki zna gledat podatke na kljucih...stevcu...Xenon modulih...ECUju avtomatskega menjalnika...nisem cist up to date kje so si se kej na novo zmislil
smile-1.gif