[NAVIGACIJA] Sygic Drive XP -za carPC, notebook...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Končno navigacija, ki se odlično obnese na prenosnem računalniku, še boljše pa na carpc s touch screenom. Poleg vsega pa ima odlično pokrito tudi Slovenijo in vmesnik v slovenskem jeziku (po zaslugi forumašev pa bo verjetno kmalu tudi vodenje v slovenščini). Gre za Sygic Drive, znan tudi kot Mapporama 2008 ali idrive (v bistvu ne gre za identične pač pa za zelo podobne stvari. Več o programu pa na http://www.sygic.com/carpc/index.html

In kar je najlepše - zadevo se da brezplačno namestit
evil.gif
(le karte si najdite sami - veljajo tiste od Mapporame - ne me zasipat z zasebnimi sporočili o tem kje jih dobit!)

1.jpg
4.jpg

Navodila:

1. Na TEJ STRANI snami "promocijsko" verzijo Sygic drive 7.0 86D. Trije dnevi so mimo, pa še vedno deluje. Tudi premik datuma ne spremeni nič. Na enem forumu sem bral, da gre za promocijsko verzijo. Zanimivo da na romunski strani piše da je gratis, na angleški pa da je 3-dnevni demo
stupid-1.gif

2. Programa ne moreš nastavit na poljuben gps sprejemnik, zato mu je potrebno "vrnit" še to. V direktoriju s programom ustvari direktorij \Default in direktorij \Drivers v katerega narediš poddirektorij \Default. Nato v OBA default direktorija kopiraj datoteki Device.dll in Driver.dll

3. Karte kopiraš v poljuben direktorij. Tako ali tako te pri prvem zagonu in pri menjavi karte vpraša v katerem direktoriju je .mlm datoteka (karte so potem v poddirektoriju). Ne pozabi v .mlm napisat pravilnih imen (enako kot pri Maporama verziji za PPC).

4. Ker fullscreen na programu ne deluje kot bi moral, ga je potrebno že zagnati v full screen mode. Naredi bližnjico do datoteke drive.exe in Lastnosti, cilj dodaj -rfull (npr. "D:\DRIVE_XP\Drive.exe" -rfull )

To je to. Program sem danes testiral na cesti (sicer kar na laptopu brez touch screena) in zadeva deluje brezhibno. Celo do ene šokantne ugotovitve sem prišel - cesta do mojega ranča je vrisana pravilno čeprav niti v TISu ni! In ko pripeljem pred hišo tudi spodaj napiše pravilno hišno številko
cheer.gif

Pa še dokazni material

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Tudi jaz sem danes testiral omenjeno zadevo, dobil sem jo sicer direktno od slovakov - tako da imam 7 dni brezplačne uporabe.

Uporabljam jo na Asus eee PC, torej 7" prenosniku, kjer je zadeva zelo dobro vidna - točno paše v okno.

Žal pa sem malce razočaran nad mapo, uporabljam sicer njihove, tak da bi z Mapporame mogoče delovalo boljše? no..po moji oceni je mapa stara nekje 6 mesecev, vsaj če gledam kako so se spremenile ceste v tem času.

Mi pa je zelo všeč tale njihov 3D pogled. V prihodnjih dneh bom morda testiral tudi v tujini ali pa v kakšnem večjem slo mestu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Zanimivo...sedaj sem naložil mape od maporame (hvala tistemi
wink-1.gif
) in tukaj je zadevo dosti dosti boljša kot pa v tistih mapah, ki sem jih dobil zraven programa.

Zdaj je pa tale navigacija idealna!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Še nekaj...

danes sem formatiral windowse in zadeva ni delovala. Čudilo me je predvsem to, ker sem prej (na istem laptopu) imel vse na SD kartici in poganjal .exe od tam...kajti program ne zahteva nobene instalacije. Po 2h "jebarije" sem ugotovil, da jebejo .dll fajli..te katere bi moral kopirati v zgoraj omenjen direktorij.

Presenetilo me je to, da sem vstavil SD kartico v drug prenosnik in zadeva je delovala...wtf...potem sem že sumil, da so krivi windowsi ali mogoče kak updejt a na srečo sem zadevo elegantno rešil.

V direktoriju z driver.exe fajlom je tudi en settings file...tam notri se samo pobriše [drivers] nastavitve in potem lepo program pobere .dll in korenskega imenika
wink-1.gif

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
No...karte so doma...program zagnan, nastavljen, ampak, ko uvozim nikakor na morem videti kart...Potem, ko ugasnem program, ga ne morem več zalaufat...toliko časa, dokler ga v divajs meneđerju ne ugasnem. Pol pa ga lahko spet zalaufam.

Še par slikc:
sy1.jpg

sy2.jpg

sy3.jpg

sy4.jpg

sy5.jpg

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Anddrej pravi:
Potem, ko ugasnem program, ga ne morem več zalaufat...toliko časa, dokler ga v divajs meneđerju ne ugasnem.
Moraš v programu izbrat exit in ne samo kliknit na X zgoraj desno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Tole jaz tudi "vidim"..oz sem videl..tole sivino.

Klikni nekje v mapi in odpreti se mora meni, tole mislim da si kliknil spodaj v info vrstico, če se ne motim.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Daj se malo poigraj z zoomom karte. Izberi kakšen naslov naj ti ga pokaže ... itd.

Program deluje v nulo .... še par slik ...

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Glede na to, da se vidi na tvojem spisku, da je ena od kart naložena, potem ne more bit problem. Če bi ti hotel mapo naložit in ti program ne bi dovolil (zaradi varnostnih varjant - aktivacija) .. itd, potem razumem, da ti karte ne pokaže, v tem tvojem primeru pa je karta na spisku, kar pomeni, da si obšel zadevo in bi karto moralo prikazat.
Probaj kliknit minus na karti, da boš videl meje držav, katere imaš naložene (slika spodaj).
Če ti tega ne bo prikazalo potem si pa nekaj naredil narobe.
Lahko še probaš vpisat naslov destinacije ... na gumbih gorijo samo tiste črke, katere lahko uporabiš ...

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
Sem poštimu....zdej vse dela. Edin programa ne morem spravit čez cel ekran. Če napišem tko kt je zgoraj obrazloženo, mi javi, da je ime neveljavno (valjda, če pa ni take datoteke)...no...še tole rastegnem čez cel ekran, pa gremo konc tedna u francijo z šleparjem:)...ajde, še to mormo poštmat...pa hvala za vse

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Anddrej pravi:
Sem poštimu....zdej vse dela. Edin programa ne morem spravit čez cel ekran. Če napišem tko kt je zgoraj obrazloženo, mi javi, da je ime neveljavno (valjda, če pa ni take datoteke)...no...še tole rastegnem čez cel ekran, pa gremo konc tedna u francijo z šleparjem:)...ajde, še to mormo poštmat...pa hvala za vse

Halooooo Andrej, ne takoj obupat !
Katere datoteke ni ? Bodi bolj jasen, bomo že zrihtali, torej ......

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
Sej ne bo obupal...deleč stran od tega.

4. Ker fullscreen na programu ne deluje kot bi moral, ga je potrebno že zagnati v full screen mode. Naredi bližnjico do datoteke drive.exe in Lastnosti, cilj dodaj -rfull (npr. "D:\DRIVE_XP\Drive.exe" -rfull )

mamo Drive.exe
č kle dopišem, tko kt je zgoraj omenjeno, mi sistem javi, da ni veljavno ime.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zadeva se napiše tako: Drive.exe "- rfull "

Pazi na presledke ... so zelo pomembni.

... in javi kako si rešil.
nahrung002.gif

EDIT

P.S.