Navigacija NOMAD

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Nekako mi je ratalo, da sem prišel do nastavitev. Sedaj gre vsa Evropa gor skupaj POI, dem in radarji, pa da vidimo kako se bo obnašal.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Zdaj sem že na poti-tablici, dal sem gor skoraj vso eu, v križiščih se Nomad dobro odziva, satelite je hiter polovil, skratka OK dela.

LP

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Nomad ki smo ga nalagali ne deluje, včeraj me je kolega obvestil, da ne dela. Meni je delal na test poti, res nisem ga dolgo uporabljal cca. 2 uri in takrat ko sem mu razkazal kak deluje.

Kolega pravi da je včeraj prvič hotel uporabiti navigacijo in mlinček ne dela. Izpiše mu ''Ni navigacijskega programa'' tako kot prej.
Mogoče ne dela ker je inštalirana na SDHC 4G kartici, obe Shell.ini datoteke so tako kot morajo biti. Ali obstaja vzrok zaradi baterije, ker je bila totalno prazna, pravi da mu se je zaustavila pri zagonu, pokazal se je primo in zaradi prazne baterije prekinil se zagon programa.
Ne ljubi mi se več zajebavati s temu staremu nomadu, a če ga prinese ne morem mu reči NE.

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Če imaš Shell.ini pravi in ti je delalo probaj še resetirat Nomada. Za vsak slučaj preglej vsebino kartice, meni se je enkrat na kartici vse nekako čudno zapisalo ob zagonu naprave in sem moral kartico sformatirat in vse na novo naložit. Od takrat ni bilo problema, res pa je tudi, da ga hči ne uporablja dosti.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Na to navigacijo sem pravkar namestil Primo 1.2. Deluje lepo, a samega programa ne uspem ugasniti. Upam, da imate kako idejo?? Za njo pa 1000krat hvala!

Vsebina GpsShell.ini:

[Navi0]
start=\sdmmc\Primo\MobileNavigator.EXE
handle=MobileNavigator.EXE
stop=
nowait=1
............................................

Vsebina Shell.ini:

\sdmmc\Primo\MobileNavigator.EXE

............................................

Vsebina sys.txt:
[gps]
set_messages=0

[sound]
csv_voice_enabled=1

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Svašta. Naredil tako, a brez uspeha. Da dodam še, da je spodaj levo tisti rdeči znak za ugasnitev. Če kliknem nanj, se naprava oglasi, a se nič ne zgodi.

Naj omenim, da sem se s kombinacijami v GpsShell.ini že igral, in je vedno isto. Pred vsakim ponovnim poizkusom sem napravo s tipko resetiral.

Je potrebno kaj spremeniti v sys.txt?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj preimenovat MobileNavigator.EXE v Primo exe in potem spremeni, da bo ini izgledal takole:

[Navi0]
start=\SDMMC\Primo\Primo.exe
handle=navi
stop=Primo.exe
nowait=1

p.s.
Če se še dobro spomnim se je Primo na Nomadu normalno izklopil na gumb.
Sem gledal tvojo sys in imam jaz isto v backupu od Nomada.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Aha, preimenovanje in temu primerno popravilo gpsShell.ini. Najbrž isto tudi Shell.ini.

Takoj sporočim, samo malo..

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Sem izbrisal oboje, a situacija je enaka. Bi morda moral formatirati kartico in poizkusiti vse na novo?

Sem pa že pred to namestitvijo formatiral v načinu Full Format.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Po mojem je problem v kartici. Formatiraj v FAT. Če si uporabil HC kartico, je lahko tudi tukaj problem. Če imaš možnost, namesti na originalno SD ki je bila zraven naprave. Lahko pa da dela probleme kakšna licenca.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Potem pa probaj formatirat v fat32.
sprasujem se.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Malce si zamudil s predlogom, v tem času sem še formatiral na Fat16, ampak deluje!!!
cheer.gif

Fanta, hvala vama!

Nazadnje urejeno: