[NAVIGACIJA] Sygic Drive XP -za carPC, notebook...

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
no...men brez narekovajev ne dela....tkole, kt pa je HITMAN napisu...pa dela.
Hvala lepa.

"In pobarvali smo vse...
nahrung002.gif

scmoky

Pripravnik
11. dec 2007
186
10
18
Štajerska metropola
Pozdrav

Mene pa zanima kje dobiti tiste bolj podrobne mape... Lahko tudi na zasebna spročila.. Hvala

No upam da se bo najdel kdo za karte...

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
Pozdrav
Mene pa zanima kje dobiti tiste bolj podrobne mape... Lahko tudi na zasebna spročila.. Hvala

No upam da se bo najdel kdo za karte...

Najprej en lep pozdrav na tabli.
Glede na to, da si nov uporabnik - prijavljen od včeraj bi bilo dobro, da si malo prebereš teme, ki te zanimajo, sigurno boš kje našel kakšen odgovor na tvoja vprašanja.
Odkrito povedano, da je malce nerodno, da se prijaviš in že "fehtariš" za karte.
Ne, nočem biti nesramen, ampak verjamem da se marsikdo z menoj strinja, ampak noče pač naglas povedat, jaz pač nimam dlake na jeziku.

To ni bilo mišljeno kot žalitev, tako da lep pozdrav in brez zamere.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
in ti bi rabil bolj podrobne karte od cesa. kolikor se jaz razumem na tole je karta,karta in cao.. ni bolj ali manj podrobne,torej ce karto ze imas je to,to. Ce pa je nimas je pa potrebno iti v nakup,al pa se kako drgac znajdet fehtarit pac ni lepo in niti dovoljeno saj je prepovedano razpecevanje legalne opreme.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
dve karti sta, ki delujeta tukaj (mogoče jih je še več).

ena je tista ki jo dobiš zraven tega programa iz njihovega FTPja, vsebuje pa avstrijo, švico in slovenijo.

potem pa je še ena mapa, katera je v bistvu od maporame, in ima samo avstrijo in slovenijo. Prva ima več POI a ima manj ulic, druga pa ima dosti več ulic ampak manj POI - vsaj za moje okoliške kraje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Mislim, da je monaco nekje omenil, da si lahko POI tudi narediš sam za te mape in tole navigacijo, je to res?

Predvsem me zanima za radarje, da bi si lahko vpisal
smile-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
POI si lahko narediš čist simpl ....
Potrebuješ ov2 to upi converter .
Poiščeš POI od TomTom programa (.ov2) in jih convertiraš v .upi.
Slikce, ki so zraven TT POI pa obdelaš in sicer:
- zmanjšaš jih na 22x22 ter shraniš kot 256- barvna bitna slika. Simpl kot pasulj.
V 5ih minutah imaš vse porihtano ....
zmaga.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Lahko pa si sam vpisuješ radarje. Jaz sem to počel na računalniku, ker je večja slika
cool-1.gif

V mapo ICON si skopiraš slikce, katere boš uporabljal pri svojih POI točkah. Jaz sem jih snel iz POIPlaze. Jih uredil 22x22 .. itd ter jih shranil kot sem rekel v mapo Ikons.
Nato sem na mapi izbral točko (lahko tudi koordinate) ter ustvaril nov POI. Potem te vpraša za ikono in enostavno iz seznama izbereš tvojo, ki si jo predtem posnel v mapo.

Ko zadevo končaš, pa samo obe datoteki (upi in bmp) skopiraš na dlančnik v mape kot so na compu in stvar je rešena.

Edino kar me moti pri tem je, da ko se ti na poti prikaže vizualno opozorilo na POI je ikona majčkeno premajhna.. Nakar sem uporabil ikone 32x32 ampak se dejansko ni nič spremenilo. Zgleda, da ima nekje v notranjosti ukaz, da kljub velikosti ikone on prikazuje njegovo sprogramirano velikost.

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
Ali bi se dalo morda na kakeršenkoli način izvozit vse POI, ki so na adriaroute za Slovenijo ter uvozit v maporamo oz. tomtom?

XPfrik

Zelenc'
18. jan 2008
11
0
1
Citat:
Uporabnik andyy pravi:
Ali bi se dalo morda na kakeršenkoli način izvozit vse POI, ki so na adriaroute za Slovenijo ter uvozit v maporamo oz. tomtom?

Se da.

Kar pa se tiče ikon vam prilagam action file za photoshop, ki vam spremeni ikone png v obliko bmp, in to tako ki jo program prepozna. Kar sem prebral na tujih forumih so ikone lahko 35x35, 40x40 in celo 60x60.

In še to - tudi POI (sploh primerno za radarje) se lahko doda zvočne datoteke v obliki waw - biti pa morajo v tejle obliki:
Audio format: PCM
Average data rate: 11 025 Kb/second
Sample rate: 11 kHz
Audio sample size: 8 bit
Channels: mono

To preverjeno deluje, ostalo pa še nisem poizkusil.

In še vprašanje - ali ima kateri od programov slovenske glasove za vodenje v obliki wav ali ogg - ker bi s tem lahko precej pohitrili delo oz. naredili slovensko vodenje za ta odlični program.

Priponke

• 204507-Sygic.zip
    665 bajtov · Ogledi: 294

XPfrik

Zelenc'
18. jan 2008
11
0
1
Seveda vem, in tudi prebral sem. Hotel sem samo ponuditi pomoč oz. skrajšati postopek.

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
Citat:
Uporabnik XPfrik pravi:

Se da.

Nisem mislil POI za radarje, ampak built-in POIs vseh restavracij, knjižnic, bankomatov, ki jih ima adriaroute že notri. Iščem po spletu, pa še nisem odkril, da bi kdo to naredil.

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
Ne pa sej ni tok slab sygic s temi POI.. adriaroute neaj več kot 3000. Čeprav to mi je mal čudn.. k restavracij ma teleatlas sam 200 not, to je zlo mal.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Khm...

Danse sem spet malce preveril tale slovaški FTP in opazil, da so neke nove mape z datumom 14.1.2008

Jih je kdo že mogoče sprobal, oz ve kako bi se jih lahko uporabilo brez "ključa" ?

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
So ja, tud program je nov... 7.58 je zadnja verzija za XPje. Ne prinasa nekih konkretnih izboljsav, uporablja popolnoma druge mape kot 7.1 (prejsnja verzija, o kateri je bilo govora prej v tej temi).. Te nove mape so TeleAtlasove, torej, tocno take kot jih ima TomTom (lahko potrdim lastnorocno za ITA, SVN, HRV in AUT). Kar pomeni, proti prejsnji verziji programa in pripadajocih map: za SVN slabsa pokritost cest, predvsem pa hisnih stevilk (prejsnja kartografija bi skor reku da je mela hisne stevilke in to se boljse kot AdriaRoute!). Za ostalo nism tolk zihr, evropa je verjetno priblizno ista, saj je ze skoraj cela pokrita 99%.. V glavnem, jest mam obe verziji na notebooku, prejsnjo z boljso SVN in tazadnjo s TeleAtlas kartami.

Ribic

Zelenc'
3. feb 2008
4
0
1
Meni pa zadeva ne deluje na Asus-u. Samodejno zaznavanje GPS-a ne deluje, če dam "Izberi vemsnik COM" piše samo določi. Na navadnem računalu pa zadeva deluje... Kakšna ideja?
lp